Lamb chops with cous cous and harissa yoghurt


Saatuamme lampaan lihaa joululahjaksi olemme herkutelleet lampaan kyljyksillä muutaman kerran.

After receiving mutton meat for Christmas gift we have eatend lamb chops few times.



Olen paistanut kyljykset jättäen ne punertavaksi sisältä ja tarjonnut ne turkkilaisen jugurtin kanssa, johon olen sekoittanut tulista maustekastiketta harissaa ja limemehua. Lisänä on ollut tomaatilla, tuoreella korianterilla ja mintulla maustettua cous cousia ja rakastamiani granaattiomenan siemeniä. Tässä oli lisäksi vielä työnantajan joulupaketissa olleita juustotäytteisiä paprikoita.

I have fried the chops leaving them pink inside and served with Turkish youghurt and harissa & lemon juice. Additionally I have served couscous with tomatoes, fresh cilantro and mint and my belowed pomegranate seeds. Here I also had cheese stuffed peppers from my employers Christmas gift box.

Birthday...


... kälyni, ei minun. Käly täyttää "XX" vuotta lähipäivinä, juhlistimme päivää pienimuotoisesti perhepiirissä sunnuntaina. Lahjaksi lähti mm. New Yorkin Anthropologiesta hankittu iso Voluspan kynttilä.

.... my sister in law's, not mine. She turns "XX" years this week. We celebrated her birthday already on Sunday. I gave her a Voluspa candle form Anthropologie in New York.


Ruoaksi nautimme makoisaa lohikeittoa ja graavilohta tumman leivän päällä sekä ihania täytekakkuja, joista toisen oli miltei kokonaan tehnyt kälyn pian 6-vuotias tytär!
We ate tasty salmon soup and lox on rye. For dessert we had two cakes to choose from. The second cake was almost completely made by my sister in law's soon to be six year old daughter!

My New York - Greenwich Village and West Village


Bleecker Streetillä ja sen sivukaduilla on paljon kiinnostavia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Viime matkalla halusin yleensä syödä jotain raikasta aamiaiseksi, olihan lämpötila 35-40 C välillä jo aamusta. Café Angelique Grove Streetin kulmassa ei pettänyt; ihanan marjaisa maitopullossa tarjoiltu smoothie ja minipannukakut mansikoiden ja banaanin kanssa olivat taivaalliset.

Yleensä emme käy kahta kertaa samalla matkalla samassa paikassa syömässä, mutta kun ystävämme tulivat kaupunkiin toiseksi viikoksi, veimme heidätkin tänne, niin hyvä aamiainen oli.

On Bleecker and crossing streets there are many interesting shops, restaurants and cafés. On last trip in July it was very hot, so I wanted to have something fresh for breakfast. Café Angelique on corner of Bleecker and Grove Streets didn't let us down; mini pancakes with strawberries and banana and berry smoothie were divine.
Bleecker Streetillä ovat mm. kuuluisat karun näköinen, mutta herkullisia pizzoja tarjoava John's Pizza ja Sinkkuelämästäkin kuulu Magnolia Bakery, jonka kuuluisat cup caket ovat kuitenkin omaan makuuni liian makeita.

Jos suomalaisia makeisia tulee ikävä, niitä saa Sockerbitistä Cristopher Streetiltä.

John's Pizza and Magnolia Bakery. If you fancy Finnish candies, you can find them at Sockerbit on Christopher Street.

Café Wha? on jo viisikymmentäluvulla aloittanut kellariklubi. Matalassa tilassa ovat uraansa aloitelleet mm. Bob Dylan ja Bruce Springsteen. Me olemme käynet usealla matkalla tiistaisin Open mic-illoissa, bändinä on silloin loistava soul-bändi Disfunktion.

Basement club Cafe Wha? was established already in the 50's. We have been there on many Tuesday nights on Open mic night, band on Tuesdays is a great soul band Disfunktion.

West Villagen sivukaduilla suurkaupungin hälinä tuntuu olevan kaukana.
7. Avenuen Greenwich Locksmithsin julkisivu on päällystetty avaimilla.

Side Streets of West Village seem to be far away from the hustle and bustle of busier streets.
Greenwich Locksmiths on 7th Ave have their facade made of keys.

Sullivan Bistro Sullivan Streetillä on paikallisten suosima pikku ravintola, täällä olen syönyt parikin kertaa hampurilaisia.

Sullivan Bistro on Sullivan Street is favored by locals. Their hamburgers are tasty.

Muut My New York-postaukset täällä
More My New York postings here.