Tässä helppo ruoka perjantai-illan herkuksi tai vaikka vieraita varten ilman suuria valmisteluja
An easy dish for Friday night dinner or for guests, no grand preparations needed.
Marinoida voi aamulla (tai edellisenä iltana) ja ruoka valmistuu yhdessä astiassa.Chicken can be marinated in the morning (or previous night) and food is prepared in one dish
Yhden astian sitruunakana oliivien ja chorizomakkaran kanssa (kahdelle)
marinadi
kaksi marinoimatonta koipireisipalaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1½ kuivattua tai tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria
Paloittele koivet kahteen osaan.Sekoita marinadiainekset, hiero broilerinpaloihin, anna marinoitua vähintään 4 h (voit tehdä tämän edellisenä iltana).
12 oliivia
6 pientä chorizomakkaraa paloiteltuna(myydään suurissa marketeissa)
sitruuna pestynä ja lohkottuna kuorineen
2 perunaa lohkottuna
Lado broilerinkoivet, oliivit, sitruunat, makkarat ja perunat vuokaan, kaada marinadi päälle. Paista 200 C uunissa n. 40 min välillä sekoitellen ja valellen nesteellä.
Tarjoa salaatin kera. Purista sitruunalohkoista loppu mehu koipipalojen päälle. Älä syö sitruunankuoria (siippa söi vahingossa yhden lohkon...)
One dish chicken with lemon, olives and chorizo (for two)
two chicken legs
2 tbs lemon juice
1 tbs olive oil
1½ tsp dried or fresh rosemary
1 garlic clove
1 tsb Dijon mustard
salt, pepper
Cut chicken tighs in two pieces. Mix the marinade ingredients, rub in, let marinate at least 4 hours or overnight
12 olives
6 small chorizo sausages
one lemon washed and cut in wedges
two potatoes washed and cut in pieces
Place the chicken legs, olives, lemon and potato pieces in a casserole, pour the left over marinade over, mix. Bake in 200 C for 40 min, mixing and pouring the liquids over chicken and other ingredients.
Serve with mixed salad. Squeeze juice of lemon wedges, don't eat the lemon skins... (Husband did eat one whole lemon wedge by mistake...)