LUMO LIFESTYLE Food, travel, style, living
40+ naisen ruoka- ja lifestyleblogi. Ruoka, matkailu ja hyvä arki | A beautiful lifestyle and food blog by a Finnish 40+ woman
Tällaista tänään... toivottavasti keväisempää jo huomenna...
Here today; it snowed heavily last night. I truly wish snow will be gone soon! April is a spring month!
Pian poissa on toivottavasti myös vajaan kuukauden jatkunut hakkaava hevosyskä... taivuin lopulta tänään lääkäriin ja antibioottikuurille. Tähän mennessä olin ajatellut, että lähtisi käsikauppalääkkeillä ja yskimällä, mutta kun keuhkot tuntuvat tulevan ulos suusta, on kai pakko uskoa, että lääkekuurille on mentävä.
I also hope my almost a month old hard cough will be only a distant memory. I finally agreed to go to doctor today and get antibiotics...
Siipan syntymäpäivän kunniaksi vein hänet syömän Bistro Helsinki 15:sta. Luvassa oli kolmen ruokalajin yllätysillallinen kahdelle yhden hintaan; Groupon-diili. Olen ostanut useaan kertaan erilaisia illallisdiilejä eri paikoista; Groupon, Facediili, Waucher, mitä näitä nyt onkaan, illat ovat aina olleet onnistuneita.
Hunsband had his birthday on Saturday, took him out to dinner at Bistro Helsinki 15. We had a three course dinner, I had purchased a -50% off woucher. I have used different "dinner deal offers" several times and they have always been very good.
Keittiön tervehdyksenä tuli pehmeän kermaisaa palsternakkakeittoa. First we had soft, creamy parsnip soup as hors d'oeuvre.
Viineiksi otimme "yllätysviinit," jotka henkilökunta oli valinnut ruokaan sopiviksi, ne kerrottiin vasta tarjoiltaessa. Kaikki olivat erittäin hyviä.
We ordered"surprise wines", we were told only at time of serving what they were, all were tasty and matched the food very well.
Alkuruokana oli ankanmaksapateeta.
First course was duck liver paté.
Pääruokana oli rapeaksi paistettua nieriää kukkakaalipyreen, mantelien, neulapapujen ja kapriksien kera. En yleensä välitä kukkakaalista, mutta pyree oli herkullista.
Main course was arctic char with cauliflower pure, almonds, long beans and capers. Usually I don't like cauliflower, but this pure was delicious.
Jälkiruoka oli tiivistä suklaakakkua marengin, sorberin ja marjavaahdon kera.
Dessert was heavenly chocolate cake with merenque, sorbet and berry mousse.
Illallinen oli kaikkiaan erittäin maittava, mutta tarjoilutahti oli häkellyttävän nopea, olimme ulkona ravintolasta alle 1½ tunnin, vaikka yritimme syödä rauhallisesti ja lopussa hieman jarruttelimme tahtia kahvin kera.
Dinner was very tasty, but served in too rapid pace; we were out of restaurant in less than 1½ h, even though we tried to slow down with coffee.
Ilta oli vielä nuori, joten jatkoimme vielä cocktaileille. Olisin halunnut käydä Gaijinissa, mutta baarin puoli oli täynnä, joten jatkoimme cocktaillounge A21:seen.
Night was still young, so we continued to cocktail lounge A21.
Täällä olemme olleet parikin kertaa, cocktailit ovat taiten tehtyjä ja herkullisia. Juomassani intialaisia sävyjä; mangoa, kanelia ja inkivääriä. Here we have been few times before, their cocktails are tasty and well made. I took a cocktail with Indian flavors; mango, cinnamon and ginger.
Jatkoimme vielä toisille cocktaileille Strindbergin kirjastobaariin. Uuteen paikkaan muuttaneeseen kahvilaan en siellä aiemmin käydessämme ollut niin ihastunut, mutta kirjastobaarissa oli säilytetty paremmin edellisen paikan tunnelma.
We continued still to Strindberg's library bar. I wasn't taken by their new café, but they had kept the same athmosphere in the library bar as in previous location.
Kanelilla maustetun mojiton jälkeen lähdimme kotiin juuri ennen puolta yötä.
After a cinnamon mojito we headed home.
Siippa sai myös syntymäpäivälahjan, ostin meille liput 86-vuotiaan viihdelegendan Tony Bennetin musiikkitalon keikalle. Olemme nähneet ikityylikkään Tonyn esiintyvän kerran aiemminkin; yhdeksän vuotta sitten Kööpenhaminan Tivolissa.
I also bought a gift to Husband, tickets to Tony Bennet's concert. The 86 years old legendary singer will perform in Helsinki in August. Have been in his concert once before, nine years ago in Copenhagen Tivoli.
Tämä postaus jäänyt helmikuulta luonnoksena Bloggerin uumeniin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
Kylmäsavuankkaa tuon aina Pariisista mukanani, mutta muistaakseni sitä saa esim. Stockalta.
I had forgot to post this, but this recipe is usable year around.
I bring cold smoked duck with me from Paris, you can try to find it in well stocked grocery stores.
Ankan kanssa voi sekoittaa salaatin rucolasta, mangosta, avocadosta, paahdetuista kurpitsansiemenistä ja koristella parmesanlastuilla. Kastikkeeksi hieman paksua, pehmeänmakuista kurpitsansiemenöljyä.
Cold smoked salad goes well with salad mixed of arugula, mango, avocado, toasted pumpkin seeds and pamesan cheese shaves. Use pumpkin seed oil as dressing.