Lamb ribs with new crispy potatoes



Joululahjaksi saamastamme lammaserästä oli anoppilan pakastimessa vielä jäljellä paisti, joka tarjoillaan tällä viikolla vieraille sekä paketillinen lampaan ribsejä.

The lamb meats we got for Christmas have been in my mother in law's freezer. Last time I was there I checked what was still left; a lamb leg we will serve to friends this week and a pack of ribs.

Mietin hetken miten ribsit voisi valmistaa.
I pondered for a while how to prepare them.

 
Lopulta päädyin hieromaan ribsit yksinkertaisesti suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Vuokaan ribsit ja tilkka vettä ja 150 C uuniin reiluksi tunniksi. Liha irtosi luista kuin itsestään... Ribsien kanssa tarjosin uunissa rosmariinin ja valkosipulin kanssa paahdettuja uusia perunoita, minttupestoa sekä tomaattia fetan ja basilikan kera.

I finally decided to season them simply wiht garlic, salt and pepper. I placed ribs in oven pan with a a dash of water for abt 70 minutes in 150 C. With the ribs I served oven roasted garlic and rosemary new potatoes, mint pesto and tomatoes with feta and basil.

Seventh wedding anniversary at Lupolo restaurant


Seitsemäs hääpäivämme oli eilen. Olin ostanut Grouponista ravintola Lupolon kolmen ruokalajin yllätysmenu-lahjakortin (35 EUR kahdelta), jonka käytimme eilen maanantai-illan hääpäiväpäivälliseen.

Our seventh wedding anniversary was yesterday. I had once again bought a discount dinner woucher (35 EUR for two), this time for a three course dinner at restaurant Lupolo, we used  the woucher yesterday evening.

Alkuun söimme vuohenjuustoa, punajuurta ja greippiä kuivatun oliivin kera. Yleensä en pidä punajuuresta, mutta tähän se sopi.

We started with chevre, beetroot and grapefruit with dried olives. Usually I am not fond of beetroot, but it was quite tasty in this dish.

Pääruokana oli erinomaista pitkään haudutettua vasikanposkea. Monet halvemmat osat ovat yleensä jopa maukkaampia kuin kalliimmat osat, kunhan niitä malttaa hauduttaa mureiksi.

Main course was delicious calf cheek. Cheaper parts of meat are usually even tastier than pricier parts, when braised for hours.

Aterian päätti mallasjäätelö suklaan, suolapähkinöiden  ja hunajakrokantin kera.

For dessert we had malt ice cream with chocolate, salted peanuts and honey brittle.

Otimme vielä kahvit, joiden kera tuotiin tuhdit Kirchtryffelit.

We ended the dinner with coffee and Kirch truffles.


Sisustus oli aika simppeli ja retrohenkinen, entistä ruokabaaria oli lähinnä vähän ehostettu.

Interior was quite simple & retro style, the former lunch bar had gone trough only a light face lift.
 
Ruoan kuittasimme woucherilla, juomalasku tuotiin hauskassa kansiossa.
Lupolo oli kaiken kaikkiaan miellyttävä paikka ja ruoka oli erinomaista, tänne voisin mennä uudestaan ilman diiliäkin.

Food we paid by woucher, check for beverages was brought in a fun little box.
Lupolo was nice place, food was excellent. I could dine here again, even without a discount deal.

Sunny Sunday

 
 
 
 
 
 

Kolean ja sateisen launtain jälkeen sunnuntaina oli suloista nauttia auringosta ja lämpimämmästä säästä.

Ihanaa alkuviikkoa!

After cold and rainy Saturday it was wonderful to enjoy a sunny and already a bit warmer Sunday.