Courgette houmous



Englantilaisessa Red-lehdessä (josta olen muuten tainnut ostaa joka ikisen julkaistun numeron), oli kiinnostavalta kuullostava kesäkurpitsahummuksen resepti.

Mausta tuli hyvä ja kesäisen raikas, mutta koostumus jäi löysemmäksi kuin reseptin ja kuvan perusteella oletin. Hummus-kastikkeen kanssa nauttittiin broilerin rintafilettä, jonka paistoin päärynälohkojen kanssa.


In english Red magazine (it's my favorite magazine, I believe I have bought every single issue of it) I found an interesting recipe of courgette houmous.

My houmous tasted good and summery fresh, but it had a more consistency running than I expected.
With "houmous dressing" I served chicken breast braised with pear cubes.

My week off





Viime viikon vapaalla ollessani nautin paitsi Haltialan kotieläintilavierailusta, Porvoon retkestä, maalla olosta myös kotikaupungistani.

Last week when I was off from work I enjoyed besides visit to an animal farm, a day trip to Porvoo, being on countryside also my home town Helsinki.


Kävin torilla...
I shopped on the farmers market...

...ja kirpputorilla.

...and visited flea market.



...testasin keskustan uuden pyöräily ja kävelyreitin Baanan parinakin päivänä jalkaisin ja pyörällä...
...tested the just opened walking and biking route in Helsinki city center both by foot and by bike...


Aamuisin oli aikaa rauhallisiin aamiaisiin ja Hesarin lukuun...

I took my time in the morning with breakfast and newspaper...



...iltaisin syötiin runsaita salaatteja...

...in the evenings I made big salads...


...ja uusia perunoitakin ensi kertaa tänä kesänä.

...and new potatoes for the first time this summer.


 
Juhannukseni alkaa jo tänä iltana, yksi talvilomapäivä kun on vielä käyttämättä. Ensi viikko vielä puristusta ja sitten olenkin viisi viikkoa kesälaitumilla!

My Midsummer weekend starts already tonight as I have one winter vacation day still unused. Next week I will still work on full force abnd then be five weeks off!

Starbucks coffee tasting


Sain kutsun Starbucksin kahvitastingiin ja aamiaiselle Mattolaiturilla viime perjantaina.

I got an invitation for Starbucks' coffee tasting breakfast last Friday in a Helsinki seaside café.






Ensin nautittiin runsas aamiainen kauniissa kesäaamussa...

First we enjoyed a tasty breakfast...



...samalla  upeista maisemista nauttien.

...enjoying the beautiful seawiev in front of the café.





Sitten Starbucksin barista maistatti erilaisia paahtoja ja kylmiä kahvijuomia. Tummapaahtoinen Sumatra oli selkeästi oma suosikkini.

Olen juonut Starbucksin kahveja ulkomailla, minulla on jopa Starbucksin keittokirja, jonka ostin yhdellä dollarilla Miamista. Varmaan käyn nappaamassa frappucinon myös ennen Istanbulin lentoa, ensimmäinen ketjun kahvilahan tällä Suomessa on lentokentällä.

Then a barista explained about the difference between roasts while we tasted them. The dark roasted Sumatra was my favorite.

I have tasted Starbucks coffees abrod several times, I even have a Starbucks cookbook that I bought for one dollar in Miami years ago. The first Starbucks café is at airport in Helsinki, so probably I will grab a frappucino before my Istanbul flight in July.