Is this in Helsinki?







Olen ennenkin kertonut, että lempipuistojani Helsingissä on Eiran puisto. Tunnelma ja näkymät ovat jotenkin "epähelsinkimäiset". Puiston kulmassa on pieni kahvikioskikin, joka aurinkoisella säällä näyttää idylliseltä.

I have previosly told that one of my favorite parks in Helsinki is the Eira Park. It somehow feels like you weren't in Helsinki at all.

There is also a little kiosk café in the corner of the park, it looks very idyllic on a sunny, warm day.


Tunnelmallinen Huvilakatu on parin korttelin päässä.

Hyppäänkin nyt fillarin selkään ja ajan keskustaan nauttimaan kotikaupunkini lomafiiliksestä!
Aurinkoista päivää, ystävät!

Idyllic Huvilakatu (=Villa Street) is two blocks away.

    Now I will hop on my bicycle and bike to city center to enjoy the vacation feeling of Helsinki.

I wish everyone sunny, warm day, my friends!

Sterling silver bracelets



Yleensä käytän yhtä rannekorua kerrallaan, mutta tämän New Yorkin 5. Avenuen Tiffanyn lippulaivaliikkeestä ostetun rannekorun kaverina on välillä kiva käyttää  vähän runsaammin ranneketjuja. Muut hopeiset olen ostanut rannekorut Firenzestä ammoisilta työmatkoilta.

Usually I wear only one bracelet at a time, but with this bracelet bought from New York's 5th Ave Tiffany's I sometimes like to use few other bracelets at the same time. Other bracelets I have bought years ago during business trips in Florence, Italy.

Dinner with friends

Lauantaina ystävät tulivat syömään. Kävin talon takaa nappaamassa muutamat kukat ja oksat pöydän koristeeksi.

We had friends over for dinner on Saturday. I picked few flowers and branches behind my building for decoration. 



Printtasin menun A neloselle, joka toimi myös paikkakorttina ja tablettina. Fontit imuroin netistä.

I printed the menu on A4, which served as a place mat and place card as well. For the menu I  downloaded few new fonts.

Pilvinen ilta hämärtyi aikaisin, joten sytytimme kynttilät pöytään.

Alkuruokana oli kylmäsavulohisalaatti, jossa oli sitruunamehussa marinoitua mangoa, varsisipulia ja korianteria. Olin ostanut salaattia varten useampia päiviä aiemmin myös avocadoa, mutta se oli edelleen kivikova, joten viime tingassa korvasin avocadon aprikoosilla.

For starter we served smoked salmon salad with lime juice marinated mango, spring onions and cilantro. I had also bought well ahead avocado for the salad, but it was still hard, so I substituted avocado with apricots I had at hand.

Pääruokana oli aasialaista possunlapaa (mukailin hieman ribsiohjetta viimeisimmästä Mondon Ruoka & matka-lehdestä), jota olin haudutellut pitkään uunissa, se tarjottiin riisipedillä varsisipulin, mintun, korianterin ja suolapähkinöiden kera.

For main course I served Asian pork shoulder braised for three hours with rice, spring onions, fresh mint, cilantro and salted peanuts.




Jälkiruoaksi tein jauhottoman suklaakakun jonka kanssa olin poiminut lähikalliolla kasvavia metsämansikoita.

Metsämansikkasadosta näyttää tulevan hyvä, täytyykin käydä poimimassa niitä lisää kunhan loputkin kypsyvät.

For dessert I baked a flourless chocolate cake with wild strawberries I picked in the woods behind my house.