Kaupallinen yhteistyö Taste of Helsinki
Taste of Helsinki 2018 -ruokafestivaalin ensimmäinen päivä oli eilen. Kiiruhdin suoraan töistä Siipan kanssa seitsemättä kertaa järjestettävälle kulinaristisen tapahtuman iltakattaukseen, joka jatkuu sunnuntaihin 17.6. asti nyt uudessa paikassa, Töölönlahden puistossa, Finlandia-talon takana. Ja tällä(kin) kertaa aurinkoisessa kesäsäässä!
Taste of Helsingin tunnelma on aina lämmin ja säänkin on luvattu olevan varsin kivoissa lämpötiloissa viikonlopun läpi.
Kaikki ravintoloiden annokset löytyvät
Taste of Helsingin sivuilta. Perjantaina ja sunnuntaina on kaksi kattausta; 11-15 ja 17-22.30 , sunnuntaina yksi; 12-17
Mukana on yhdeksän kiinnostavaa ravintolaa, seitsemän Helsingistä, yksi Tukholmasta ja yksi Rovaniemeltä.
Chapter on cocktailbaari ja fine dining-ravintola, joka tarjoaa kotimaisista raaka-aineista tehtyjä annoksia, joihin maut haetaan eri puolilta maailmaa samalla hiilijalanjälkeä minimoiden.
Tukholmalaisessa
Esperantossa yhdistyvät pohjoisen
maaperän parhaat maut japanilaiseen fiktioon. Ravintola tarjoaa nykypäivän nautintoja sekää syvää luontoyhteyttä.
Fabrikin helposti lähestyttävä konsepti perustuu italialaiseen ja
ranskalaiseen ruokakulttuuriin ja näiden maiden sekä kotimaisiin laadukkaisiin raaka-aineisiin.
Garden by Olo on palkitun Olo-ravintolan rennompi takatasku, joka tarjoilee Pohjoismaista à la cartea, maustettuna hitusella Aasiaa.
Latva on tehty ajattomista ja isoista
mauista sekä huolella valituista sesongin parhaista raaka-aineista.
Nolla on Suomen ensimmäinen todellinen
hävikkivapaa ravintola, joka keskittyy parhaaseen paikalliseen
luomutuotantoon. Nollalta söimme sinivohvelin ja siikaa.
Ragussa intohimona ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja raaka-aineet, ravintola saa myös inspiraatiota skandikeittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Ragun annokset maistelin jo ambassadorien kierroksella toukokuussa, mutta maa-artisokka ja vohveli sekä viiriäisen koivet oli ehdottomati syötävä uudestaan.
Sky Ounasvaaran ruokalista on tunnettu aidoista makuelämyksistä, joiden juuret ovat pohjoisen
luonnossa ja Lapin aitoudessa.
Wino on ravintola ja alkuviinibaari Kalliosta, rento ja konstailematon asenne kulkevat
käsi kädessä ainutlaatuisen viinivalikoiman sekä laadukkaan bistroruoan
kanssa. Winon tartar täytti odotukset, lin kuullut siitä vain hyvää.
Pitkin iltaa joka keittiössä oli melkoinen hyörinä. Pahempia jonoja ei kuitenkaan näyttänyt muodostuvan, vaikka aurinkoinen sää ja herkullinen ruoka oli houkutellut paikalle runsaasti väkeä.
Mikä nyt on in? Siika, suolaheinä ja villikasvit nousevat päällimmäiseksi, vohveleita löytyy sekä Nollalta että Ragulta ja se "pakollinen" tartarkin löytyy. Makukirjo on laaja. Joinain vuosina usean ravintolan alkuperäisessä menussa on ollut samoja peruskompontteja ja ruokalistoja on jouduttu viilaamaan, jotta tarjontaan saataisiin vaihtelua. Tänä vuonna kaikkien menut menivät läpi sellaisenaan.
Viinipaviljongissa on m
ukana viisi näytteilleasettajaa, joiden valikoimat on suunniteltu yhteensopiviksi ruoka-annosten kanssa. Suosituksia kannattaa rohkeasti kysellä, myös Taste of Helsingin mobiilisovelluksesta löytyvät mm. suositusviinit joka annokselle.
Tapahtumassa on myös Beer & Beer-olutpiste, samppanjabaari, Stoli-cocktailbaari sekä rento olohuone, jossa voi nauttia skotlantilaisia viskejä. Olohuoneessa on tarjolla myös uutta, raikasta Ginuine-mansikkauutettua giniä.
Taste of Helsingin
Electrolux Chef’s Secrets- kokkikoulussa on mahdollista päästä kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenten opastuksella. Paikkoja on rajoitetusti ja kokkikoulu on suosittu, joten heti portista sisään astuttaessa kannattaa varata paikka tähän ilmaiseen kokkauskokemukseen. Olen kahtena vuonna osallistunut hauskaan kokkikouluun ja eilenkin kokkasimme kokkimaajoukkuuen opastuksella Siipan kanssa vihergazpachoa siikacevichen ja uppomunan kanssa. Siippa teki upeat upomunat, tiedänkin kenelle se homma nakitetaan tästä eteenpäin. Resepti tulossa blogiin myöhemmin.
Joka ravintolalla on jälkiruoka-annos, lisäksi makenanälkään löytyy Vanhan Porvoon jäätelötehdas, jonka herkullisia jäätelöitä täytyi maistaa.
Lapset ovat tapahtumaan tervetulleita aikuisten mukana. Ruoat maksetaan ladattavilla maksukorteilla, aiemmin käytössä olleet "markat" ovat nyt historiaa. Maksukorteille saa ladattua lisää valuuttaa Taste of
Helsingin mobiiliapplikaatiolla sekä tapahtuman pankissa ja paikan päällä
kiertävän henkilökunnan avulla.
Lauantaina menen Siipan kanssa nautiskelemaan annoksista pitkän kaavan mukaan iltakattaukseen, ehtisimmeköhän yhdessä maistella kaikki loputkin annokset? Keskimäärin yksi festarivieras syö kahdeksan annosta, taitaa mennä meillä yli tuon määrän. Festareihin ja suuriin yleisötapahtumiin yleensä vähän happamasti suhtautuva puolisokin on ihastunut Taste of Helsingin tunnelmaan -ja tietysti ruokiin. Hän merkkasikin tapahtuman kalenteriinsa jo kuukausia sitten. Toivottavasti nähdään lauantaina, tule nykäisemään hihasta jos tunnistat!
Taste of Helsinki 14.-17.6.2018 Töölonlahden puisto
Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit tavalliseen tapaan erittäin tervetulleita.