En ole varsinainen leipuri, mutta moussekakuistani on tullut nopea keino tehdä näyttäviä jälkiruokia suuremmallekin joukolle. Kerma, tuorejuusto, mehu, hedelmäsose tai marjapyree sekä keksipaketti ja pala voita riittää. Lisäksi tarvitaan marjoja, yrttejä, hedelmiä, keksejä tai makeisia koristeluun.
Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Mustaherukkamoussekakku
6 dl kermaa
750 g (3 prk) mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl paseerattua mustaherukkapyreetä
koristeluun
vadelmia
mintun tai sitruunamelissan lehtiä
Aiotko tarjota jotain erityistä ystävänpäivänä ystäville tai sille rakkaimmalle?
Murskaa keksit, lisää sulatettu voi keksimurujen sekaan. Painele keksiseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Paseeraa mustaherukat siivilän läpi. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja tomusokeri. Lisää lopuksi mustaherukkasose. Tarkista makeus. Kaada keksipohjan päälle ja anna asettua kylmässä vähintään kolme tuntia. Koristele marjoilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Aiotko tarjota jotain erityistä ystävänpäivänä ystäville tai sille rakkaimmalle?