Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Sisältää saatuja PR-tuotteita/HK


Vohvelit erilaisina versioina ovat noussee hitiksi viime aikoina. Vohveleita voi tehdä myös valmiista croisanttaikinasta -sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä. Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja vohveliraudassa paistamisen. Leikasin taikinan neliöiksi ja nipistelin hieman taikinassa valmiina olevia "saumoja" kiinni. Täytin croissantit kinkku-brie -täytteellä ja taittelin taikinan "taskuiksi" ja paistoin vohveliraudalla. 


Valmiista croisanttitaikinasta tulee maukkaan rapsakoita vohveleita vaivattomasti. Noin 15€ maksanut Lidlin vohvelirauta toimii hienosti, siihen ei tavallinenkaan vohvelitaikina tartu kiinni eikä pala (toki paistoaikaa täytyy itse vahtia). Irrotettavien osien pesukin sujuu kätevästi. Croissantvohvelit eli "crofflet" sopivat nopeaksi herkulliseksi iltapalaksi.  Smetanan, creme fraichen tms. sijaan höysteeksi kannattaa kokeilla turkkilaista tai kasvipohjaista jugurttia, jotka ovat raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto.



Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit




Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

1 prk croissant-taikinaa

6 viipaletta brietä tai muuta juustoa

3 viipaletta HK Aito savusauna savufilee*-leikkelettä kuutioituna

2 tl ruohosipulisilppua

mustapippuria 


Avaa croissant-taikinapurkki. Leikkaa taikina kuudeksi neliön muotoiseksi palaksi. Nipistele taikinassa valmiina olevat "saumat kiinni.  joka taikinapalan toiseen reunaan juustoviipale ja lusikallinen kinkkukuutioita. Ripottele päälle ruohosipulia ja rouhi mustapippuria.

Taita croissant-taikina taskuksi, niistä reunat hyvin kiinni. Äla täytä liika, jotta saat reunat suljettua. 

Paista vohveliraudalla n. 5 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja kinkkukuutioiden kanssa. 

Katso myös croissantvohvelit mädin ja turkkilaisen jugurtin kanssa

Oletko sinä hurahtanut vohveleihin? 

Ystävänpäivän ulkoilmajuhlat

*Sisältää saatuja tuotteita/Juomavinkki


 Sydämellistä ystävänpäivää!


Eilen otimme jo varaslähdön ystävänpäivään ja menimme ystävien pihalle grillailemaan. 


Lumikyltti





Pahin pakkanen oli onneksi lauhtunut, mutta oli silti vielä 34 astetta kylmempää kuin viime kesän hehkuvan kuumissa juhannusjuhlissa samassa pihapiirissä. tällä kertaa ei pulahdeltu uima-altaaseen viilentymään, vedinkin päälle lämmintä kerroksittain ja hyvin pärjättiin "kesäkeittiössä" talvisessa päivässä.


Zonin roseprosecco




Grillailimme kamado-grillissä sekä lohta että possua. Lohen kanssa maistui *Zonin prosecco rose. Isäntämme on italialaisen automuotoilun ystävä, joten italialaisen Pininfarinan muotoilema pullo oli nappivalinta jo pullonsa puolesta. Pininfarinahan tunnetaan mm. Ferrarien suunnittelusta. Uusi roseeprosecco yhdistää kaksi megatrendiä, roseen ja kuohuviinin.



Pihakoriste



Uima-allas oli jäässä ja puutarha lumen peitossa, mutta viihdyimme hyvin. 




Ulkovalot

Tunnelmavalot

Ulkovalot

Kesäkeittiö

En ole ketään ystäviä nähnyt kuin todella harvakseltaa kuluneena vuonna. Olipa ihanaa nähdä pitkästä aikaa!

Käsintehdyt kengät


P. S. Katsokaa kuinka upeat kengät ystäväperheen poika, nuori suutarinalku oli tehnyt käsin! 




Sokeriton inkiväärihilloke

Rakastan inkiväärin makua. Tiia mainitsi blogissa muutama viikko sitten jotain inkiväärihillosta, heti tuli himo inkiväärihilloon.

Ajattelin ensin ostaa hilloa, mutta halusin oikein kunnolla makua. Inkiväärihillojen reseptissä on yleensä 1-2 lusikallista inkivääriä. Eihän se riitä mihinkään! Teinkin kunnolla inkivääristä hilloketta. Sokeritonta inkiväärihilloketta varten ostin puoli kiloa inkivääriä ja keitin inkivääriä päärynän ja taateleiden kanssa. Sokeria reseptissä ei siis ole, mutta taatelit ovat hyvin makeita. Olen välillä käyttänyt ainakin Ruohonjuuressa myytäää "taatelisokeria"  eli kuivattua, hienoksi hienonnettua taatelia leivonnassa sokerin sijaan.

Muistelin syöneeni pari vuotta sitten lontoolaisessa 26 Grains-kahvilassa herkullista leipää, jossa oli ricottaa, päärynää ja jotain hilloa. Muistikuvastani inspiroituneena tein viikonloppuaaamiselle päärynä-ricottaleipä, joihin laitoin reilusti inkiväärihilloketta.

Kuorimisvinkki; inkivääri kannattaa kuoria lusikan reunalla, kuori lähtee helposti eikä syötävää osaa mene hukkaan.


Taatelihilloke

Taatelihilloke

Taatelihilloke

Aaimiaisleivät taatelihillolla





Inkiväärihilloke

500 g kuorittua tuoretta inkivääriä

2 päärnää kuorittuna

6 dl vettä

400 g pehmeitä taateleita pilkottuna

lasipurkkeja ja kansia (hilloa tulee n. 7-8 dl)

 

Kuori inkiväärit lusikan reunalla ja raasta isoreikäisellä raastimella. Kuutioi päärynät pieiniksi kuutioiksi.

Laita sekä raaste suurehkoon kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että inkivääriraaste ja päärynäkuutiot peittyvät. Kiehauta ensin kovalla lämmöllä ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että massa jää kiehumaan hiljalleen. Laita kansi päälle ja keittele inkiväärimassaa noin tunti.

Lisää pilkotut taatelit ja keitä vielä noin puoli tuntia. Soseuta hilloke sauvasekottimela. Inkivääri on "kuituista", hilloke jää melko paksuksi.

Pese hillopurkit huolellisesti astianpesuaineella. Huuhtele purkit ja valuta. Kuumenna lasipurkkeja 125-asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia. Kiehauta kannet ja tiivisteet.

Kaada kuuma hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jääkaapissa, nauti tuorepuuron ja paahtoleivän kanssa.



Pidätkö sinä inkiväärin kirpakasta mausta?