Nykykarjalaista luksusta Joensuussa

PR-matka Original Sokos Hotel Kimmel / Visit Karelia

 

Terveiset Joensuusta, vireästä pohjoiskarjalaisesta kaupungista! 

joensuu

joensuu taide

Vietin viikonloppua 77000 asukkaan Joensuussa, jossa kaupunkikulttuuri, luonto ja karjalainen vieraanvaraisuus yhdistyvät kaupunkia halkovaan Pielisjokeen ja puistoihin.

Viime reissusta Joensuuhun taitaa olla kolmisenkymmentä vuotta, tuolta vierailulta mieleen jäivät kaupunkia halkova joki ja upeita rakennuksia.


 

Upeasti uudistunut hotelli Original Sokos Hotel Kimmel sijaitsee Pielisjoen rannalla, Sirkkalan puiston laidalla, aivan rautatieaseman vieressä.




Joensuu original sokos hotel kimmel superiorhuone


Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuone

Joensuu original sokos hotel kimmel kylpyrhuone

Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuoneKimmelin uudistetussa siipiosassa, entisten economy-huoneiden tilalla ovat nyt aistikkaan hienostuneet Superior-huoneet, joissa on kutsuvan syviä sävyjä ja modernia tyylikkyyttä,. Huoneet henkivät nykykarjalaista luksusta. Huoneessa on Familonin muhkeat vuoteet -joissa ei ollut vielä kukaan ehtinyt nukkua, vedenkeitin, minijääkaappi, ilmainen langaton nettiyhteys, iso taulu-tv, työpöytä, silitysrauta- ja lauta, säädettävä ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Myös kylpyhuone on ylellinen hiekan ja harmaan-mustan sävyissään. Muhkeat kylpytakit ja tohvelit tuovat oman luksuslisänsä huoneessa oleiluun.


Joensuu hotelli Kimmel aula

Joensuu hotelli Kimmel aulabaari

Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuone

Hotellin uudistus on arkkitehti Jaakko Puron käsialaa, Puron suunnittelemat huoneet ja neuvottelu- ja muut julkiset tilat henkivät pohjoiskarjalaisten metsien mystiikkaa. Hotellin tapahtumasiivessä on muunnettavia tiloja jopa tuhannen hengen tapahtumiin. 


Insta-tiliäni seuraavat tietävät minun olevan aamiaisihmisiä. Kimmelin runsaalla aamiaisella ilahduttivat etenkin  paikallisen kotileipomon, Anna-Liisa Sorsan karjalanpiirakat.






Joensuu Kimmel Bistro Heili myskikurpitsakeitto


Joensuu Kimmel Bistro Heili paahdettua taimenta, jokirapukastiketta, marinoitua fenkolia, sitruuna-perunaterriini

Joensuu Kimmel Bistro Heili lämmintä suklaakakkua ja vaniljajäätelöä

Hotellin ravintolan Bistro Heilin listalta pääsin maistamaan ensin amuse bouchen muodossa maistiaisia. Remontin jäljiltä edellisenä iltana avatussa Bistro Heilissä on tajolla niin makuja läheltä kuin tuulahduksia maailmaltakin. Illalisella tarjotaan mm. myskikurpitsakeittoa, paahdettua taimenta, jokirapukastiketta, marinoitua fenkolia, sitruuna-perunaterriini sekä lämmintä suklaakakkua ja vaniljajäätelöä.


Joensuu pielisjoki

Joensuu itäranta rantaraitti



Joensuu ilosaari



Kaupungin silloista muodostuu sopiva reitti kävelylenkeille – kaupungin torille, puoteihin ja kulttuurikohteisiin on hotellilta lyhyt matka.

 

Local bistro joensuu

Local bistro joensuu

Local bistro joensuu

Joensuussa on rajoitusten jälkeen jälleen eloisaksi viriävä ravintolakulttuuri. Joensuulaiset tuntuvat syövän ulkona hieman aiemmin kuin helsinkiläiset, yleisin pöytävarausaika taitaa olla kuudelta.

Local Bistron sisustuksessa yhdistellään on rouheaa puuta, ruskeaa ja mustaa. Ravintola on ollut myös Suomen 50 parasta ravintolaa- listalla. Läheltä tulevia raaka-aineita suosien, sesonkien parhaasta annista poimien, makuja ja mausteita maailmalta yhdistellen

Local Bistrossa lautasella oli selleriä kolmella tapaa, havuöljyä, kompressoitua omenaa ja rapeaa tattaria, kurpitsarisottoa ja maa-artisokkaa sekä jännitävää maa-artisokkajäätelöä, maa-artisokkakaramellia, jogurttigranitaa ja suklaahiekkaa.


Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu
Ravintola Aittaranta Joensuu
Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu


Reilu ruoka ja aidot maut kohtaavat ravintola Aittarannassa Penttilässä, Pielisjoen rannassa. Viihtyisä kortteliravintola tarjoaa paikallisia makuja, mm. haukea, karhua ja Karjalan karpaloita. Sunnuntailounaalla oli niin perheitä kolmen sukupolven voimalla kuin pariskuntia ja ystävyksiä. Ravintolasta löytyy myös rauhallinen kabinetti isommille seurueille.




filipof joensuu

Ravintola Filipofissa on perinteistä upeaa hirsiseinää, mutta myös moderneja yksityiskohtia. Filipofin keittiössä valmistuu maukasta ja konstailematonta ruokaa, jonka juuret ovat klassisessa keittiössä. Tarjolla on niin kasviksia, lähivesien tuoreita kaloja kuin luomulihaakin. Lounaalla on tajolla mm. paistettua lohta ja hollandaisekastiketta.


another doggy-cocktailbaari joensuu

another doggy-cocktailbaari joensuu

another doggy-cocktailbaari joensuu


Joensuusta löytyy myös laadukas cocktailbaari. 80-paikkaisen Another Doggy -cocktailbaarin seinää koristaa suurikokoinen Pasi-mopsin pää. Baarin isäntä Jussi Viljala on voittanut monia cocktailkilpailuja ja hänet on mm. valittu 2015 Aromi Pro:n suomen parhaimmaksi baarimestariksi.  Ei todellakaan siis mikään tusinabaari. Myös "presidentilliseen" vessaan kannattaa käydä tutustumassa.


Joensuu taitokorttelit

Joensuu taitokorttelit


Joensuu taitokorttelit sarustiikka

Joensuu taitokorttelit kauppaneuvoksen kahvila

Joensuu taitokorttelit kauppaneuvoksen kahvila


Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

joensuu taitokorttelit

Joensuun keskustassa vanhoissa puu-ja tiilirakennuksissa sijaitsee tunnelmallinen Taitokortteli putiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Taitokorttelissa järjestetään myös näyttelyitä ja erilaisia kulttuuritapahtumia.Pääsin kokeilemaan myös karjalaisen kukkilinnun kirjomista perinteisellä etupistokirjonnalla.


Kontiolahti outdoor fatbike


Joensuu kuhasalo

Joensuu vanha saha


Joensuussa voi helposti harrastaa niin urheilua kuin viettää hieman henkisemmissä merkeissäkin aikaa.

 Kimmelillä on yhteistyötä Kontiolahti Outdoorin kanssa, isommalle joukolle järjestyy mm. ohjattu fatbike-retki Kuhasaloon kolmen kilometrin päähän hotellilta.


Joensuu ortodoksisen seminaarin kirkko

Joensuu ortodoksisen seminaarin kirkko


Joensuun ortodoksinen seurakunta on Suomen toiseksi suurin ortodoksinen seurakunta 6700 jäsenellään. Joensuussa voi vierailla mm. ortodoksisessa kulttuurikeskuksessa sekä kirkossa.


Viikonloppu Joensuussa, näppärän junayhteyden päässä Helsingistä tarjosi runsaan kattauksen niin herkullista ruoaa, upeita hotellielämyksiä kuin kulttuuria ja urheiluakin. Oletko sinä jäynyt Joensuussa?

 



Viisi viikon varrelta

Viikkoon on taas mahtunut kaikenlaista, mm. ensimmäinen työmatka ulkomaille kahteen vuoteen! 

Matkalle koronarajoitusten jälkeen



Olin tosiaan ensimmäisellä ulkomaan työmatkalla kahteen vuoteen. Kävin Hollannissa sikäläisen yhteistyökumppanin luona. Palaveripäivä oli maaseutukaupungissa 1,5 h Amsterdamista, mutta perjantai-iltapäivänä siirryimme Amsterdamiin, jossa isäntäväki oli järjestänyt ohjelmaa. Lauantaina ehdin hetken olla kaupungilla ennen lentoa takaisin kotiin. Koska sain useamman kyselyn matkustamisesta, rokotustodistuksista yms. julkaistuani instakuvia matkalta, voisin tehdä tästä erillisen blogipostauksen. 


Kaakao ja hollantilaiset voikeksit


Matkalla oli kivaa, mutta kotonakin on ihanaa. Meillähän "kiireinen, muoti- ja media-alalla työskentelevä pariskunta" juuri ja juuri ehti nähdä toisensa kun mies palasi viiden viikon työreissulta toiselta puolelta Suomea keskiviikko-iltana ja minä lähdin torstaiaamupäivällä Hollantiin.




Omena


Pihlajanmarjat


Luonnon herääminen keväällä sykähdyttää joka vuosi sisintä myöden, mutta en ole niinkään syksyfani. Syksyn sato kyllä inspiroi; on kiva kun pääsee poimimaan vähän pihlajanmarjoja näin kaupungissakin ihan lähimetsästä sekä omenoita omasta kerrostalopihasta ja miettimään mitä niistä tekisi. Pihlajanmarjoista tein pihlajanmarjahyytelöä, joka maustetaan rosepippurilla sekä calvadoksella. 



Puhelinmyyntikielto

Useammallakin seuraamallani instatilillä on valiteltu viime aikoina puhelinmyyjistä. Harva ilmeisesti tietää, että suoramarkkinointia voi estää. Itse olen tehnyt puhelinmarkkinointikiellon löytyy netistä ihan puhelinmarkkinointikielto nimellä pari vuotta sitten estin myös pankin sivuilla kumppaneiden mainonnan ja samalla tein vielä väestörekisterin sivuilla omiin tietoihin suoramarkkinointikiellon. Vähän vaikeasti löytyy sieltä se markkinointikieltokohta, mutta kyllä se siellä on.   

Säästän puhelinmyyjienkin aikaa kun ei tarvitse turhaan minulle soitella eikä nyt tule enää mainospostiakaan enää suoraan roskiin heitettäväksi. Sähköpostiakin putsailen aina välillä ja poistan itseni postituslistoilta, joihin en enää halua kuulua tai joita en alunperinkään ole tilannut. 

Värikäs sisustus


Meillä harvoin tapahtuu sisustuksessa mitään uutta. Pyrimme hankkimaan laadukasta, joka kestää vuodesta toiseen niin kunnoltaan kuin ulkonäöltäänkin. Sisutuksessa on paljon kymmeniä, jopa toistasataa vuotta vanhoja huonekaluja.

Miehen poissaollessa siivosin kaappeja ja löysin pari vuotta sitten ostamani H&M:n puuvillasamettityynynpäälliset sekä perulaisen laamanvillapeiton, joka alunperin tuli töihin myyntinäytteenä parikymmentä vuotta sitten. Vaihdoin vaaleammat tyynynypäälliset ja vaalean torkkupeiton syksyksi vähän värikkäämpiin. Ne sopivat hyvin pari vuotta sitten Koh Samuilta ostetun silkkityynynpäällisen kanssa. 

Kierrätyslöytöjä suoraan omasta kaapista siis. 

Oletko jo matkustanut tai haaveiletko matkoista entä oletko tehnyt löytöjä omasta kaapista? 


Burrata-hasselpähkinäsalaatti

Italialaista burrata-juusto on nykyisin helpommin saatavissa kuin muutama vuosi sitten, jolloin jopa joskus laitoin itseni juustokaupan jonotuslistalle saadakseni burrata viikonlopuksi. Nyt burrataa löytyy usein jopa lähimarketistamme.

Burrata valmistetaan mozzarellan ylijäämäpaloista venyttämällä juustomassaa pussiksi, jonka sisään kääräistään tuoretta kermaa sekä mozzarellan valmistuksesta tähteeksi jääneitä juustonpaloja.

Luumujen ja nektariinien makeus, burratan täyteläisyys ja paahdetun pähkinän syvä maku kietoutuvat tässä helpossa salaatissa herkulliseksi yhdistelmäksi.











Burrata-hasselpähkinäsalaatti

50 g hasselpähkinöitä

1 burrata-juusto

3 luumua

3 nektariinia

kourallinen mintunlehtiä

mustapippuria


kastikkeeseen

1/4 dl viinietikkaa

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria


Rouhi hasselpähkinät karkeasti. Paahda hasselpähkinöitä 175 C uunissa n. 10 minuuttia kunnes pähkinät ovat kullanruskeita. Vahti, etteivät ne tummu liikaa.

Leikkaa hedelmät lohkoiksi, puolita burrata, asettele tarjoiluastialle, ripottele mintunlhedet salaatin päälle, rouhi mustapippuria.


Sekoita kastikeainekset keskenään. Pirskottele salaatin päälle.