Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja PR-tuotteita*


Tammikuusta siirryttin jo helmikuuhun. Välillä tammikuu vähän väsyttikin, mutta helmikuun vauhdilla pitenevät päivät ja ehkäpä vähitellen taas paraneva tilanne ilahduttavat. Kevät lähestyy ja se saa mieleni aina piristymään. Lumen tulo saisi tosin jo loppua. Kohta toivottavasti voi tarkkailla joko ensimmäiset urheat lumikellot kurottelevat ensimmäisiä lehtiään hangen läpi. Pari vuotta sitten ensihavaintoni olivat jo helmikuun puolivälissä, viime vuonna taidetiin mennä maaliskuulle ennenkuin vihreää alkoi näkymään "tarkkailupaikassani".


Kevään ensimmäiset tulppaanit


En ole ostanut vielä yhtäkään tulppaanikimppua tänä vuonna. Vuoden ensimmäiset, keväisen fiiliksen tuotavat tulppaanit tulivatkin PR-näytteiden mukana. Voi, kaipaan jo keväistä tulppaanien aikaa. Ei sille mitään voi, olen kevään lapsi, haaveilen siitä jo syksyllä ja  tunnen aina herääväni keväällä eloon. Vuodenkierronkin näen mielessäni vastapäivään kulkevana ympyränä, syksyllä vajotaan kohden pohjaa ja sitten aletaan nousta kevääseen.


Hopeakorvakorut design laakso sundman

Kangaslaukku nahkaremmillä


Nämä kälyni Mariian hopeiset korvakorut herättivät instagramissa paljon huomiota, laitetaan ne tänne bloginkin puolelle. Kaikki blogin seuraajathan eivät seuraa instagramissa, sieltä löydyn käyttäjätunnuksella @lumolifestyle

Mariia on tehnyt liikkeeseensä myyntiin myös hauskoja nahkahihnaisia laukkuja vanhoista Postipankin rahapusseista.



Lahjahovi Nummi

Lahjahovi Nummi


Maalla ollessa tulee usein käytyä Nummella Lahjahovissa vanhan Turuntien varrella. Tällä kertaa kupariesineet kiinnittivät huomioni, vaikka en niitä ostanutkaan. Täältä niitä saa ihan muutamalla eurolla. Olen iskenyt silmäni myös vanhaan, oikein hyväkuntoiseen kirjoituslipastoon, jossa on isoja ja pikkulaatikoita.  Sadallaneljälläkympillä saisi hienon lipaston halvemmalla kuin itse koottavan lastulevyisen. Lipasto ei vain valitettavasti millään mahdu meille.

Filorga NCEF reserve voide

Vielä joitain vuosia sitten kuvailin ihoani T-alueelta rasvoittuvaksi sekaihoksi, mutta keski-ikä tekee tehtäväänsä ja etenkin näin talvella iho tuntuu välillä etenkin poskista kuivaltakin ja välillä vähän samealta.

Filorgan, Ranskan ensimmäinen esteettisen lääketieteen laboratorion NCEF-tuotteet sisältävät samoja aktiivisia aineita, joita käytettiin aiemmin injektioissa, mutta ne on  tuotu myös Filorgan ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyyn ja vähentämiseen tähtääviin ihonhoitotuotteisiin.

Injektiohoitoja tai kauneuskirurgiaa en ole harkinnut, mutta esteettiseen lääketieteeseen perustuvat, ihoa kiinteyttävät, ryppyjä tasoittavat ja ihon sävyä kirkastavat tuotteet kiinnostavat. Filorgan ihonhoitosarjat tarjoavat tehokkaita anti-ageing-tuotteita, jotka sisältävät samoja aineosia ja tiivisteitä kuin esteettisen lääketieteen tuotteet. NCEF sisältää saanutta hyaluronihappoa sekä vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja, koentsyymejä ja antioksidantteja.

Miellyttävän tuoksuinen NCEF-Reverse Cream* on ihoa vahvistava, juonteita ja ryppyjä korjaava, ihoa kirkastava ja kiinteyttävä 24h hoitovoide. Voide sisältää hyaluronihappoa, kollageenia, A-, H- ja E-vitamiinia. Muutaman viikon käytön jälkeen
 ihoni tuntuu pehmeältä ja kosteutulta eikä kuivuus enää vaivaa.

Värikäs tuorepuuro

Uunifeta ja tomaatit

Instagramissa on pyörinyt #25kasvistaviikossa -haaste. Olen muutaman viikkona listannut syömäni kasvikset. Tämä onkin ollut hhyvä tapa kiinnittää huomiota vihanneksien ja hedelmien syöntiin normaaliakin enemmän. Yhden viikon kasvissaldo on ollut mm. vadelma, mustikka, päärynä, banaani, karviaismarja, herukka, kaki, veriappelsiini, appelsiini, avokado, kaali, parsa, salottisipuli, valkosipuli, salaatti, korianteri, basilika, paprika, tomaatti, maissi, porkkana, kaali, granaattiomena, omena, musta torvisieni inkivääri, munakoiso, palsternakka ja fenkoli.

Onko kevät jo mielessä vai toivotko talven jatkuvan pitkään? Kiinnitättkö huomiota kasvisten määrän ruokavaliossasi?



Nopeasti valmistuvat varsisipulileipäset

Talvisäällä maistuu keitto ja leipä, eikö vain?

Tavallisen leivän vaihtoehdoksi voi nopeasti leipoa myös flatbread-tyyppisiä varsisipulileipäset. Pikkuisen näpertämistä vaativa, mutta ei liian vaikea leipäsiä voi tehdä vaikka pakkaseen kaulimista ja pakastamista vaille valmiiksi. Lopputulos on vaivan arvoinen ja lopputaikinan voi pakastaa valmiiksi pyöräytettyinä kiekkoina.

Kerrostunut ja lohkeileva taikina erottaa tämän leivän muista litteistä leivistä.




Varsisipulileipäset


5 dl jauhoja

1 dl lämmintä vettä

4 varsisipulia hienonnettua 

½ tl suolaa

kasviöljyä


Sekoita isossa kulhossa jauhot n. 0,5 dl vettä ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt. Tarvittaessa jatka veden lisäämistä teelusikallinen kerrallaan ja sekoita huolellisesti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja taikina on kiinteää.

Vaivaa taikinaa viisi minuuttia koneella tai käsin ja peitä taikina sitten kostealla liinalla 15 minuutiksi. Ota taikina ja muotoile litteäksi tangoksi. Leikkaa kuuteen samankokoiseen osaan. Pyörittele palat palloiksi.

Aseta taikinapallo hyvin jauhotetulle työtasolle ja kauli ohueksi ympyräksi  Ripottele taikinan päälle päälle 1 rl hienonnettua varsisipulia. Rullaa taikinalätty rullalle kuin matto, kierrä sitten rulla spiraaliksi ja purista pää rullaan kiinni niin, että taikinaspiraali pysyy kiinni. Paina kämmenelläsi rullaa päältä, jotta se litistyy. Kauli pannukakku alle ½ sentin paksuiseksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä  pannulla keskilämmöllä kuumaksi. Paista leipänen öljyssäa, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea. Käännä pannukakku ja lisää tarvittaessa öljyä, paista kullanruskeaksi. Tarjoile heti vaikka. keiton kanssa.


Maa-artisokkakeitto

Söimme uudenvuoden aattona ystävien luona herkullista maa-artisokkakeittoa, joka inspiroi tekemään maa-artisokkakeittoa itsekin heti tammikuun alkupuolella.

Maa-artisokan makua kuvaillaan hienostuneeksi ja omintakeiseksi, se on makea, pähkinäinen ja aavistuksen savuinen.

Maa-artisokkakeitto maistuu arkenakin ja valmiista soseesta valmistettuna se on myös nopea tehdä arki-iltanakin. Halutessasi voit tietysti keittää ja seuttaa maa-artisokat itse.






Maa-artisokkakeitto


400 g maa-artisokkasosetta

1 valkosipulinkynsi

1 salottisipuli

1 tl korianterinsiemeniä murskattuna

1 rl öljyä kuullotukseen 

2 keskikokoista perunaa

6 dl  vihanneslientä

1 dl kasvi- tai ruokakermaa

Koristeluun esim. paahdettuja kurpitsansiemeniä, timjamia, pestoa, turkkilaista jugurttia

Hienonna valkosipuli ja salottisipuli ja kuullota niitä korianterin siementen kanssa öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Purista maa-artisokkasose kattilaan ja lisää perunat ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lämmitä liedellä. Paahda kurpitsansiemenet paistinpannulla kevyesti. 
Tarjoa keitto kurpitsansiementen ja muiden höysteiden kanssa.