Ikkunaostoksilla Pariisissa/osa 1 * Window shopping in Paris/vol 1




 

 
 

  

  
 

 


 
 
 
 



 
 
 

 
 Pariisissa oli vielä alennusmyyntikausi, eikä kaikkien liikkeiden ikkunoissa ollut vielä uutta sesonkia.
 
Pikakatsauksella neutraalit ja mustavalkoiset näyteikkunat dominoivat katunäkymää. Ne sopivatkin boheemiin pariisilaistyyliin. Hapsuja, pikkujakkuja, raitaa... ja teräväkärkisiä kenkiä. En ehtinyt yhteenkään kenkäkauppaan Pariisissa ja nyt tuskailen mistä saisin tuollaiset vähän suippokärkisemmät loaferit. Parissa kaupassa olen Helsingissä etsinyt, ei löydy (ainakaan kohtuuhintaan), netistä löysi yhdet hyvät ballerinat, mutta loafert tms. kävelykengät olisivat akuutimmat.

Myös värikkäämpiä näyteikkunoita näkyi, niistä lisää parin päivänä päästä
.
 
 
 
Sales season was still in full swing, many shop windows still didn't have the new season on display.


On a quick glance it seemed that black and white and noutral tones dominated in shop Windows.They always suit in the bohemian Parisian style.

Also, colorful shop windows could be seen, more about them in a couple of days.

Ravintolapäivä * Restaurant day 15.2.2015






 
 
 
 


 
Tällä kertaa teimme vain lyhyen katsauksen Ravintolapäivän tarjontaan. Ilma oli aika pureva, vaikka pakkasta oli vain muutama aste. Vanhan kirkon puistossa oli iltapäivällä enää muutama koju, joten suuntasimme Espalle, jossa tarjontaa olikin runsaasti. Espalla tosin näytti olevan aika monen oikean ravintolan "sivupiste". Onko harrastelijamaisuus häviämässä Ravintolapäivästä? Jaoimme "turkkilaisen pizzan", juusto-jalapenomakkaran herkullisen valkosipulikastikkeen kera ja uiguurikebabin.
 
On yesterday's restaurant day we just made a brief tour instead of longer walk we have taken on May and August restaurant days. We shared a "Turkish pizza", grilled sausage and an Uigur shiskebab. Then it was time to head back to the warmth of home.

Valentinen herkut * Valentines delicacies

 


Ystävänpäivänä herkuteltiin aamusta alkaen; aamiaisena oli mango-vanilja gefilukseen tehtyä tuorepuuroa. Iltapäivällä kävimme Johan & Nyströmillä kahvilla.
 
Illalla avattiin Pariisista tuomani samppanjapullo ja nautittiin juoma lohisalaatin kanssa. Tein kastikkeeksi aiolia tämän ohjeen mukaan, mutta lisäsin siihen seesamiöljyä ja sitruunaruohoa antamaan orientaalia twistiä.
 


On Valentine's Day we had goodies from the morning on; breakfast was fresh porridge made in mango-vanilla milk drink. In the afternoon, we went to Johan & Nyström for coffee & cake.

The evening we opened the bottle of Champagne I brought from Paris and enjoyed it with salmon salad. I made aioli according to this recipe, but
 added sesame oil and lemon grass to give it sort of oriental twist.

❤ Sydämellistä ystävänpäivää 💕 Parisian Valentine's windows ❤

  
 

Ystävänpäivä on mielestäni joskus aiempina vuosina näkynyt selvemminkin pariisilaiskauppojen näyteikkunoissa, nyt sitä hehkuttivat lähinnä suklaakauppiaat, Laduree ja kenkäkauppiaat, jotka olivat nostaneet punaisia kenkiä näyteikkunoihin.
 

Mekin juhlistamme ystävänpäivää Pariisista tuomallani shampanjalla, hyvällä illallisella ja suklaalla.
 
Suloista Valentinea, ystävät!
 
 
Happy Valentine! Here few shop Windows from Paris.

Lisää tuorepuuroilua * More tips for raw porridge serving

 
 
Taannoinen tuorepuuropostaus näytti kiinnostavan teitä lukijoita ja Instan puolellakin raakapuuro tuntuu olevan edelleen kova sana.

Tässä muutamia uusia kokeilemiamme variaatioita. Kokeiluissa on ollut niin kuivattua raparperia, vauvan mangososeita, mehukeittoja kuin hedelmä-maitojuomia... Heti tänä aamuna palasin tuorepuuroon Pariisin croissanttien ja sämpylöiden jälkeen.
 
 
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl maitoa
0,5 dl vettä
2 rl sokeroimatonta mangososetta
 
päälle
 
 sokeroimatonta kuivattu mangoa
paahdettua kookosta
 
 
The recent raw porridge post seemed to raise interest among readers and also in Instagram it seems to be a hot topic.
 
Here are few new variations we have tried lately



1 dl oats
1 dl plain yoghurt
1 dl milk
0,5 dl water
2 tablespoons mango purée


topping


  unsweetened dried mango
toasted coconut flakes
 
 
 
 1 dl kaurahiutaleita
1 dl rahkaa
1,5 dl omenamehua
 
päälle
 
1 omena paloiteltuna
kourallinen itse tehtyä mysliä

 
 1 dl oats
 1 dl quark
1½ dl apple juice


topping
 
 1 apple, finely chopped
a handful of homemade granola




 1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jugurttia
1,5 dl appelsiinimehua
 
päälle
 
1 banaani paloiteltuna
1 tl kuivattua raparperia

 
 1 dl oats
 1 dl Turkish yoghurt
1½ dl orange juice


topping

1 banana
dried rhubarb flakes


 
1 dl kaurahiutaleita
1 pieni banaani
1½ dl mango-vanilja gefilusta
 
 
päälle
 
 sokeroimatonta kuivattu mangoa
paahdettua kookosta
 
 
1dl oats
1 small banana
1½ dl mango vanilla milk drink
 
topping
 
dried unsweetened mango
toasted cocos flakes

Pariisin helmikuu * February in Paris

 

 



 


 
Pikamoit Pariisista!

 
Maanantainen messurupeama venyi miltei iltaseitsemään (herätys Suomessa oli ollut 14 h aiemmin) ja messuilta on vielä vajaan tunnin matka keskemmälle Pariisiin. Eilen oli sitten vuorossa "ylellisen lyhyt" messupäivä, vain seitsemän tuntia. Kerkesin Seinen rantaan vielä valoisan aikaan, ehdin kävellä kaupungilla, käydä yhdessä lempiliikkeistäni Design By Loftissa sekä Le Bon Marche- tavaratalon Gran Epicerie-ruokaosastolla ostoksillakin ja vähän napsia kuviakin.
 
Palailen ikkunaostoksiin, sekä tuohon ylelliseen ruokaliikkeeseen paremmalla ajalla.
 
A quick hello from Paris!
 
Mondy was a very long fair day, but yesterday I managed to get back to the city during the last day light hours. I shopped a bit, walked around and snapped photos for few hours.