Pina colada-puuro | Pina colada overnight oats


 
 
Tuorepuurokokeiluillani ei näytä olevan rajaa. Rakastan tuorepuroa, mutta haluan siihen aina uutta variaatiota. Nyt keksin lorauttaa puuroon mukaan kookosmaitoa ja hienontaa ananaksen kovemman keskustan. Näin syntyi pina colada-tuorepuuro kahdelle!
 

Pina colada-tuorepuuro 
 
1,5 dl kaurahiutaleita
ananaksen keskiosa paloina
1 banaani paloina
1 tl chiansiemeniä
1 dl kookosmaitoa
1 dl vettä tai kookosvettä
 
 
Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä ja anna turvota jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


There are no limits in my overnight oats trials. I love fresh porridge, but want to change it all the time. This time I added some coconut milk and blended in the core of pine apple. Hey presto!!!  Pina colada overnight oats for two!
 
Pina colada overnigh oats
 
1,5 dl rolled oats
pine apple core  sliced
1 banana sliced
1 tsp chia seeds
1 dl coconut milk
1 dl water or coconut water
 
 
Blend all together in blender and let stand few hours/overnight in refrigerator.
 
 
 



Herkullinen kasvismoussaka | Delicious vegetable moussaka




Syömme kasvisruokia paljon muutenkin, mutta varsinkin maalla niitä tulee tehtyä, anoppini kun on kasvissyöjä.

Alkuperäiseen kasvismoussakaan kesäkurpitsa ei taida kuulua, mutta se sopi kuitenkin hyvin munakoison kaveriksi.



Kasvismoussaka
 
2-3 munakoisoa
suolaa
öljyä
 
 
1 kesäkurpitsa
sipuli
valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
800 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua oreganoa       
250 g raastettua mozzarellajuustoa tai voit korvata puolet fetalla)
 
 
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä 15 min.

Silppua kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia

 Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa

Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoa. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
 
 

We eat vegetarian dishes a lot, but I cook them especially at my inlaws as my moter in law is vegetarian.
Vegetable moussaka
 
2-3 eggplant

  salt

  oil

For the sauce


1 zucchini

1 onion

2 cloves garlic

3 tablespoons oil

800 g of crushed tomatoes

2 teaspoons of cane sugar

1 teaspoon salt

1 teaspoon freshly ground black pepper

2 tbsp chopped oregano

250 g grated mozzarella cheese (half can be substituted with feta)







Cut the eggplant into thin slices. Sprinkle slices with salt and let stand 15 min.

Chop zucchini, onions and garlic cloves. Saute onions in oil and add the other ingredients for the sauce. Simmer for about half an hour.

Rinse and dry the eggplant slices. Brush the slices with oil and grill or roast in a pan

Spoon the tomato sauce on the bottom of an oven dish and add a layer of eggplants. Next, add the tomato sauce and both cheeses. Continue to layer; tomato sauce and cheese are the top layers. Bake in 175-degree oven for about 40 minutes.



 

Tyylikäs cocktaillounge | A stylish cocktail lounge in Helsinki

 





Pikku Roobertinkadusta on nopeasti tulossa yksi Helsingin varteenotettavimmista ravintolakaduista. Kahden korttelin pituisella kadulla on jo Pastis ja Hotelli Lilla Roberts ravintoloineen. Uusia ravintoloita on aukeamassa lisää jo alkuvuoden aikana.

Olen ollut eräässä tilaisuudessa hotellissa ja syksyn aikana myös kävimme katsomassa Marjon kanssa aulan eläinteemaista sisustusta. Eläinteema näkyy niin valaisimissa, koriste-esineissä kuin tapetissakin.

Olin Siipan kanssa puhunut pitkään, että meidän pitäisi käydä cocktaileilla Lilla E-baarissa hotellin aulassa ja pari viikkoa sitten viimein kävimme nauttimassa juomat. Loungebaarissa istui melko paljon niin hotellivieraita kuin meitä paikallisiakin nauttimassa juomiaan perjantai-iltana, joten en kovin monta yleiskuvaa viitsinyt ottaa.

Lämmin juomani tarjoiltiin japanilaisesta teekupista ja siinä oli rommia, kanelia sekä dukkah-mausteseosta. Herkullinen ja lämmittävä juoma sopi hyvin kireään pakkaspäivään, tosin 15€ hintaan juotavaa olisi voinut olla hieman enemmän. Siipan kauniin värisessä juomassa oli sumakkia ja hibiskusta.

Varsin tyylikäs lisä Helsingin cocktailbaarien kirjoon.


Had coctails at the stylish Hotel Lilla Roberts lobby bar Lilla E on Helsinki design district. I had a warm coctail served in a Japanese tea cup with rum, cinnamon and dukkah and Hudband had a bright red cocktail with hibiscus and sumac.
Helsinki cocktail scene has grown interesting in the past few years and this cocktail lounge is a good addition to the mix.