Löytöjä, taitoja ja uutuuksia viikon varrelta | New finds and skills

Viikon varella muun muassa tein kimpun syksyn väreissä, maistelin kiinnostavia yllätyspaketin tuotteita, löysin uuden suosikkisamppanjan ja huippuedullisen luomivärin, opettelin tekemään aamiaiskuvassa näkyvän avokadoruusukkeen ja käyttämään punaista huulipunaa. Viimeiset kukkivat krassittkin löysin aamupuuron koristeeksi.

This week I have made a bouquet in fall colors, received an interesting suprise box, tasted gorgeous wines and Champagnes, bought super cheap makeup, kearned how to make an avocado rosette and tried to learn to use red lipstick.




Jokunen viikko sitten kerroin, kuinka pääsin testaamaan lokakuun alussa lanseerattua palvelua, jossa Best Bitesin* asiakkaille toimitetaan kerran kuussa  yllätyspaketti täynnä herkullisia säilyviä elintarvikkeita. Sisällössä painotetaan luomua, Reilua Kauppaa, superfoodeja sekä kotimaisuutta. Paketissa saattaa olla esim. erikoiskahvia/teetä, rouheita, terveellisiä välipaloja, pähkinöitä, herkkuja, jauhoja jne. Kaikkea sellaista, jota itse ei välttämättä tulisi poimittua tai edes löydettyä kaupan hyllystä, mutta joihin saattaa ihastua kovinkin maistettuaan. Yllätyksellisyys on tärkeä osa palvelua, paketin tarkempi sisältö paljastuu vastaanottajalle vasta paketin saapuessa kotiinkuljetettuna.

Pääsin yhteistyön merkeissä katsastamaan myös lokakuun "Kuppi kuumaa ja nautintoja"-paketin. Viikonloppuaamiaisella joimme Sacla enJuice-luomumehua ja nautimme Puro-luomukahviin ja Cashew dream-cashewmaitoon tehtyä lattea sekä tuorepuuroa, johon laitoin myös Hamppumaan hamppuproteiinijauhoa. Viime paketissakin oli Nakd nibbles-snackeja, tällä kertaa maistelin kookosnibblesejä. Nukahdan helposti, mutta heräilen öisin enkä saa unta. Sweet dreams-tee pääseekin varmasti jonain yönä käyttöön. Paketissa oli myös Sonentor-inkivääri-kurkumalattejauhoa, Organic Ginger Zinger-shotti ja Bambusta tehty Ecoffee cup. Monia kiinnostavia uusia tuttavuuksia oli tässäkin paketissa. Tuotteiden arvo on suurempi kuin paketin hinta.


Kotitalouksille suunnatut paketit maksavat 39,95€/kk, mutta Best Bites tarjoaa lukijoilleni ensimmäisen paketin puoleen hintaan 19,95 € käyttäessäsi kampanjakoodia LUMOBLOG. Etu koskee jatkuvaa tilausta, jonka voi irtisanoa koska vain 1 kk irtisanomisajalla.


I got October suprise box from Finnish start up Best Bites, full of quality food products from bewerages to hemp proteins and artesan chocolate.



Viime viikolla kävin myös tutustumassa useaan minulle uuteen viiniin Cisa Drinksin viininmaistajaisista Emon viinibaarissa. Päällimmäisinä jäivät mieleen Drappierin laatusamppanjat (Alkon tilausvalikoimassa ja näköjään myös Espan Alkossa), ehdoton suositus, Ruppertsbergerin Riesling Elsassin Mittelharthista sekä Villa Cafaggion keskitäyteläinen Chianti Classico, joka sopi Parmigiano Reggianon sekä ihanan hillon pariksi loistavaksi. Upeita viinejä ja kiva ilta minen tutun bloggaajan kanssa!


Last week I tasted at a wine tasting party Drappier's champagnes at a wine tasting, Ruppertsberger Riesling and Villa Cafaggio Chiati Classico, all superb!





Kosmetiikka-arsenaalini on aika sekalainen; selektiivisestä kosmetiikasta markettimerkkeihin. Usein halvemmat merkit ovat jopa päihittäneet kalliimmat kilpakumppaninsa.

Luomeni rasvoittuvat helposti, joten luomivärin kiinnittämiseksi käytän paitsi pohjustusainetta, myös hieman vaaleaa, luomen väriä tasoittavaa mattaa luomiväriä joko sellaisenaan tai "varsinaisen" silmämeikin alla. Edellisen oltua lopuillaan, nappasin Lidlistä! Cien-luomivärinapin, hyvin se hoitaa hommansa sekä sellaisenaan että muun silmämeikin alla. Hintaa taisi olla kolmisen euroa.


Found n cheap but still good matte vanilla tone eye shadow at Lidl of all places. I wear it on its own or to even out skin tone on lids under colored eye shadows.


 Olen todella huono käyttämään värillisiä huulipunia. Omistan erilaisia punaisia, mutta en tunne oloani kotoisaksi niissä eivätkä ne yleensä edes pue minua, näytän liian räikeältä. Laukussa onkin yleensä lajitelma erilaisia neutraaleja punia. Ihailin kuitenkin jokunen viikko sitten tavatessamme Marikan kaunista syvän punaista huulipunaa ja kuinka hyvin se sopi hänelle. Ajattelin esimerkin innostamana  jo Blog Awardseihin hankkia jonkun tummemman punan. Se kuitenkin jäi kun en löytänyt sopivaa sävyä kurvatessani kiireissäni Hulluille päiville, en tungoksessa ehtinyt hakea ja kokeilla erilaisia tummempia punia. Blog Awardseista mukaan saamassani goodie bagissa oli kuitenkin Elloksella myytävän Makiah-merkin kynämäinen puna sävyssä Cold plum, joka olikin hyvän sävyinen. Sitä olen nyt käyttänyt tuntematta oloani oudoksi.

Miten teidän viikkonne on kierähtänyt käyntiin? Onko jotain uutta tullut vasttan?


I rarely wear deeper reds on my lips but rather prefer neutal tones. Now I have found a new Makiah lipstick pen in Cold plum which isn't too glaring. Maybe I'll finally learn to wear red.

Riistaillallisella Kuussa | A game dinner at restaurant Kuu, Helsinki

Ravintola Kuu* paistattelee someravintolapöhinässä harvemmin, mutta silti perinteinen töölöläinen kortteliravintola on ilta toisensa jälkeen täynnä. Ruokailemassa ovat niin lähialueen asukkaat, poliitikot, oopperaan menijät tai sieltä tulijat, yritysjohtajat, turistit kuin muutkin hyvän ruoan ystävät.

Viisikymmenvuotiaan ranskalaisvaikutteisen ravintolan ideana on tarjota laadukkaista raaka-aineista tehtyjä annoksia ilman turhia elementtejä. Ravintolan viinilistalla on oman maahantuonnin valikoituja viinejä.

Vaikka suurin osa ruokailijoista tulee syömään seitsemän maissa, on ravintolan keittiö auki myöhään palvelemassa vaikkapa lähistön kulttuuritapahtumista tulijoita. Kiinni ravintola on vain muutaman päivänä vuodessa juhannuksen ja joulun tienoilla, muina päivinä ruokailijoita palvellaan myös lounasaikaan


Olin viime viikolla ravintolan kutsumana maistelemassa Kuun riistamenun, joka on tarjolla lokakuun loppuun asti eli vielä tulevan viikon. Bloggaajien keskustelu pyöri minkäpä muun kuin syömiemme annosten ja muunkin ruoan ympärillä.




Alkuun nautimme Jean Vessellen extra brut-samppanjaa. Kuun viinilistalla on ravintolan sisaryrityksen Carelia Winesin maahantuomia puhtaita, jokaisen rypäleen persoonallisia ominaisuuksia korostavia pienempien tuottajien viinejä, joissa on hyvä hinta-laatusuhde.



Aterian aloitti Bosgårdin tilan sorsa kahdella tavalla. Herkullisessa kroketissa oli mustia torvisieniä.

 Seuraava annos oli mustajuurikeitto, savustettua poronsydäntä ja belugalinssi-tartaria. Poron sydäntä en ole tainnut koskaan maistaakaan, porsaan sydäntä meillä tehtiin joskus kotona lapsuudessa. 









Rillette on yleisimmin tunnettu riivittynä, rasvaan säilöttynä possun- tai ankanlihana, mutta Kuussa söimme suussa sulavaa hirvirilletteä, jossa nyhtöhirvi tarjottiin "pihvinä"  paistettuna kurpitsapyreen ja timjamiliemen kanssa.



Ennen jälkiruokaa söimme Mouhijärven herkkujuustolan Metsuri-punahomejuustoa marinoitujen lakkojen kanssa.






Aterian päätti herkullinen jälkiruoka, jossa oli marinoitua omenaa, omenaviinietikka-kinuskia ja beurre noisette-jäätelöä

Perinteistä töölöläistunnelmaa henkivä Kuu on mainio paikka kikkailemattomalle hyvän hinta-laatusuhteen aterialle


*Aterian tarjosi Ravintola Kuu.


Ravintola Kuu, Töölönkatu 27




Restaurant Kuu in Töölö, Helsinki has been open already for 50 years. Local food with a slight French twist has made it a favorite among locals and foodie travellers. Reservation recommended


I was invited to taste Kuu's delicious game menu, available until end of October.



Wild duck and black chanterelle croquet
Black salsify soup wiht reindeer heart
Elk rillette, pumpkin puree and thyme jus
Metsuri cheese with cloudberries
Marinated apple, apple vinegar fudge and beurre noisette ice cream

Hampurilaisia ja kesäkurpitsaranskalaisia | Burgers and courgette fries

Perjantai -jee! Illalla tai viikonloppuna voisi maistua hampurilaisateria!

En ole käynyt pikaruokapaikoissa syömässä hampurilaista varmaan 15 vuoteen, mutta kotona hampurilaisia tulee tehtyä pari kertaa vuodessa. Alusta asti, tietenkin.













Hampurilaissämpyläksi teen yleensä syntisen hyviä briossisämpylöitä. Perinteiset perunaranut voi korvata kesäkurpitsaranskalaisilla, jotka dipataan itse tehtyyn valkosipulimajoneesiin. Seuraksi vielä cole slaw-kaalisalaatti.

Hyvää ruokahalua!



It's Friday! A good home made hamburger dinner is a delicious idea for the weekend.

I never (not at least in the past 15 years) go to McDonalds or similar industrial fast food burger places. Ieat burgers few times a year and make them from scratch myself.

For rolls I usually bake sinfully tasty brioches. Normal fries can be substituted with courgette fries, dipped in homemade aioli. Cole slaw is  a tasty condiment with burgers and courgette fries.

Bon appetit!