N.A.E. Naturale Antica Erboristeria -luononkosmetiikka

PR-tilaisuus

Luomukosmetiikkavalikoima kaikissa hintaluokissa kasvaa hurjaa vauhtia. Marketeistakin löytyy yhä suurempi valikoima. Viime viikolla lanseerattiin Suomessa N.A.E. Naturale Antica Erboristeria, vegaaninen Ecocert/Cosmos Organic-sertifioitu ihon- ja vartalonhoitosarja.



luonnonkosmetiikka

Maltillisesti hinnoiteltu (4-10€), sertifioitu, vegaaninen luonnonkosmetiikkamerkki N.A.E. Naturale Antica Erboristeria on tulossa laajaan jakeluun mm. Citymarketteihin, Prismoihin ja Stockmannille. 

N.A.E. yhdistää luonnon rikkaat ainesosat ja perinteisen italialaisen kasvilääkinnän osaamisen.
Sarjan testatut ja luotettavat kauneudenhoidon reseptit on luotu eri kasvien yhdistelmistä Italian luontoa kunnioittaen, tuotteiden aineosista vähintään 97 % on luonnollista alkuperää ja vähintään 10 % tuotteen ainesosista on luomuviljeltyjä. 

Pakkauksin ympäristöystävällisyyteen kiinnittävät niin kuluttajat kuin valmistajat yhä enemmän huoiota;  N.A.E.;n pakkaukset ovat 100 % kierrätettäviä. Tuubit on valmistettu uusiutuvasta materiaalista. Pumppupulloissa on käytetty 100 %:sti kierrätettyä PET:tä.

Tuotteiden tuoksut ovat mietoja ja miellyttävän raikkaita.

luonnonkosmetiikka

 

FRESCHEZZA-tuotteissa on virkistävä koostumus ja tuoksu. Ainesosina on puhdistavaa ja tasapainottavaa luomuviljeltyä timjaminlehteä ja rosmariiniuutetta. Antibakteerinen timjami hillitsee ihon talin tuotantoa.

Hajusteettomat DELICATEZZA-tuotteet sisältävät luomuviljeltyä ihoa pehmittävää appelsiininkukkauutetta sekä kosteuttavaa aloe vera -uutetta.





Kosteuttavat IDRATAZIONE-tuotteet sisältävät luomuviljeltyä viikunaa, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, sekä tehokkaasti kosteuttavaa hibiskusuutetta.


N.A.E. Naturale Antica Erboristeria


Sarjan mielenkiintoisin tuote sarjassa on mielestäni luomuoliiviöljyä sisältävä SEGRETO DI BELLEZZA -universaalivoide, jolla saa pehmeyttä, pitkäkestoista kosteutusta sekä suojaa iholle ja hiusten latvoille. Monikäyttöistä voidetta voi käyttää myös ihon kuivimpiin alueisiin. Monitoimivoide taitaa päästä myös matkakäyttöön.


italialainen_ravintola_helsinki
N.A.E. Naturale Antica Erboristeria
Italialaisperäinen sarja esiteltiin herkullisella italialaisella lounaalla Tony's Delissä.

N.A.E.N Suomen brändilähettikäs on Italiassa vuosia asunut ja italialaisesta kulttuurista ja elämästä ohjelmia tehnyt Ella Kanninen.

Ella kertoili lounaan lomassa luonnonmukaisuuden, puhtauden, luonnon ja eläinten kunnioittamisen olevan hänelle tärkeitä arvoja, hän arvostaa myös italialaisten vuosisatojen tietotaitoa yrttien hyödyntämisestä kauneudenhoidossa.


luonnonkosmetiikka

Mielestäni on mukavaa, että luononkosmetiikkaa löytyy nykysin hyvin edullisemmiltakin merkeiltä ja tuotteet ovat helposti hankittavissa päivittäisostosten mukana.

Osa marketeista sijoittaa luonnonkosmetiikan erikseen omaan hyllyynsä, osassa kaupoista luonnonkosmetiikan määrän kasvettua ja niiden muututua "new normaliksi" kaikki kosmetiikka on vierelläin  samoissa hyllyissä eli kannattaa katsoa jos siellä "normihyllyssäkin" on luonnonkosmetiikkaa.



Klementiiniposset on helposti etukäteen valmistettava jälkiruoka

Posset on helppo ja kaikílle maistuva jälkkäri.  Olen tehnyt sitä erilaisina versioina useamman kerran perjantaivieraille, koska possetin voi tehdä aamulla ennen töitä muutamassa minuutissa  ja laittaa jääkaappiin hyytymään päivän ajaksi.

Kauniit tee- tai kahvikupit ovat sopivia tarjoiluastioita. Kahvi tulee juotua mukeista, mutta perintökuppeja voi käyttää muuhunkin kuin kahvin tarjoiluun.


Klementiinit ovat nyt sesongissa, klementiinin sijaan reseptiin voi käyttää vaikka veriappelsiineja.



Klementiiniposset (neljälle)

2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 dl klementiinimehua
1 klementiinin kuori raastettuna

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä keskilämöllä noin 5 minuuttia sekoitellen.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon klementiinimehu. Raasta huolellisesti pestyn klementiinin kuori ja lisää seokseen. Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.   

Viisi viikon varrelta

Tammikuussa(kin)  hyödynnetään ruoantähteet, varotaan liukkailla keleillä ja iloitaan kaamoksen päättymisestä.


Puisto, Eira

Viikon suurin ilonaihe on ollut päivänvalon huomattava lisäys, jopa neljän maissa on saanut ulkona vielä siedettäviä kuvia. Katselin juuri auringon nousu- ja laskuaikoja netistä. Kuun vaihteessa eli kymmenessä päivässä päivä on Helsingissä miltei tunnin pidempi kuin nyt! Kaamos on selätetty!

Vaikka nämä talvipäivät ovatkin olleet kauniita, en lumisista liukkaista keleistä niin välitä. Lensin vauhdikkaasti työpaikan sisäpihalla jäällä kumoon viikon puolivälissä. Ennen mätkähtämistä maahan tunsin kuinka pää retkahti reipaasti, niska on ollut aika jäykkä loppuviikon, nyt tosin jo ihan hyvä. Mutta varovainen kannattaa liukkailla olla.

Alle kaksikymppisenä kaaduin pahasti liukkaalla, polvi meni hurjan näköisesti sijoiltaan. Leikkaavan lääkärin mukaan tapaus oli "mielenkiintoinen" eli paha kun mm. nivelsiteet repesivät molemista päistä ja polvesta irtosi luusiru. Yli 20 cm leikkausarpi jäi ja nivusesta nilkkaan ulottuva kipsikin oli kaksi kuukautta. Kaikesta huolimatta toiminnalisesti jalasta tuli hyvä, vaikka pysyvää ontumistakin alunperin ennustettiin. Siitä olen kiitollinen. Pikku jännitys on silti aina liukailla keleillä.




Juusto, brie
Vikon juustoöverit vedettiin kälyni synttäreillä perjaintaina. Joimme samppanjaa, ja muistelimme teinivuosien lempparisarjoja ja niiden hahmoja (Dallas, Cagney & Lacey,  Hill Street Blues) ja rutiineja joita niiden katsomiseen liittyi  - esim. Dallasia katsottiin aina saunan jälkeen, usein suklaata syöden.     

Tänäänkin on herkuteltu, kummityttömme ja hänen sisarustensa syntymäpäivillä oli tarjolla pariakin kakkua.

Tuorepuuro, aamupala, latte, kahvi

Terveellisiäkin herkkuja on tullut syötyä. Tuorepuuroa syön neljänä, viitenä aamuna viikossa.


avoglemone, sitruunakeitto, keittoresepti

Elämä ei todellakaan ole vain kakkuja, samppanjaa ja juustoja. Meillä arjen ruokalasku on kohtuullinen; hyödynnämme tarjouksia, syömme sesonkiruokaa ja käytämme tähteet. Viikon hävikkiruoka on avoglemono, jonka tein edellisen päivän uunissa paahdetun kokonaisen broilerin rippeistä. Keitin liemen broilerin luista ja käytin edellisen päivän illalliselta yli jääneet broilerinlihat myös keittoon.

Tämä kreikkalainen kanaliemi-munakeitto on yksi yksinkertaisista, edullisista suosikkiruoistani. Löysin reseptin aikoinaan keittokirjasta, jonka ostin neljätoista vuotta sitten häämatkallamme San Franciscosta. Olen tehnyt avoglemonoa silloin tällöin siitä lähtien. Orzo-pasta muistuttaa ulkonäöltään riisinjyväsiä. Olen ostanut orzoa Lähi-Idän elintarvikkeita myyvistä liikkeistä, mutta tavallisissa marketeissa myytävä jyväpasta käy tähän reseptiin hyvin.

Avgolemono-keitto

1 l kanalientä
1 dl orzo- eli jyväpastaa
2 kpl kananmunia
1 sitruunan mehu puristettuna
suolaa tarvittaessa ja mustapippuria sekä persiljaa tai korianteria maun mukaan
(broilerinlihaa)

Kiehauta kanaliemi ja keitä pastaa n. 5 min. Vatkaa kananmuna, lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä vaahdoksi. Ota kattila liedeltä, lisää sitten varoen keitonlientä mukaan vaahtoon. Suurusta muna-sitruunavaahdolla. Älä anna kiehua enää, jottei keitto juoksetu.

Viikon opetus on tarkastaa ennen ruoanlaittoa, että kuvausvalon akku on ladattu. Nyt akku oli tyhjentynyt ja sain kikkailla melkoisesti vaihtoehtoisten valolähteiden kanssa, jotta sain yhden joten kuten onnistuneen kuvan, jossa valo oli riittävä, valon sävy ei ollut ihan kummallinen eivätkä varjot liian teräviä. Kameraan ladattuja akkuja on aina muutama mukana, mutta tuon kuvausvalon varausta en aina muista tarkistaa.


Täysikuu, kuutamo, kuunsilta


Viikon vinkki on huominen kuunpimennys; "superverisusikuu". Täydellinen vaihe, jolloin Kuu on kokonaan Maan täysvarjossa, alkaa kello 6.41 ja syvimmillään pimennys on kello 7.13. Saa nähdä millaisena kuutamo täällä Helsingissä näyttäytyy, taivaastakin luvattiin pilvetöntä.

Kiinnostavatko tällaiset luonnon spektaaķkelit, onko sinulla hävikkiruokavinkkejä tai ovatko talvikelit tai akun tyhjeneminen yllättänyt?