Helppo pina colada-jäädyke

Pidätkö pina coladasta? Sitten tämä -alkoholiton- jälkiruoka on mieleesi! Se on helposti valmistuva kesäpäivän herkku, muista vain pakastaa ananaspalat ja laittaa kookosmaito jääkaappiin etukäteen.

helppo_jäädyke, ananas, kookos, jäätelöresepti, pinacolada
helppo jäädyke, ananas, kookos, jäätelöresepti
Koristele annokset marjoilla ja/tai syötävillä kukilla.

helppo_jäädyke, ananas, kookos, jäätelöresepti, pinacolada

Helppo pina colada-jäädyke

6 dl ananasta paloiteltuna
1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa



Pakasta ananaspalat. Säilytä kookosmaitoa jääkaapissa yön yli, jotta se on kiinteää ja kylmää. Avatessasi purkin huomaat, että kookoskerma on noussut pintaan muodostaen vankan massan. Kaavi jähmettynyt kookoskerma astiaan j lisäksi kookosmaitoa yhteensä n. 2,5 dl. Säästä loput kookosmaidosta jos haluat lisätä hieman enemmän sekoittamisen aikana.

Laita pakastetut ananaspalat (erottele ne toisistaan, älä laita yhtenä jäisenä könttinä) ja kookoskerma/maito tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi, kuten pehmeäksi. Joudut muutaman kerran sekoittamisen aikana kaapimaan massaa tehosekoittimen kulhon reunoilta, jotta saat sileän koostumuksen. Voit lisätä hieman ylimääräistä kookosmaitoa tasaisemman koostumuksen saadaksesi.
Tarjoile heti.

Viisi viikon varrelta

Aurinkoista sunnuntaita. Täällä ollaan maalla anoppilassa.

Parvekekukat, syötävät_kukat


Tällä viikolla  on vielä neljä työpäivää, sitten odottaakin odotettu talviloma. Parempi myöhään...

meri, tallink






tallinna, tallinnanmatka

lifestyleblogi, aikuisblogi
Kävin Tallinnassa työmatkoilla kaksi kertaa tällä viikolla. Onneksi Länsisatama on muutaman kilometrin päässä kotoa ja lahden ylikin viilettää kahdessa tunnissa.

Molemmat reissut olivat kompakteja täsmäiskuja; 7.30 laivalla yli Tallinnaan ja 16.30 laivalla takaisin, ehtii työpäivän jälkeen vielä mukavasti illaksi kotiin.

Torstain matkalla ehdin vielä käydä vielä banaanipannariaamiaisellakin Tallinnassa ja pitää pienen etätoimistohetken aamiaisen lomassa. Tarkoituksena oli mennä suosikkikahvilaani Kohvik Klausiin Kalamajaan, mutta se olikin remontissa. Kahvila Möt oli ihan ok, muttei erikoisen mieleenpainuva.


tulppaani, parvekekasvit


Parvekkeen laitto on nyt aikalailla kesken. Ensi viikolla tosiaan lähdemme myöhäiselle "talvilomalle", enkä ole sen takia pahemmin satsanut vielä parvekekasveihin, vaikka kasvit menevätkin siksi aikaa hoitoon. 

Nyt parvekkeella on lähinnä vasta joitain yrttejä ja äidin vuosittain antama tulppaaniruukku, joka syksyllä haudataan hänen pihaansa ja keväällä kaivetaan esiin. Joka vuosi vähän erilainen.

Leikkokukat


Leikkokukkiakaan en ole viitsinyt nyt hankkia kotiin. Olen ollut niin paljon menossa, ettei kotona olisi ehtinyt kukkia ihailemaan. Tallinnassa kävin ostamassa kimpun jaloleinikkejä, mutta nekin vein yhteistyökumppanille.


Pölyttäjät, puutarhakukat

Kunhan olemme kotiutuneet lomalta, hankin lisää yrttejä ja kukkia jotka houkuttelevat pölyttäjiä. Viestintätoimiston pressitilaisuudessa Plantagen esitteli etenkin näitä pörriäisten suosimia kasveja ja puutarhaliittokin muistutti sähköpostiin kilahtaneessa tiedotteessaan monimuotoisuuden vähenemisen uhasta. Me kotipuutarhuritkin voimme kuitenkin luoda olosuhteet, joissa hyönteiset viihtyvät ja rikastuttavat niin ruoantuotantoa kuin muuta luontoa.

Ravintokasveistamme noin 70 prosenttia tarvitsee hyönteisiä sadon onnistumiseksi, joten hyönteislajien säilymine on elinehto. Hyönteispuutarhan suosikkeja ovat erityisesti tuoksuvat kukat -kesäkukat ja perennat, jotka kukkivat pitkään. Esimerkiksi syyssyrikkä, punahattu ja -latva ovat perhosten kannalta parhaita houkuttimia luomaan syyskesäinen perhospuutarha. Kaupunkimehiläiset tuottavat puolestaan erityisen herkullista hunajaa juuri kukkivilla alueilla.


Tallinna

Viikon kohokohtia on ollut kampaajakäynti, se aina virkistää; värin kirkastusta ja pituudesta pois, niskasta saa olla vähän lyhyempi kesäksi.

Hiusnaamio, hiusten_sävytys


Sain testiin (PR-näyte blogin kautta) Biozellin blondeille hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Näillä torjutaan hiusten sävyn taittumista keltaiseksi.Hiuksissani on piilevänä aika voimakas punapigmentti, joka alkaa taittamaan sävyä nopeasti keltaiseen kampaamovärin haalistuessa. Suosikkini edullisista tuotteista tähän mennessä on ollut sarjan Colortech Silver -värinaamio.


Miten sinun viikkosi on sujunut? Eikö olekin ihanaa kun saimme viimein kesäkelit!


Hedelmäinen ravunpyrstösalaatti ja mangoaioli

Alkavatkohan säät viimein muuttua lämpimämmiksi? Kesäiset ruoat houkuttavat yhä enemmän päivien lämmetessä. Miltä kuulostaisi raikas, hedelmäinen ravunpyrstösalaatti mangoaiolin kera?


aioli, mangosalaatti, salaattiresepti, rapusalaatti
Aioli ja majoneesi on helppo tehdä korkeassa kulhossa sauvasekoittimella. Aioli syntyy hetkessä ilman, että oliiviöljyä täytyy varovasti lisätä tippa kerrallaan. Aiemmin en oikein koskaan onnistunut täydellisesti majoneesin teossa, nykyisin täydellisen majoneesin surauttaa hetkessä.



aioli, mangosalaatti, salaattiresepti, rapusalaatti

Sitruunan maku saa syvyyttä kun hedelmän puolittaa ja paistaa leikkuupinta alaspäin hetken aikaa. Mehukin irtoaa sitruunata paremmin.



aioli, mangosalaatti, salaattiresepti, rapusalaatti
Mango-ravunpyrstösalaatti

½ mango
6 retiisiä siivutettuna
1 avokado kuutioituna
½ ruukullinen lehtisalaattia
½ ruukullinen punaista friseesalaattia
12 ravunpyrstöä paistettuna ja suolalla maustettuna

Kokoa salaatti, paista ravunpyrstöt oljytilkassa kuumalla pannulla (halutessasi valkosipulisiivujen kanssa). Paista ravunpyrstöjä vain hetki molemmin puolin, liian kauan paisteut ravunpyrstötö sitkistyvät.

 Mangoaioli

1,5 dl kuutioitua, kypsää mangoa

2 valkosipulinkynttä
2 tl (karkeaa) dijon-sinappia
1 kananmuna tai ankanmuna
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä tai hieman enemmän jos käytät ankanmunaa
(1 tl Sriracha-kastiketta)


Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun.

Mittaa kannuun myös muut ainekset. Jos haluat valkosipulimajoneesiin hieman tulisuutta, lisää Sriracha-kastiketta.

Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Aioli valmistuu hetkessä.


Aioli säilyy tiiviissä astiassa jääkaapissa muutamia päiviä.