Helle näyttää jatkuvan ainakin vielä pitkälle ensi viikkoon. Muistathan juoda tarpeeksi? Veden lisäksi raikas minttu-raparperimehu maistuu helteellä janonsammuttajana. Raparperihan antaa edelleen kivasti satoa, kun sitä välillä harventelee.
Minttu-raparperimehu
1 litra raparperia
1 litra vettä
1 1/2 - 2 dl sokeria
kourallinen tuoreita mintunlehtiä.
Mittaa vesi kattilaan. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan mintunlehtien kanssa.
Kiehauta vesi sekä raparperit ja mintunlehdet kattilassa, laske lämpötilaa ja keitä noin 10 minuuttia.
Siivilöi raparperi ja mintunlehdet mehusta, lisää sokeri lämpimään mehuun ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
Pullosta mehu, säiilytä viileässä. Mehu säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit myös pakastaa mehun.
Laimenna mehu mielesi mukaan (hiilihapotetulla) vedellä. Minä pidän sekoitussuhteesta n. 1/4 mehua - 3/4 vettä. Tarjoa halutessasi jäiden ja mintunlehtien kera.
Mikä on sinun lempijanojuomasi helteellä?