Elämyslaiva Tallink MyStar

PR-kutsu risteilylle Tallink Suomi


Tallink MyStar risteili tiistaina neitsytristeilyllään.

Tallink MyStar


Mikä upea elämyskeskus tämä uusi, 212,4 m pitkä, 30,6 m leveä ja  2800 matkustajaa vetävä laiva onkaan! En tiedä löytyykö muualta maailmasta tällaiseille lyhyille matkoille läheskään yhtä upeita laivoja, ainakin omat kokemukset ovat todella pelkistetyistä ja nuhruisistakin autolautoista, myös ulkomaalaiset bisneskumppanit ovat olleet jo Megastarista aivan häkeltyneitä "tällainen laiva kahden tunnin matkalle!"


Rauman telakalla rakennetun MyStarin sisustuksen on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co mottonaan "Tärkeintä ei ole määränpää, vaan matka sinne." Kuten Tallinkin Megastarille, myös MyStarille on haluttu tuoda matkustajatilojen ja istumapaikkojen monipuolisuus ja määrä, tyylikäs yleisilme ja pohjoismainen suunnittelu, yleisestä toimivuus sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Muotokielessä ja sijoittelussa oli paljon Megastaristakin tuttua, mutta MyStarilla vielä pidemmälle vietynä kokemuksena.




Tallink MyStar

Tallink MyStar

Tallink MyStar



Muistelin neitsytristeilyllä parinkymmenen vuoden takaisia työmatkoja Tallinnaan, jossa luksusta oli istumapaikka infotiskin viereiseltä painuneelta sohvalta. Siitä ei kannattanut hievahtaakaan, sillä muuten joutui istumaan lattialla, istumapaikkoja kun ei riittänyt kaikille matkustajille. Nyt valinnanvaraa on kulloisenkin fiiliksen mukaan. Istumapaikan voi valita rauhallisista nurkkauksista ja suojaisista istuinryhmistä tai paraatipaikoilta, joista voi seurata ohikulkevia kanssamatkustajia. Jokainen MyStarin tila on erilainen ja tilojen tarkoitus on synnyttää erilainen tunne värimaailman, valaistuksen ja pintamateriaalien myötä. Toisaalta matkustajan on helppo nähdä erilaisten tilojen läpi ja myös merelle pystyy katsomaan monesta kohtaa läpi laivan. Itämeren kauneus onkin ollut vahva lähtökohta suunnittelussa.



Kiitosta myös tasaisesta merenkulusta, merenkäynti ei laivalla juurikaan tunnu.



Tallink MyStar


Tallink MyStar


Tallink MyStar


Tallink MyStar


Laivalta löytyy tietysti Delight Buffet, sekä lisäksi a la carte-ravintola, kahviloita ja baareja. Tarjolla on erilaisten ruokailumahdollisuuksien lisäksi myös Starbucksin kahveja.



Tallink MyStar


Tallink MyStar



Tallink MyStar



Traveller Superstoren valikoimissa on niin tunnettuja maailmanmerkkejä kuin vastuullisia, pieniä pohjoismaisia merkkejä. Superstoressa on mm. iso Jo Malonen tuoksuosasto. Erikoisuutena on mm. niin Fazerin sinistä MyStarin omassa rasiassa kuin Veuve Cliquotin samppanjaa MyStarille suunnitellussa peltirasiassa.


Tallink MyStar


MyStarilta löytyy myös Promotional area, elämyksellinen ostospiste, jonka valikoimat vaihtuvat. Neisytristeilyllä oli tallinnalaisen Junimperium Distilleryn ginejä.


Tallink MyStar platinum lounge



Loungeja MyStarilla on jopa kolme; rauhallinen Comfort Lounge, työskentelyyn soveltuva Business Lounge sekä ylellinen, kahdeksan matkustajan Platinum Lounge. Paikka Platinum Loungessa maksaa hulppeat 500€, joten eilinen istahdus loungessa taitaa jäädä viimeiseksi. Hintaan toki sisältyy istumapaikalle tarjoillut ruoat laivan ravintoloista, ostosmahdollisuus istuimelta hievahtamatta sekä Priority Car-autopaikka.


Olen itse työmatkaillut Tallinnaan muutaman sata kertaa vuosien aikana. Takavuosien pienten laivojen hälyisien baarien nurkissa ja aulojen epämukavilla sohvilla läppärin kanssa kyhjöttänyttä ilahduttaa kuinka laivalla työskentelevätkin on otettu suunnittelussa huomioon, onhan työ -ja tarvematkailu vilkasta Tallinnan ja Helsingin välillä. Laivasta löytyy muiden tilojen lisäksi myös Offie cabin eli toimistohytti, jonka voi varata kun haluaa todella rauhallisen tilan työskentelyyn.

MyStarissa riittää uutta nähtävää ja koettavaa useammallekin matkalle, MyStarilla laivamatka ei enää ole se "pakollinen osuus" vaan olennainen osa matkan elämystä.


Viisi viikon varrelta

Postauksessa PR-tilaisuuksia*/PR-tuotteita**


Marraskuun loppupuoliskon ja joulukuun alun työrupeama vei sen verran aikaa ja voimia, että olen päivitellyt vain Instagramia, @lumolifestyle kannattaakin ottaa siellä seurantaan. 

Oli kuitenkin kivaa ja inspiroivaa päästä töissä ns. normaaliin marraskuuhun koronavuosien jälkeen. Kiireisin kausi töissä päättyy Itsenäisyyspäivään ja tällä viikolla olen päässyt taas tekemään lyhyempää/normipituista päivää.


Nespresso Secret breakfast



Nespresso Secret breakfast

Nespresso Secret breakfast

Nespresso Secret breakfast

Pariin tilaisuuteen olen kuitenkin ehtinyt osallistua. Jälleen kerran Nespresson Secret Breakfast-pressitilaisuus* on kauden kaunein tilaisuus. Nespresso lanseerasi värikkäästi Taidehallissa Hannu Väisäsen taiteen ympäröimänä uuden, kompaktin ja monipuolisen Vertuo POP -kahvikoneen kuudessa persoonallisessa värissä. Vertuo POP -kahvikoneella voi tehdä napin painalluksella täyteläiset kahvit espressosta isoon mukilliseen.


Kauniisti kotimainen joululounas


Kauniisti kotimainen joululounas

Kauniisti kotimainen-pressilounaalla* , tunnelmallisen kaunis sekin, kerrottiin kotimaisten kasvihuonekasvattajien joulukukkakuulumisia. Joulukukat voivat tänä vuonna olla vaikka vaaleanpunaisia. Joulutähtiä on nyt myynnissä erivärisinä, -kokoisina ja -mallisina. Erikoisimmat kannattaakin hankkia nyt, ihan joulun alla niitä ei ehkä enää ole saatavilla. Ritarinkukka eli amaryllis on sesongissa, samoin hyasintti ja tulppaanitkin ovat tulleet juuri myyntiin.


Vaaleanpunainen joulutähti


Kauniisti kotimainen-tilaisuudesta sain valita mukaan haluamani värisen joulutähden haluamassani Iittalan ruukussa**. Valintani oli trendikäs, kaunis vaaleanpunainen.

Hyvällä hoidolla joulutähti kukkii pitkään. Joulutähti ei pidä viileästä ja vedosta.

Pidä joulutähden kasvualusta aina sopivan kosteana ja huolehdi, että kasvi saa valoa, muttei altistu suoralle auringonpaisteelle (tosin ainakaan tänä joulukuuna liika auringonpaiste ei ole ollut ongelma).


Joulun kuvakirjat


Annan lahjaksi joka vuosi kuvakirjoja ja -kalentereita. Vaikka kuvia otetaan enemmän kuin koskaan, suuri osa häviää puhelimia vaihdettaessa, eikä vuosista jää montaakaan pysyvää kuvamuistoa.  Kuvakirjoihin saa koottua ainakin niitä rakkaimpia muistoja.

Yleensä viimeiset kirjat saan koottua ihan viime tingassa painoon, mutta tänä vuonna sain kaikki tilattua ajoissa. Anoppilaan on mennyt joka vuosi rakkaan Tarmo-koiran vuodesta kertovat kuvakirja ja kalenteri.

Tarmo kuoli syksyllä n. 14 vuoden iässä, mutta päätin silti tehdä Tarmon viimeiseltä vuoden muistoistakin kalenterin ja kirjan, vaikka paketin avaaminen varmasti päätyy yhteiseen itkuun anopin kanssa. Ihan hirveä ikävä Tarmoa iski kun kokosin kuvia kirjaa ja kalenteria varten.


Itsetehdyt suklaamakeiset


Itsetehtyjen suklaamakeislahjojen teko on kuulunut jouluuni vuosikymmeniä. Tämän vuoden suklaanamutehtailukin on suoritettuna ja suklaat ovat lahjapusseihin pakkailua vaille valmiina.


Kirjaillut lapaset


Lunta on tuprutellut riittämiin viime päivinä, valkoinen joulu on tietysti kiva, mutta en kaipaisi lunta enää enempää. Pian joulun jälkeen alan odottaa jo kevättä, vaikka talvea onkin vielä kuukausia edessä. Lapaset saavat kukkia kevään ensi kukkiin asti.


Nautitko lumen tulosta ja talvisesta säästä, alkavatko joulun lahjat olla valmiina, mikäli niitä annat?

Za'atar-tähtileipä

Näyttävä tähtileipä on upea pikkujoulupöydän keskipiste, se on myös helppo valmistaa. 

Kauniiseen leipään oman makunsa antaa za'atar -mausteseos. Olen aiemmin tehnyt pieniä pyöreitä za'atar-leipäsiä mutta juhlapöytään on kiva nostaa kauniin muotoinen leipä.

Za'tar-mausteseos on kotoisin Lähi-Idästä ja joka kokilla on oma "salainen" reseptinsä. Mausteseosta saa myös valmiina, mutta se on helppo valmistaa itsekin.

Reseptissä mainittua sumakkia piti aiemmin metsästää Lähi-Idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista, mutta nykyään sitä saa jo ainakin Helsingissä isoimpien ruokakauppojen hyllyistäkin.




x







Za'atar-tähtileipä

2½ dl vettä

25 g hiivaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

5–7 dl vehnäjauhoja

1 rkl oliiviöljyä + 1 rkl voiteluun





Za'atar


1 rkl jauhettua kuminaa

2 tl kuivattua meiramia

1 rkl jauhettua kuivattua timjamia

1 rkl sumakkia

1 rkl paahdettua seesaminsiemeniä

1 tl suolaa

1 tl tuoretta jauhettua mustapippuria


2 rkl oliiviöljyä


Sekoita kaikki ainesosat pienessä kulhossa.

Käytä välittömästi tai säilytä tiiviissä astiassa enintään 3 kuukautta.



Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää nesteeseen hunaja ja suola. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Sekoita lopuksi öljy taikinaan.


Valmista tällä välin täyte; paahda seesaminsiemenet ja sekoita kaikki mausteet keskenään. Lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.


Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi.


Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä jokaisesta pallosta noin 25–30 cm:n kokoinen ympyrä.


Nosta yksi taikinaympyröistä leivinpaperin päälle ja levitä kolmannes täytteestä sen päälle. Nosta toinen taikinaympyrä päälle, paina se kevyesti kiinni ja levitä taas kolmannes täytteestä päälle. Toista vielä kerran ja nosta neljäs taikinaympyrä kanneksi.


Ennen taikinan leikkaamista, aseta juomalasi taikinan keskelle. Leikkaa tämän jälkeen taikinaympyrä kuuteentoista osaan siten, että taikinan keskelle jää ympyrän mallinen leikkaamaton pala. Leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun ensin leikkaat taikinan neljään sektoriin ja tämän jälkeen jaat jokaisen neljänneksen vielä neljään.


Muotoile tähti ottamalla kiinni kahdesta vierekkäisestä taikinapalasta. Kieritä niitä toisistaan ulospäin ja nipistä päät toisiinsa kiinni. Toista, kunnes on muodostunut kahdeksansakarainen tähti. Nosta tähti pellille kohoamaan.


Anna leivän kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin 


Voitele leivän pinta oliiviöljyllä.


Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea.



Mitä sinä tarjoat pikkujouluissa?