Uusi Salve | Old new restaurant Salve, Helsinki

yhdessä 40+ blogit/HOK Elanto


Meitä oli perjantaina joukko Nelkytplus-bloggajia tutustumassa uuteen paikkaan muuttaneeseen ravintola Salveen. Salve on syyskuussa muuttanut korttelin matkan Hietalahden altaan toiselle reunalle, siihen S-marketin viereen. Pääsimme tutustumaan ihan prime time-aikaan ravintolaan, perjantai-iltana ravintola oli täyteen buukattu. Viikonloppuisin kannattaakin varata pöytä.
Interiöörin suhteen en osaa tehdä vertailua, olen toki "vanhan" Salven ohi kulkenut lukemattomat kerrat, mutta siellä en koskaan käynyt. Uuteen tilaan oli kuitenkin tuotu edellisestä lokaatiosta tuttuja elementtejä; mm. meri-ja laiva-aiheisia maalauksia, laivojen valokuvia, purjelaivojen pienoismalleja ja kompassi. Kanta-asiakkaiden -mm. perjantailounaalle kokoontuvien Perjantaipoikien- mielipiteitä oli kuunneltu ravintolan sisustuksen mm. kantispöytien sijainnin suhteen.
Kuvia yleisilmeestä en valitettavasti päässyt oikein ottamaan ravintolan ollessa ruokailijoita täynnä vaikka asiakaspaikat ovat vanhaan verrattuna miltei tuplaantuneet.

Ravintolassa on myös Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä on rakennettu taideseinä, jolla on esillä Salven asiakaskuntaan kuuluneiden edesmenneiden ja nykyistenkin kanta-asiakastaiteilijoiden töitä. 

Kala on aina ollut keskiössä Salven listalla, ne kuuluisat paistetut silakat ovat edelleen listan suosikkeja, mutta muutakin ravintolasta toki saa.  Liharuokiakin on runsaasti, merimiesten kulta-ajoilta
listalla on pysynyt Salven pannu possuleikkeen ja nakin kera. Saatavissa on myös klassisia lämpimiä voileipiä, muistattehan vaikka aikoinaan monenkin ravintolan listalla olleet Oskarin- tai metsästäjänleivät? Lista on muutamia pikku viilauksia lukuun ottamatta pysynyt varsin samanlaisena vuosikymmenestä toiseen.

Kuunnellessamme Salven historiaa ja uuden ravintolatilan tarinaa maistelimme alkupaloina suolakurkkuja hunajan ja smetanan kera sekä rapsakoita valkosipulisia ruisleipätikkuja. Pääruoaksi söimme maukasta kirkasta lohikeittoa -kasvissyöjät saivat punajuurikeittoa-ja lopuksi nautimme raikasta vadelmasorbettia.

Olipa hauska ilta hyvän ruoan ja bloggaajakollegojen parissa!

Salve, Hietalahdenranta 5 C


On Friday night I and a group of other 40+ bloggers got togethe in restaurant Salve.

Salve is a traditional restaurant which moved to a new location few weeks ago. Three are many elements from the old location; paintings by passed and current regular customers, photos, maritime antiques, even a thick rope.
Salve is known of their dishes, espeially their fried herrings are famous, but on the list there are many other classics form liver to warm sandwiches .

We first tasted a selection of starters while we were told about history and new location of Salve. Main coirse was a delicious Salmon doup. A fresh rasberry sorbet ended tje dinner.

What's a scrumptious and fun night.

In collaboration 40+-blogit/HOK Elanto14 kommenttia :

 1. Kalaruoan ystävän unelmapaikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa pöydässä näytetiin syövän myös niitä kuuluisia silakoita, joista Salve varmaan parhaiten tunnetaankin. Listalla oli kuitenkin yllättävän paljon muutakin kuin kalaa.

   Poista
 2. Kävin viime perjantaina Salvessa lounaalla ja valitsin kalakeiton. Olin kyllä pettynyt siihen, liemi oli mauton. Uusi paikka on aina uusi ja sinne ei mielestäni saa Vanhan Salven fiilistä. Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kirkas keitto oli maukas, kermainen kalakeitto on tietysti täyteläisempi. Vanhassa Salvessa en koskaan käynyt, mutta tokihan vanhassa talossa ja ajan patinassa on aina oma tunnelmansa, uudesta ei tule ihan samaa.

   Poista
 3. Olen itse käynyt kummassakin ja minulle jotenkin kolahti Salven uusi sijainti ja paikka! Sisustus oli kaikin puolin onnistunut ja kun vanhat kanta-asiakkaat ovat sen ottaneet omaksensa, niin mikäpäs parempaa. Toivottavasti uusi sukupolvi löytää Salveen, itse vien Amoksen silakoille heti, kun sen aika! Sitä ennen pitää käydä syömässä ne paljon kehutut ohukaiset : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle kantikselle voi myös vaikkapa sama henkilökunta tuoda sen oikean fiiliksen. Silakoita syötiinkin monessa pöydässä.

   Poista
 4. Oli kiva nähdä, vaikkei kauheasti ehdittykään juttelemaan. Tulinkin oikeastaan kehaisemaan taas kerran sun kuvia. Olet niin taitava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Kati! Olisi kiva kun ehtisi aina juttelemaan tasapuolisiesti kaikkien kanssa blogitapahtumissa.

   Poista
 5. Oli mukava nähdä ja kiitokset kassista:) Punajuurikeittokin oli hyvää, näin allergisen näkökulmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kassin sisällöstä on iloa, jollei omaan pukeutumiseesi, ehkäpä tyttärellesi?

   Poista
 6. Oli mukava nähdä ja kiitokset kassista:) Punajuurikeittokin oli hyvää, näin allergisen näkökulmasta!

  VastaaPoista
 7. Näyttää ihanalta. Kalakeitto oikein houkutti maistamaan. Salve nimenä on niin tuttu, vaikka en koskaan ole käynyt edes vanhassa. Kuitenkin se on varmasti iso osa kaupungin historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset paikat ovat osa kaupungin kulttuurihistoriaa. Kaikkea ei tarvitse aina uudistaa ja modernisoida trendien mukaan.

   Poista
 8. Kävin avajaispäivän iltana katsastamassa uuden Salven. Melko hyvin oli saatu vanhan Salven henki säilytettyä. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.