Ensimmäisen työviikon hetkiä ja vinkkejä | Tips and moments of the first work week

Niin se vain alkoi taas -arki. Pari ensimmäistä työpäivää olivat taas tahmeita -ja pitkiä. Miltei huomaamatta tuli taas tehtyä ylitöitä miltei yhden työpäivän verran heti parina ensimmäisenä päivänä... Mutta aika pian työrytmiin taas tottuu.


Back to work since Monday. Beginning of the week was pretty crazy after holidays and I pushed long hours, but fortunately by end of the week I got everything pretty much under control - for a while.


Työt, avaimet, laukun sisältö





Sunnuntaina piti etsiä työavaimet, valita maanantaiksi joku kiva laukku -päädyin Tokiosta ostamaani unelmanpehmeään nahkalaukkuun- ja maanantaina taas oli vähän meikattavakin. Viime viikolla hankin uuden työnaloituspunan piristämään loman jälkeistä arkea. Kivoja neutraaleja sävyjä on mielestäni tähän kesään ollut vähän, mutta nyt löysin yllätyksekseni kaikista paikoista H&M:ltä kauniin sävyisen -010 In a nutshell- koostumukseltaan kermaisen ja hyvin levittyvän punan. Nahkatupsu on kälyni Mariian valmistama, tupsuja löytyy myös muissa väreissä.


On Sunday I had to find my office keys, choose work cloths and accessories. On Monday I had to put a bit more make up than on most vacation days to get me in the work mood again. I even bought a "back to the office lipstick" - HM Beauty 010 In a nutshell. Tassel is made by mys sister in law Mariia. She has tassels - and other leather goods in several colors in her shop.









Viikon maittavin lisuke oli härkäpapusalaatti, ilman säilöttyä sitruunaa (olisi kyllä sopinut hyvin lohen kanssa) ja minttukin oli vaihtunut korianteriin. Tuoreita härkäpapuja saa tosin hyvin harvasta kaupasta ja kilohinta kohoaa melkoiseksi, kun vertaa ostopainoa ja kuorittujen härkäpapujen määrää. Tässä pienehkössä annoksessa on kympillä papuja. Taidan jatkossa tehdä salaatin muista pavuista.

Salaatin, lohen ja maissin kanssa maistui Dr. von Bassermann-Jordanin Riesling, jota ostimme pullon tilalta Saksasta. Löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta.

Tastiest side dish of the week was broad bean salad, this time with cilantro and without preserved lemon.


marjajäädyke, semifreddo, jälkiruoka


Marjastamaan takapihan vattupuskissa ehdin useampana iltana.  Kymmenen tunnin työpäivän jälkeen tyhjensin mieltä ennen hämärän laskeutumista poimimalla marjoja pakkaseen ja heti syötäväksikin. Vadelmista ja anoppilan mustaherukoista tein jäädykettä kutakuinkin tällä yksinkertaisella, ilman jäätelökonetta tehtävällä jäädykereseptillä, sokerin korvasin yhdellä pehmenneellä banaanilla ja puolella desillä vaahterasiirappia.

I managed to get back to the raspberry bushes once more and made a raspberry & currant semifreddo following quite much this simple recipe. Just replaced sugar with one soft banana and ½ dl maple syrup.



Loft Espoo

Loft Espoo

Loft espoo

Loft espoo

Loft espoo

Loft espoo

Loft espoo

Viikon upeimmat liikkeet löytyvät Espoosta saman katon alta. Monday to Sunday homen ihana Päivi kutsui oman liikkeensä, Country Whiten ja Viherstudio Garden Livingin yhteisiin avajaisiin. Yrittäjät kutsuvat kolmen myymälän kimppaa LOFT Espooksi.


There were also few cheerful after work events this week. On Thursday I attended opening night of Loft Espoo, collaboration of three stylish shops.  

LOFT Espoo, Sinimäentie 6

Goodio, kanavanranta

Goodio, kanavanranta, katajanokka



Viikon makein after work oli suklaistaan tunnetun Goodio Cafen avajaisjuhla; Goodion oman suklaatehtaan kookosmaitopohjaisia jäätelöitä, acai bowleja, Kyrö Distilleryn cocktaileja, Ecowinen luomuviinejä ja musiikkia tunnelmallisissa Kanavanrannan tiilimakasiineissa Katajanokalla. Mikä ihana tekosyy lähteä kerrankin ajoissa viikonlopun viettoon.

On Friday there was opening party of Goodio cafe in Katajanokka's Kanavanranta. Raw cakes, coconut milk ice creams, acai bowls, cocktails - what a great excuse to leave office early on Friday.

Goodio cafe, Kanavanranta 7




Helsinki ravintola, lampaankare

Kuutamo, roseviini

Kanavanrannasta olisi ollut venekuljetus Suvilahteen, mutta Flown sijaan menin Siipan kanssa Uudenmaankadun Pennyyn syömään. Tapasimme sattumoisin vielä ystäviä, joita ei ole tullut nähtyä ihan liian pitkään aikaan. Illan lopuksi kävimme lämpimässä illassa Löylyn terassilla kuuta ihailemassa. Viimein tulleista kesäisistä keleistä kannattaa ottaa kaikki irti.

Lauantaina olin juuri asettelemassa ruokaa parvekkeen pöydällle kuvaamista varten kun myrsky vyöryi seinämänä. Tulipa kiire korjata pöytä, siinä jäivät kuvaamiset!

Miten teillä on arki alkanut? Jäitkö myrskyn jalkoihin vai ihailitko sitä kuivana sisätiloista?


Ravintola Penny, Uudenmaankatu 13

After Goodio I met Husband for a date night. We had dinner, met friends by chance and admired moon in warm night by the sea.

12 kommenttia :

  1. Ihana tuo tupsu <3 Herkulliseltä näyttää härkäpapusalaatti ja lumoava kuva tuo Löylyn terassilla otettu kuva.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkäpapusalaatti on kyllä herkullista, mutta hinta nousi melkoisen suolaiseksi pienehkölle annokselle!

      Poista
  2. Ensimmäinen työviikko oli yllättävän helppo :) Ei ihan hirveistä katastrofeja tai email viidakkoa odottamassa. Ensi viikko on varmasti jo kiireisempi ja sitten olenkin taas viikon kesälomalla. Ensi viikostani kaksi päivää menee työmatkalla Prahassa joten saan aika pehmeän laskun työntekoon. Voi olla, että tilanne ja fiilikset ovat ihan erilaiset sitten syyskuun alussa kun alkaa tositoimet...

    LOFT Espoo oli kyllä kiva paikka ja moni juttu jäi polttelemaan. Onneksi on tällainen yhteenkeskittymä lähellä kotia niin voin piipahtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOFTissa oli monta kivä juttua, onnistuin hädin tuskin pysyttelemään kovana ja pitämään lompakon kiinni!

      Poista
  3. Voi miten herkulliselta nuo härkapavut nätttävätkään! Ja olipa kiva nähdä Loft Espoossa, aika upea sisustuskompleksi ja sieltä olisi löytynyt mm. uusi ja upea olohuoneen pöytä entisen lasisen (huom! hyvän epäkäytännöllisen, kun aina sormenjälkiä täynnä) tilalle, pitää käydä uudestaan mallailemassa. Myrskyä, joka pyyhälsi muutamassa minuttissa meidän talon ohi, ihailimme lasisen terassin läpi, sähkötkin palautuivat tunnissa. Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Härkäpavut ovat ihania, mutta hinta per papu on melkoinen!

    Loft oli tosi kiva, paljon kaikkea ihanaa!

    Meillä myrsky pyyhälsi tästä vartissa, mutta sen voima oli melkoinen. En ole koskaan Suomessa nähnyt sellaista sadetta ja tuulta. Ympäristöstä kaatui kymmeninä puita, suoraan kadun toiselta puolelta yksi iso koivu kaatoi valotorpan, toisen puun ja romutti lunastuskuntoon yhden auton.

    VastaaPoista
  5. No sinähän tarmokkaasti olet aloittanut loman jälkeen ja vieläpä ylitöitä tehden. Ihania nuo sisustusliikkeet missä olet vieraillut ja niin herkulliset ateriat sinulle kotona kuin ulkonakin. Tuota kuutamo kuvaa ihastelinkin jo instassa <3.

    VastaaPoista
  6. Ensimmäinen työviikko tosiaan käynnistyi töissä aika perinteisellä kiireellä, nyt on tämän viikon -ehkä- vähän rauhallisempaa ennenkuin kaikki yhteistyökumppanit Keski-Euroopassa palaavat töihin. Onneksi viime viikolla oli noita omia menoja, jotka "pakottivat" ajoissa pois töistä etten loppujakin työpäivän iltoja istunut yömyöhään töiden ääressä.

    VastaaPoista
  7. Kaikkea ihanaa on viikkoosi mahtunut ja aion kyllä käydä katsastamassa nuo Henkan ja Maukan punat, ylellinen hylsykin. Ihanasti laitettu nuo huivit samaan koriin rullille, kaunista.

    Ihanaa viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulipuna on ihan laadukkaan tuntuinen ja sävy on hyvä. Olen ostanut muutaman muunkin meikkituotteen Henkalta ja ollut positiivisesti yllättynyt kuinka hyviä ne ovat olleet.

      Poista
  8. Oih, täytyy piipahtaa tuolla Espoossa! Tsemppiä töihinpaluuseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loft Espoon liikkeet olivat viehättäviä, ehkä sieltä löytyisi jotain uuteen kotiinne!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.