Coulée Verte René-Dumont -puisto, Pariisi

En ollut tiennytkään, että Pariisissa on oma "highline"-puistonsa. Manhattanin länsipuolella olevalle hylätylle rautatien pätkälle kymmenisen vuotta sitten avattu puisto tuntuu olevan paljon kuuluisampi, vaikka Pariisin Coulée verte René-Dumon on rakennettu jo kolmisenkymmentä vuotta sitten vanhalle, käytöstä poistetulle rautatiesillalle.

Olen koettanut miltei joka joka syyskuun messumatkalla kun jään viikonlopuksi Pariisiin löytää aina jonkun itselleni uuden paikan/kokemuksen. Toissa vuonna Louis Vuittonin taidemuseo, viime vuonna Rodinin museo ja Diorin fantastinen näyttely, tämän syksyn Pariisin matkalla tämä viehättävä puisto.
























Coulée verte René-Dumont on Pariisissa sijaitseva kymmenen metriä katutason ylä puolella kulkeva, 4,5 kilometriä pitkä kävelypuisto, joka kulkee Avenue Daumesnilin viertä Jardin de Reuillyyn asti. Puisto tunnetaan myös nimellä Promenade plantée.

Kävelytie on rakennettu käytöstä poistettua viaduktia pitkin kulkeneelle junaradalle. Se sijaitsee Pariisin 12. arrondissementtin alueella. Sen lähtöpaikka on Opéra Bastillen lähettyvillä Avenue Daumesnilin sekä Rue de Lyonin kulmassa. Vanhan junaradan katutasossa on liikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja luovan alan toimistoja.

Syyskuun lopussa suuri osa kasveista oli jo lopettanut kukintansa, mutta kevään ja kesän aikana puistossa kukkivat mm. ruusut, pähkinäpuut ja liljat. En kulkenut koko puistoa päästä päähän, mutta kivan katsauksen sain minulle aiemmin tuntemattomaan puistoon.

Etstikö sinä tälllaisia "off-the-beaten-path"-kohteita matkoillasi?


10 kommenttia :

  1. Upea satumaa keskellä kaupunkia. Minusta on ihanaa löytää tällaisia paikkoja keskeisiltä paikoilta. Casablancassakin on upea kävelypuisto ihan kaupungin keskustassa, ihmiset selvästi tulevat sinne rentoutumaan ja olemaan yhdessä.
    Kaunista viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniit puistot ovat ihania levähdyspaikkoja ihan arjenkin keskellä.

      Poista
  2. Ihana puisto ja vehreys! En ole kuullutkaan tästä aiemin, joten kiitos vinkistäkin. Tallinnassa olemme välttäneet keskustaa ahkerasti ja muutama vuosi sitten löysimme Telliskiven alueen, mikä oli silloin vielä varsin uusi ja suuntaamme sinne mielellämme syömään ja pois turistilaumoista.
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uusi tuttavuus oli minullekin, sattui jostain silmiini enen matkaa.

      Tellsikivellä oli eräs asiakkaani aikoinaan. Kävin siellä paljon, mutta vanhat tehdas- ja varastorakennukset olivat silloin tyhjillään. Nythän siellä on vaikka mitä kivaa ja lisää tuntuu tulevan koko ajan.

      Poista
  3. Ehdottomasti aina välillä ja niissä paikoissa juuri, joissa todella usein on tullut käytyä, niin pakko nähdä jotain uutta ja uutta nähtävää on loputtomiin. Ihania kuvia. <3

    Oli kivaa sushitella eilen yhdessä. <3 Mukavaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moenssa minulle uudessakin kaupungissa käyn vain ihan tärkeimmät nähtävyydet jos niitäkään, muuten tyllään pyöriä vähän pois turistien täyttämiltä alueilta.

      Juu, sushittelu ja rupatelu oli kivaa.

      Poista
  4. Mikä vehreys & runsaus -suurkaupungissakin voi olla rentouttavia keitaita, jonne paeta pahimpia pakokaasuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puisto oli rauhallinen keidas, joku toinen kerta täytyy kävellä se loppuun asti.

      Poista
  5. Onpa kaunis löytö, varmaankin täynnä lenkkeilijöitä aamuisin. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lenkkeilijöitä oli iltapäivälläkin jonkin verran, aamuisin varmasti paljon enemmän.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.