Joulun makuja kvinoa-chaipuurossa

Kvinoasta tuli syksyllä yht'äkkiä tullut suosikkini. Yleensä haluan kvinoani olevan irtonaista ja sellaisena se parhaiten toimiikin vaikka värikkäässä bataatti-kvinoasalaatissa. Puroutuva kvinoa taas sopii hyvin -no, vaikka puuroon. Syön yleensä tuorepuuroja ja olin jo ihan unohtanutkin barcelonlaiskuppilan inspiroiman kookoskvinoan kun keittelin kvinoaa mantelimaidossa aamupuuroa varten. 


Tähän puuroon tuli taas idea chai-teestä jota intialainen yhteistyökumppani tarjoili osastollaan messuilla Pariisissa. Chai-teessä on jouluisia kardemumman, kanelin ja neilikan makuja, tämä olisi kvinoa-chaipuuro olisi ihana tarjottava vaikka aattoaamuna perinteisen riispuuron sijaan.kvinoa, brunssiruoka, puuroresepti

kvinoa, brunssiruoka, puuroresepti

kvinoa, brunssiruoka, puuroresepti

Kvinoa-chaipuuro

1,5 dl kvinoaa huuhdeltuna
2,5 dl mantelimaitoa
1 chaiteepussi
½ rl kookossokeria

Huuhtele kvinoa hyvin ennen keittämistä. Pienessä kattilassa kiehauta mantelimaito chaiteepussin kanssa. Kun mantelimaito kiehuu, poista teepussi ja lisää kvinoa. Lisää kookossokeri ja sekoita. Pienennä lämpöä ja keitä kvinoaa kannella peitettynä 15-20 minuuttia. Kun puuro on valmis, ota kattila liedeltä ja anna vielä hautua 5-10 min kannella peitettynä. Tarjoile annoskuhoista mantelimaitotilkan ja kvinoa-hamppugranolan kanssa. Viikuna sopii puuron kanssa myös erinomaisesti.

3 kommenttia :

 1. Nämä sun kuvat. <3 Olisipa kivaa vaihtelua ihan perinteiselle puurolle. <3 Ihanaa päivää Tuuli <3

  VastaaPoista
 2. Niin herkulliset ja kauniit kuvat! Tänään juotiin työkaverin kanssa chai-teetä ja siinä tosiaan oli jouluisia makuja <3
  Ihanaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Olenkin miettinyt miten käyttäisin sen kotimaisen puuroutuvan kvinoan, mutta tällaiseenhan se sopii - ihanat mausteetkin!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.