Viisi viikon varrelta

Leppoisaa lumisunnuntaita! Nyt tuntuu, ettei nenäänsä tekisi mieli laittaa ulos tuuleen ja tuiskuun, mutta täytyy tässä varmaan pikku lenkki ainakin tehdä.


Aamiainen, brunssi, pannukakut, hungry_chef


Aamulla teki mieli amerikkalaisia pannukakkuja, olen tainnut viimeksi kesällä tehdä niitä. Eihän niitä ole vaikea tehdä alusta saakkakaan, mutta nyt menin helpoimman kautta. Kaapissa oli pussi PR-näytteenä saatuja Hungry Chef-pannarijauhoja, joihin sekoitin maitoa ja marjoja. Aamiainen olikin tuossa tuokiossa valmis. Lisäksi vielä kiivi-lime-omena-banaani-pinaattismoothieta sekä iso lasillinen lattea.


paulig, kokkikoulu



paulig, kokkikoulu

Paulig, kokkikoulu

Paulig kutsui viime viikolla PR-tilaisuuteen kokkaamaan ravintola Latvaan Santa Marian, Nyhtökaura- ja Risentan tuotteilla -tein tällaisen rennon voileipäkakun- ja maistelemaan kahvijuomia. Samalla kerrottiin Pauligin ikonisen Paula-tytön jäävän nyt historiaan. Haussa on nyt uusi Pauligin brändilähettiläs kahvin ilosanomaa levittämään, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Hakea voi 16.2. asti.


nikari, fiskarsin_ruukki

Nikari ja useat muut Fiskarsin ruukin käsityöläiset ovat nyt tuotteineen Stockan* 4. kerroksen Tales of Craftmanshippop up shopissa. Nikari on Fiskarsin ruukissa toimiva suomalainen kokopuisia huonekaluja valmistava designstudio ja huonekaluvalmistaja. Etenkin tämä Nikarin XL December-tuoli ihastutti minua.  


fiskars, käsityöläiset

fiskars, käsityöläiset, keramiikka

Mukaan on kutsuttu lisäksi Fiskarsin taiteilijoita, käsityöläisiä ja muotoilijoita, jotka yhdessä esittelevät niin kodin käyttöesineitä, grafiikkaa, muotoilua, huonekaluja kuin korkeatasoista taidettakin.


Ruusu, maljakko
Ruusu, kahvi

Perjantaina olin Tallinnassa työmatkalla. Päivä hujahti taas kokonaan asiakastapaamisissa, lopuksi ehdin laittaa auton pariksikymmeneksi minuutiksi vanhankaupungin kupeeseen parkkiin ja kiiruhtaa Viru-kadulle kukkia ostamaan.

Kukkakojujen valmiiksi sidotut kimput ovat enimmäkseen aika menneen maailman tyyliä tiukkoine sidontoineen, glitterihileineen ja kiharrettuine lastunauhoineen, mutta yksittäin myytävissä kukissa on yleensä ollut kaikenlaisia ihanuuksia edullisesti. Koleana, tuulisena päivänä kukkia ei kukaan ollut lainkaan kojujen edessä. Koetin kurkkia kojuihin, miltei kaikilla näytti olevan miltei ainoastaan ruusua, tulppaania ja gerberaa tarjolla enkä nimenomaan halunnut mitään niistä. Aika alkoi kuitenkin loppua kesken, joten loppujen lopuksi ostin kuitenkin viisi oksaa pensasruusua. Ei todellakaan sitä mitä hain, mutta ihan kivathan ne ovat coolerissa, jonka toimme Strasbourgista toissakesäiseltä viinitiereissulta.

Disneyland, beauty and the beast

Grand canyon, automatkailu

Monument valley, ratsastus

Koskenlasku, west Virginia
Lupailin jokin aika sitten postauksen siitä kun uin Rio Granden yli Meksikoon. Postaus onkin tulossa, mutta ensin muutama kuva samalta reissulta.

Olin 90-luvulla vuoden au pairina Connecticutissa Yhdysvalloissa. Au pair-vuoden jälkeen tein vielä kolmen viikon autoreissun New Yorkista Los Angelesiin. Matkalla ryhmällämme oli kaikenlaisia aktiviteetteja.

West Virgniassa laskettiin koskea, joka oli kuusiasteisesesa asteikossa tasoa 5+. En ollut koskaan laskenut koskea (enkä sen jälkeenkään), mutta niin vain istuin etummaisena melomassa (huomaa innostuneen kauhistunut ilmeeni) ja johdin takana istuneen jokioppaan kanssa venekuntamme läpi koskien kaatamatta venettä tai tippumatta kyydistä.

Monument Valeyssa ratsastettiin Navajo-intiaanien kanssa länkkäreistä tutuissa maisemissa, Grand Canyinun yli lennettiin -minä pahoivoivana pienkoneessa hokemassa itselleni "Pidä simät auki, tämä maksoi paljon!"  ja lopuksi Disneylandissa tervehdittin tuttuja satuhahmoja. Paljon muutakin koettiin pesulaudan soittamisesta New Orleansin Bourbon Streetilla Coloradon kuumiin lähteisiin.

Kaivoin tekemäni kansion esiin eilen, kuvat toivat paljon hauskoja muistoja mieleen. Ja olenpa ollut nuori, huolettomasti hymyilevä ja todella ruskea pitkän au pair-lasten kanssa rannalla vietetyn kesän jälkeen! Permis, pyöreät aurinkolasit, isot printti-t-paidat ja tietenkin vyölaukkukin ovat ehtaa ysäriä!

Mukavuudenhalu ja ahtaanpaikan kammo ovat kasvaneet; enää en lähtisi kolmen viikon telttailureisulle ahtaalla vanilla vieraiden ihmisten kanssa, mutta nuorena jaksaa. Ja ikimuistoisen hauska sekä kokemusrikas matka oli.

Kuinka sinun viikkosi on sujunut?

9 kommenttia :

  1. Ihanat nuo Jenkkilän kuvat.Disneyworldissa on vaan kiva käydä aikuistenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Floridan Disneyworldissakin käynyt, kaksistaan miehen kanssa kymmenisen vuotta sitten. Hauska päivä oli sekin.

      Poista
  2. Voi elämä miten ihanat kuvat ja tuo Disney, oon kade. Wow tuonne kanootin kyytiin vai ööh miksikä kutsutaan, en olisi rohjennut mennä.

    Kiva oli treffata tällä viikolla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "White water rafting" ei sanonut minulle mitään, päivää kuvailtiin veneretkeksi... Vasta kun aamuvarhaisella vedin joen rannassa märkäpukua, pelastusliivejä ja kypärää ylleni ja sain melan käteen, tajusin mistä voisi olla kyse... Hyvä niin, olisi voinut peräytyä jos olisin aiemmin ymmärtänyt kyseen olevan kovan luokan koskenlaskusta.

      Poista
  3. Ihania nuo nuoruuden kuvasi. Nuorena tosiaan jaksoi vaikka mitä. Herkullisen aamupalan olet tehnyt. Meilläkin oli pannarilettusia mustikoilla tänä viikonloppuna.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoruuskuvia on välillä hauska katsoa. Olen niin nuori noissa kuvissa! Kaikissa kuivssa olen aidon iloisen näköinen, ei ole vain aika kullannut muistoja vaan matka oikeasti oli antoisa ja todella kiva.

      Poista
  4. Tuulannelin blogissa kerroit ostavasi kivoja”eimerkkilaukkuja”. Mistäs semmoisi voinostaa ja minkä merkkisiä ne ovat. Jos. Nyt tässä,yhteydessä,voi merkeistä,puhua. T.anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienemmistä liikkeistä löytyy erilaisia kivoja laukkuja. Useamman laukun olen ostanut matkoilta
      ympäri maailman, eikä niissä merkki ole merkinnyt minulle mitään vaan laukun ulkonäkö ja laatu. Nyt on tilausyönä tulossa kälyni Mariian https://www.instagram.com/designlaaksosundman/?hl=fi tekemänä nahkalaukku, joka tehdään vanhan sohvamme nahkaverhoilusta!

      Poista
    2. Kiitos t.Anu

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.