Katsaus kotiin

Harva lukija tietää, että olen ollut työskennellyt nuorempana sisustuksen parissa ja myöhemmin myös opiskellut sisustussuunnittelua. Kymmenisen vuotta sitten kävin Tampereen Ammattikorkeakoulussa (tosin täällä Helsingin toimipisteessä) ensin sisustusassistentin ja sitten sisustussuunnittelijan kurssit. Kurssit olivat antoisia, mutta sisustamisesta ei tullut omaa alaa.


Sisustaminen, sisustus, colorful_nordic_home
Aikoinaan "harrastin" sisustusta, nyttemmin kodin sisustus on vaihtunut hyvin vähän. Neljätoista vuotta sitten ostaessamme nykyisen kotimme teimme täydellisen remontin, silloin ostimme vain muutamia uusia huonekaluja. Osan kalusteistamme olin ostanut aiempiin koteihini, osan Siippa toi varastosta uuteen kotiimme. Makumme onneksi osuvat yksiin, sisustuksemme on sekoitus ajatonta modernia ja vanhaa. Vanhimmat kalusteet ovat 1900-luvun alusta ja uusin kodin hankinta on tänä vuonna ostettu.


Joka kerta isompia ostoksia tehdessä on kirpaissut, mutta esimerkiksi 20 vuotta vanha kokopuinen ruokapöytä on edelleen hyväkuntoinen ja jatkuvassa käytössä, samoin sen pariksi samoihin aikoihin ostamani kunnostetut noin sata vuotta vanhat tuolit.

Ikea, sänky, selkävaivat

Sänky on uusittu pari kertaa, aiemmin hankimme "aika hyviä", edullisempia sänkyjä, joiden patjat menettivät kimmoisuutensa nopeasti. Ne menivät vaihtoon kun yht'äkkiä aloin herätä selkä aivan kuin tulessa, vaikkei minulla ole muuten selkävaivoja ollutkaan. Lopulta etsin netistä tietoa, mikä olisi paras jäykkä/kova runkopatjasänky. Testivoittaja useammassakin testissä oli ollut Ikean Sultan. Sen hankimme ja se onkin ollut hyvä ostos, jossa nukkuu hyvin vielä useamman vuoden jälkeenkin.




Sisustus, sohva

Sohva, sisustus

Sisustus, sohva













1 1/2  vuotta aitten hankimme ison, värikkään käsinsolmitun maton. Seuraava isompi ostos oli sohva. Helmikuun alussa uusi sohvamme saapui ja vanha sohva lähti samalla autolla. Päivää aiemmin "nyljimmme" vanhan, hyvin palvelleen Natuzzin nahkasohvan,. Kälyni Mariia sai nahat, joita hän on valmistanut laukkuja liikkeeseensä. Minullakin käytössä kestävän kehityksen kierrätyslaukku vanhan sohvamme nahasta. Vanhan sohvan istuinosat olivat painuneet, istuinosan nahka oli painunut vekille ja lopulta kulunut rei'ille. Sohva oli käytetty niin loppuun, ettei siitä ollut enää jälleenmyytäväksi, tuskinpa sitä ilmaiseksikaan olisi kukaan hakenut.

Päätös uudesta sohvasta syntyi nopeasti yhdellä kauppakierroksella. Ihastuimme jo yhteen melko samantapaiseen sohvaan, mutta päädyimme kuitenkin kalliimpaan kotimaiseen josta saa koko verhoilun irti runkoverhoilua myöden. Kangas on kosteutta ja likaa hylkivää, joten sitä ei tarvitse edes pestä usein. Tämä sohva tulee toivottavasti olemaan ilonamme pitkään.

Olemmekin todenneet, että kannattaa hankkia niin hyvää kuin pystyy, joka ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita niin kallista kuin pystyy. Kotona vietetään paljon aikaa, viihtyisä koti on investointu myös itseen ja omaan hyvinvointiin. Vertailu eri tuotteiden välillä kannattaa, samoin tuotteen käytettävyyttä ja elinkaarta kannattaa miettiä. Pikamuotia ei kannata hankkia kodinsisutukseenkaan.


16 kommenttia :

  1. Tämähän on ihan minun toivepostaus, sillä olen aina ihaillut teidän kotia ja pistämätöntä makuasi Tuuli ja nyt sain nähdä enemmän kerralla. <3 Ihan täydelliseltä näyttää. Haaveissa muuten on juurikin vastaava matto, tulee lapsuudenkotikin mieleen, mutta matto olisi selvä keskipiste ja sellainen upea väriläikkä.

    Karttoihin ja karttapalloihin heikkona ja niitä meiltäkin löytyy ja muutenkin voisin kuvitella ihan kaiken myös meidän kotiin.

    Kaunista sunnuntaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siipan vanhemmilla on useampia käsinsolmittuja mattoja, josita osa on olltu jo häne isoavnhemmillaan. Hän ehdotti meillekin sellaista ja sitä lähtettiinkin aika pian hakemaan sattumoisin vastaan tulleesta mattomyynnistä. Matot joista eniten pidimme olivat tietytsti hieman kalliimpia kuin alunperin olimme ajatelleet, mutta toisaalta tämä taitaa olla loppuelämän matto, joten parisataa sinne tai tänne ei niin paljon vaikuta jos matosta mahdollisesti päästään nauttimaan kymmeniä vuosia.

      Poista
  2. Kiitos, kun pääsin vierailulle teidän kotiin ♥ Teillä on todella tyylikäs koti, jonka sisustus kestää aikaa. Taulukollaasit ovat kivoja. Kodistanne löytyy paljon ihania yksikohtia ja vanhat kartat ja karttapallot ovat minunkin mieleeni. Aurinkoista sunnuntaita Sinulle, Tuuli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taulukollaasin asettelin ensin lattaille ja sitten se aseteltiin seinälle hahmotelmani mukaan. Kollaasiin on tullut matkoilta keräiltyä kaikenlasita ja se on ajan myötä muuttunut aika lailla alkuperäisestä.

      Poista
  3. Teillä on kauniin ajaton sisustus! Piti ihan napata inspiskuva noista taulujen sijoittelusta talteen, onnistunut kokonaisuus : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuuhuoneen tauluja ja kyltejä on enemmänkin kuin kuvassa näkyy. Ne on täytynyt asettaa olkalinjani yläpuolelle. Sängyn ja seinän välissä on vain 60 cm ja halusin laittaa taulut niin etten pimeässä vahingossa pyyhkäise niitä seinältä olkapäällä. Itse asiassa koko seinää piti siirtää 20 cm, koska alkuperäisessä pohjassa väliä olisi jäänyt vain 40 cm.

      Poista
  4. Teillä on kaunista, ajatonta ja klassista - sinulla olisi hyvin taitoja myös sisustajan ammattiin! Pidän tuosta vanhan ja uuden kodikkaasta yhdistelemisestä.
    Sohvanne on tosi ihana, juuri sellainen ajaton mutta moderni :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kalusteita on eri aikakausilta, sisustus kestää paremmin aikaa. Lattian tekisin nyt toisenlaisena, mutta kun se on hyväkuntoinen, ei sitä vaihtamaankaa ryhdytä vielä.

      Poista
  5. Oi miten ihana ja kotoisa tunnelma on teidän kodissa. Todella kaunis tuo uusi sohva on ja matto on täyskymppi.
    Kaunista uutta viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissa joulun alla mies ilmoitti, että hän haluaisi persialaisen maton. Kävimme siten yhdesä myyntitilaisuudessa jossa oli tuhansia mattoja. Aika pian löytyi kuitenkin pari sopivaa mattoa, joista ensin tapeltiin väliin tulleen vanhemman pariskunnan ja sitten minä vielä tingin kauppiaan kanssa. Hyvät kaupat taidettiin kuitenkin tehdä. EIköhän tässäole mattoa loppuiäksi.

      Poista
  6. Ihana koti! Sohva on upea ja niin myös punainen matto. Pieni yksityiskohta joka erityisesti ihastutti, on ruokapöydän päällä oleva kynttelikkö. Ihan superkaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapöydän päällä oleva kynttelikkö löytyi 14 v. sitten K-raudasta! Kyntelikössä on myös himmennettävä valaisin. On ollut todella hyvä löytö.

      Poista
  7. Kiitos kodin jakamisesta;) Teillä on kaunis ja ajaton koti, jossa näkyy asukkaiden persoona. Tykkään kovasti, kun koti on kodikas ja siinä näkyy ajan kerrostumia. Tuo uusi sohva on kaunis ja harmittelen vieläkin, kun aikoinaan nykyistä sohvaa hankkiessamme pihistelimme liikaa - ja kiirehdimme liikaa - olisi pitänyt malttaa tutkia tarkemmin ja odottaa sitä oikeaa.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköinen tuo teidän uusi sohva. Vanhalla nahkasohvalla olen muutamia kertoja istunut ja ihanaa, että sai uuden elämän sinun laukussa. Ihan super idea ottaa nahkaa talteen. Kuolaan aina tuota olohuoneen vanhaa maapalloanne. Olin kerran hilkulla löytää täydellisen yksilön - ja melko kohtuuhintaan - Fiskarsista mutta kun jäin miettimään sitä liian pitkään toinen onnellinen ostaja vei sen nenäni edestä.

    VastaaPoista
  9. Kiitos virtuaalivierailusta. Todella viihtyisä ja kaunis koti.
    Aurinkoisia kevätpäiviä - vaikka juuri nyt sataakin räntää. eija

    - Seijahannele

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.