Pesto shrimps with caramelized nectarines and water melon

Again a simpe, fast summery recipe with home made pesto...
Defrost shrimps, pat dry and fry in a mall drop of olive oil for few minutes.
Cut nectarines in slices and fry in small knob of butter until they are ligthly browned and camelized. Roll shrimps in small amount of pesto and serve them with nectarines and water melon cubes.

Taas helppo ja nopea kesäinen ruoka (kesää voi jatkaa ruoalla vähän pidempään...), jossa on käytetty kotitekoista pestoa. Ohje on summittainen, mutta niin helppo, ettei määriä tarvita.

Sulata isot ravunpyrstöt ohjeen mukaan, aputtele kuivaksi ja paista pari minuuttia tilkassa oliiviöljyä.
Paista viipaloidut nektariinit pikku nokareessa voita, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet ja karamellisoituneet. Pyöräytä ravunpyrstöt pestotilkassa ja tarjoa nektariinien sekä melonikuutioiden kera.

Helsinki details


These fun Finnish folklore characters can be found on walls of "Pohjola" building on corner of Aleksanterinkatu and Mikonkatu in Helsinki.

Building is designed by Gesellius, Lindgren and Saarinen and it was built on 1901 for insurance company Pohjola.

"These figures decorating the facade of our new building aren´t based on any of the ladies working in our office" told the manager of Pohjola in the opening ceremonies...

Nämä hauskat suomalaiset kansantaruston hahmot löytyvät "Pohjola"-nimisen rankennuksen ulkoseinistä Helsingin Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmasta.

Rakennus on Geselliuksen, Lindgrenin ja Saarisen suunnittelema ja on rakennettu 1901.

"Näillä Pohjolan talon sisäänkäyntiä koristavilla hahmoilla ei ole tahdottu kuvata ketään konttorimme naista", vakuutti Pohjolan johtokunnan puheenjohtaja, vapaaherra Sebastian Gripenberg talon vihkiäisjuhlassa joulukuussa 1901...

In the woods


Yesterday I spent few hours in the woods near my in laws' house. There were less lingonberries than last year, but I still found enough blueberries to  make a blueberry pie. I also found one giant porchini, one of the few mushrooms I can recognize in nature... It was so big it will be enough for porcini sauce tonight.

Vietin eilen pari tuntia metsässä appivanhempieni talon lähistöllä. Puolukoita oli vähemmän kuin viime vuonna, mutta vähän niitäkin sain kerättyä. Keräsin vielä kesän viimeisiä mustikoita piirakkaa varten, vaikka luulin mustikkakauden jo loppuneen. En ole oikeastaan koskaan sienestänyt, joten muut sienet jätin rauhaan, mutta yhden jättitatin tunnistin jo kaukaa. Se oli niin suuri, että yhdestä sienestä saamme täksi illaksi kastikkeen.