One dish chicken with lemon, olives and chorizo

Tässä helppo ruoka perjantai-illan herkuksi tai vaikka vieraita varten ilman suuria valmisteluja
An easy dish for Friday night dinner or for guests, no grand preparations needed.

Marinoida voi aamulla (tai edellisenä iltana) ja ruoka valmistuu yhdessä astiassa.Chicken can be marinated in the morning (or previous night) and food is prepared in one dish


Yhden astian sitruunakana oliivien ja chorizomakkaran kanssa (kahdelle)

marinadi

kaksi marinoimatonta koipireisipalaa

2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1½ kuivattua tai tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria

Paloittele koivet kahteen osaan.Sekoita marinadiainekset, hiero broilerinpaloihin, anna marinoitua vähintään 4 h (voit tehdä tämän edellisenä iltana).


12 oliivia
6 pientä chorizomakkaraa paloiteltuna(myydään suurissa marketeissa)
sitruuna pestynä ja lohkottuna kuorineen
2 perunaa lohkottuna



Lado broilerinkoivet, oliivit, sitruunat, makkarat ja perunat vuokaan, kaada marinadi päälle. Paista 200 C uunissa n. 40 min välillä sekoitellen ja valellen nesteellä.

Tarjoa salaatin kera. Purista sitruunalohkoista loppu mehu koipipalojen päälle. Älä syö sitruunankuoria (siippa söi vahingossa yhden lohkon...)


One dish chicken with lemon, olives and chorizo (for two)

two chicken legs

2 tbs lemon juice
1 tbs olive oil
1½ tsp dried or fresh rosemary
1 garlic clove
1 tsb Dijon mustard
salt, pepper

Cut chicken tighs in two pieces. Mix the marinade ingredients, rub in, let marinate at least 4 hours or overnight 

12 olives
6 small chorizo sausages
one lemon washed and cut in wedges
two potatoes washed and cut in pieces

Place the chicken legs, olives, lemon and potato pieces in a casserole, pour the left over marinade over, mix. Bake in 200 C for 40 min, mixing and pouring the liquids over chicken and other ingredients.

Serve with mixed salad. Squeeze juice of lemon wedges, don't eat the lemon skins... (Husband did eat one whole lemon wedge by mistake...)

Summer 2013 colors trough my eyes

Olin toissa viikolla Pariisissa kaksillakin kangasmessuilla, joilla esiteltiin kevään 2013 vaatetuskankaita. Lupasin kertoa näkemykseni kevään & kesän 2013 väreistä. Tuo Hot Neons-kuva karkasi esille jo vähän etuajassa, kun tein sitä Polyvoressa.

I was in Paris two weeks ago for two fabric fairs and promised to show my interpretention of spring/summer 2013 colors.



Kirkkaat, todelliset neonvärit pomppasivat selkeästi esiin. Ennen messuja näkemissäni trendeissä neonsävyt eivät tulleet näin selkeästi Jos tämä kevät on värikäs, odottakaahan vain ensi kevääseen...

Ensin kaikki katselivat värejä todella häkeltyneenä,; liian kirkkaita, liian kasaria, liian... mutta parin messupäivän jälkeen silmä tottui niihin kummasti kun neonia näkysi kaikkialla herkistä silkeistä sporttisiin puuvilloihin ja uskon, että neonvärejä nähdään ainakin tehosteina tai valkopestyinä versioina myös "aikuisemmissa vaatekokoelmissa". Oma mustan kanssa käyttämäni keltainen hame oli hitti ja todisti monelle, että näitä värejä voivat käyttää uskottavasti (sopivina annoksina) myös teini-iän ylittäneetkin...

Bright neon colors really popped out among other colors. If this spring seems to be colorful, only wait for the next spring...

At first neons looked too bright, too 80's, just too much... but after few days at the fairs and seeing neons everwhere from delicate silks to sporty cottons, they seemed ok. I believe neons will be seen also on more adult garment collections, as accent colors or white washed. My own yellow skirt paired with black was a big hit and convinced many that these colors can be used also by people who have passed their teen years a while ago...

Toinen kasaritakauma ovat haaleat, makeat jäätelöpastellit pinkistä minttuun, muistelin teininä rakastamaani persikan väristä neuletta...

Another flashback from 80's are light ice cream pastels. I recalled my peachy belowed knit I had in the 80's...


Monen mieleen ovat neutraait maan sävyt; kitti oli tämän ryhmä johdossa, sen ympärille voi rakentaa kauniita pehmeäsävyisiä kokonaisuuksia.

The eartly light shades will be loved by many, putty was the leading color in this group, other earthy tones go perfectly with it.

Etniset vaikutteet jatkuvat edelleen niin kuoseissa kuin väreissä; mausteisia sävyjä ja etno- sekä eläinkuoseja.

Ethnic influeces are seen also next spring; spricy tones and tribal & ethnic designs and animal patterns go well together.

Restaurant review; Brooklyn Cafe, Helsinki

Pari viikkoa sitten halusin käydä kahvilla uudehkossa Brooklyn Cafessa Fredrikinkadulla. Pikku paikka oli kuitenkin niin täynnä, että jätimme visiitin suosiolla toiseen kertaan.

Seuraavana lauantaina huomasimme ohi kulkiessamme ikkunapöydän asiakkaiden juuri olevan lähdössä, joten astuimme sisään.

Tiskin takana oli pari nuorta miestö työn touhussa, pojilla oli hieman homma hukassa, touhua oli paljon, mutta asiakkaat saivat odotella. He olivat kuitenkin hyvin ystävällisiä ja pahoittelivat hitauttaan. Meillä oli aikaa, kahvit ja mehevän browniepalan (josta riitti hyvin jaettavaa kahdelle) saatuamme olimme ihan tyytyväisiä. 

Käyn paljon mieluummin tällaisissa pikku yrityksissä asiakkaana kuin ketjujen omistamissa paikoissa. Kivijalkayritysten rohkeille yrittäjille kannan roposeni mieluummin kuin kasvottomille ketjuille. Täällä hinnatkin olivat kohtuullisen kohdallaan; tuplaespresso, latte ja iso brownie maksoivat 9,80 EUR, ei toki ilmaista ollut tuokaan, mutta monessa ketjukahvilassa satsi olisi tainnut maksaa hieman enemmänkin.

Kotoisa newyorkilaissisarusten 14-paikkainen pikku kahvila sijaitsee korttelissa, jossa muutenkin on maahanmuuttajien yrityksiä; Wanhakartanoa pitää muistaakseni saksalainen mies ja korttelista löytyy myös brittiparturi.

A new addition to the cafes of Helsinki; Brooklyn Cafe by sisters from New York.

Service was slow but friendly on the first try, coffee and brownie delicious. I prefer and try to support this kind of small businesses instead of faceless chain corporations.