Lintujen spa * Bird spa



 
 
Parvekkeen lintukylpylää olen esitellyt blogissa aiempinakin kesinä, mutta tässä taas kesän ensimmäisistä pesijöistä kuvat. Tali- ja sinitiaiset ovat löytäneet parvekkeen kulmiin kiinnitetyt teekupit, joita täytämme vedellä lintujen kylpyaltaiksi. Näimme tällaisia vanhoista teekupeista tehtyjä lintujen kylpyaltaita aikoinaan Cape Codissa viehättävän antiikkiliikkeen pihalla ja kopioimme idean sieltä.

Kupin reunalle lennähdettyään linnut sirkuttavat kovaäänisesti ennen pulahtamistaan veteen. Sitten alkaa tarmokas pesu ja veden hörppäily kylpypuuhien ohessa. Sitä on hauska seurata olohuoneesta käsin. Eilen tosin tintti lennähti kupin reunalle, vaikka seisoin parvekkeella vain metrin päässä siitä.

We have a bird spa on our balcony. We have filled two old tea cups with water and can follow from living room window birds bathing in them.

Prosciutto Vinaigrette

 



Bon Appetit-lehdessä oli kiva prosciutto-vinaigretten resepti vihreiden vihannesten ja hedelmien salaattikastikkeeksi. Ei vihannesten ja hedelmien välttämättä tarvitse olla vihreitä, täysin vihreä salaatti tosin näytti kivalta kuvassa.

Meillä vinaigrettea syötiin vihreän salaatin, vesimelonin, papujen, tomaatin, kurkun  ja yrttien kanssa. Kevensin reseptiä 5:2-paastopäivää varten vaihtamalla prosciuton Lidlin vähärasvaiseen savustettuun kinkkuun ja vähentämällä öljyn määrää. Maukasta tuli näilläkin muutoksilla! Suolaa en myöskään lisännyt sillä kinkku oli tarpeeksi suolaista.
 
 
Vihreitä vihanneksia ja hedelmiä prosciutto-vinaigreten kera
 
4 viipaletta ohut prosciutto-kinkkua

1 valkosipulinkynsi, hienoksi raastettuna

½ dl oliiviöljyä

1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl hunajaa

Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Sekalaisia vihreitä hedelmiä ja vihanneksia (selleri, avokado, päärynä, vihreät pavut, kurkku ja kiivi yms.), puolitettuina, viipaloituna, ja / tai lohkoina


Kuumenna uuni 150 C. Järjestä prosciutto -viipaleet vierekkäin leivinpaperille ja paista kunnes ne ovat rapeita, 20-25 minuuttia. Vahdi paistoa, etteivät kinkkuviipaleet kärähdä. Anna jäähtyä, sitten murskaa palasiksi.


Yhdistä kulhossa valkosipuli, öljy, sitruunamehu, etikka, ja hunaja ja vatkaa. Sekoita joukkoon murskattu prosciutto; mausta suolalla ja pippurilla.


Lusikoi vinaigrette hedelmien ja vihannesten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.


Vinaigreten voi tehdä kaksi päivää aiemmin. Säilytä viileässä, ilmatiiviissä astiassa.


 
I saw a delicious sounding prosciutto vinaigrette recipe for green vegetables and fruits in Bon Appetit magazine. Vegetable and fruits don't necessarily have to be green, but all green salad looked nice in the picture.

We ad vinaigrette with lettuce, watermelon, white beans, tomato, cucumber and a herbs. I slimmed down the recipe for 5:2 fast day by changing the prosciutto to Lidl's low-fat smoked ham and reducing the amount of oil. It was delicious anyway! Salt I didn't add as the ham was salty.


Green salad with prosciutto vinaigrette
 
4 slices thin prosciutto (about 1 ounce)
1 garlic clove, finely grated
¼ cup olive oil
1 tablespoon fresh lemon juice
1 tablespoon white wine vinegar
1 teaspoon honey
Kosher salt and freshly ground black pepper    
Mixed green raw fruits and vegetables (such as celery, avocado, Bartlett pear, green beans, cucumber, and kiwi), halved, sliced, and/or cut into wedges
 
Preheat oven to 300˚. Arrange prosciutto in a single layer on a wire rack set inside a rimmed baking sheet and bake until browned and crisp, 20−25 minutes. Let cool, then crush into bits.
 
Whisk garlic, oil, lemon juice, vinegar, and honey in a medium bowl to combine. Mix in crushed prosciutto; season with salt and pepper.
 
To serve, spoon some vinaigrette into a shallow bowl and arrange fruits and vegetables of choice on top. Season with salt and pepper.
 
Do Ahead: Vinaigrette can be made 2 days ahead. Cover and chill.

Ferrari-ajelua ja muuta sunnuntaipuuhaa * Ferrari drive and other Sunday moments

 




 Sain jokin aika sitten kutsun Elämyslahjoilta tulla kokeilemaan Ferrarilla ajoa. Punaisella paholaisella ajaminen kuulosti mielestäni ihan kivalta, mutta tiesin jonkun jonka mielestä se olisi aivan mahtavaa!
 
Siispä sunnuntaiaamuna sähäkän punaisen Ferrarin rattiin hyppäsi minun sijaani Siippa, joka sai ajaa autolla Herttoniemessä ja lähiympäristössä. Kuului vain moottorin räyhähdys, kun hän hävisi kaasua painaen näköpiiristä Itäväylälle. Vaikka autolla piti tietysti ajaa nopeusrajoitusten mukaan, oli ajo kuitenkin ollut mahtava kokemus.
 
Olin iloinen, että olin saattanut tarjota hänelle tämän kokemuksen, hänelle se merkitsi paljon enemmän kuin se minulle olisi antanut. Ajan päivittäin, mutta minulle autolla kuin autolla ajaminen on kuitenkin enimmäkseen paikasta toiseen liikkumista, miehille Ferrari-ajelu taitaa tosiaan olla yhden unelman täyttymys! Facebook-kommenttien ja kavereiden puhelujen perusteella voi vain todeta, että tällainen lahja olisi monelle miehelle mieluinen! Seuraava mahdollisuus Ferrari-ajeluun Helsingissä on syyskuussa.
 
 
I got an offer from Elämyslahjat to come and test drive Ferrari. It sounded good, but I knew someone special who would appreciate the experience even more.
 
So on Sunday Morning Husband jumped behind the wheel of shiny red Ferrari. Even though he of course had to follow the speed limits, it was a great experience for him. His friends seemed to envy him, so I bet a Ferrari drive could be a great gift for most men.
 
 
 

 
 
Ajelun jälkeen menimme Birgittaan kahville ja jaoimme ihanan brownien. Sää oli erittäin  tuulinen, joten istuimme sisällä, mutta lomalla lämpimämmällä kelillä terassille tulee varmasti pyöräiltyä istuskelemaan auringossa.
 
 
After ther Ferrari spin we headed to central Helsinki and had coffee and a shared brownie at Birgitta by the sea.





 
Kahviteltuamme teimme kävelykierroksen Eirassa ja Ullanlinnassa. Päivä oli kauniin aurinkoinen, mutta kyllä asteita saisi olla jo enemmän.
 
Later we took a walk nearby. It was sunny but very windy! I am hoping for warmenr weathers already.
 
 
 
Birgittaan menimme alun perin hampurilaisille, mutta keittiö oli aamupäivällä vielä kiinni. Teinkin hampurilaiset kotona illemmalla. Ranut teen aina uunissa, öljyä tarvitaan vain murto-osa upporasvassa kypsentämisen sijaan ja maku on silti vähintään yhtä hyvä.
 
For dinner I made hamburger and oven baked fries. I never fry my fries, baking them in oven saves los of oil and the result is as delish.