Muutama ravintola Pariisiissa | Few restaurant tips for Paris

 


 Ruokatorien ja herkkukauppojen antimien lisäksi söin taannoisella Pariisin matkalla myös ravintoloissa. Työnantajan kanssa syödessä en kaivanut kameraa esiin, mutta tässä muutama sananen parista ravintolasta jossa olin yksin. 
 
Vaikka tartarpihvi on perinteinen pariisilainen ravintola-annos, olen tarkka millaisessa paikassa raakaa lihaa syön. District 88 mm Rue Montmartrella näytti mukavalta hieman modernimmalta paikalta. Käymme yleensä työnantajani kanssa Pariisissa messupäivien iltoina syömässä sellaisissa oikein perinteisen näköisissä pariisilaisravintoloissa, nyt viehätti ravintolan riisuttu ulkoasu.

Tartarpihvini olikin oikein tuore ja maukas. Tarjoilu tosin oli pikkuisen tylyhköä. Luulin, että takavuosin tylyys ranskaa taitamattomille turisteille olisi jo mennyttä aikaa, mutta ei näköjään, vaikka tarjoilijat olivat nuorehkoja. Tai sitten en keski-ikäisenä heidän mielestään sopinut ravintolan profiiliin... No, niin tai näin, ruoka oli hyvää ja ravintolan ulkoasu miellytti.
 
Tein muuten huomion että harvalla paikallisella oli viinilasi edessään lounaalla. Minä join pienen lasillisen viiniä, mutta se sallittakoon. En ollut palaamassa toimistolle töihin. (Tai no miten sen ottaa, illalla vietin pari tuntia työsähköpostien parissa hotellilla).
 
Besides food markets and delicacies I also ate in restaurants. When I ate with my employer, I didn't take photos, but here are few notes and photos of restauratns where I ate alone.


In the evening of fair days we eat normally in very traditional ooking restaurants. On my day off I saw a clean lined, but still rustic looking District 88 restaurant on Rue Montmartre. Chose traditonal Parisian dish, raw bouef tartar, which was delicisous and very fresh.

Liked the look of the place and the food, but the service was a bit harsh. I have been to Paris for over forty times and thought  bad service is already history in Paris, but either they weren't really fond of tourists or I didn't fit their profile...
 
 



 
Sateisena perjantai-iltana olin Place de Vosgesin lähistöllä Rue Biraguella, kuljin kutsuvan näköisen viinibaarin ohi ja astuin sisään. Kävikin ilmi, että ulosmyytävien viinien ja pateiden lisäksi tarjolla oli juustoja ja leikkeleitä sekä huonekalujen verhoilua. Ystävällinen isäntä hoiti viinibaaria yläkerrassa ja vaimolla oli verhoomo alakerrassa. Isäntä selitti minulle varmuuden vuoksi ruokalistaa, mutta ammoisten lyhyiden ranskan opintojen ja lukuisien Pariisin visiittien (41 messumatkaa kaupunkiin takana...) ansiosta osaan lukea ruokalistoja melko hyvin ranskaksi, vaikka esim. talousuutisten lukuun sanomalehdistä eivät taidot ihan riitä.

Tarjolla oli muutama annos, tilasin tarjottimen, jossa oli sekä juustoja että leikkeleitä. Viiniksi minulle suositeltiin
Château Tour des Gendres à Bergerac-luomupunaviiniä; 50% Cab.Sauvignon, 30% Merlot - 20% Malbec-rypäleitä, joka sopikin viinin kanssa loistavasti.

Yksin ruokailu on ei ole yleensä lainkaan niin mukavaa kuin seurassa syöminen. Nyt tuntui kuitenkin kuin olisin istunut kylässä ystävällisen isäntäväen olohuoneessa. Kotiin viemisiksi ostin vielä herkullista pateeta
. Paikan nimi ei valitettavasti jäänyt mieleen, mutta löytyy Rue Biraguen päästä vasemmalta puolelta vähän ennen porttia Place de Vosgesille.
 
On a rainy Friday night I walked on Rue Birague nearby Place de Vosges, saw a cozy looking wine bar and stepped in. It turned out to be  also a deli selling wine, pates, other delicasies and also a upholstery service. The Place was ran by a fridly couple. I selected a delicious cold cut and cheese plate and drank superb eco wine  Château Tour des Gendres à Bergerac.
 
Cannot remember the name, but it's located at the end of Rue Birague on the left hand side nearby gates to Place de Vosges. 


Gaalaillallisella | Gala dinner

 

 

 








Viime viikolla sain olla mukana kansainvälisessä Electrolux Design Lab -finaalitilaisuudessa Suvilahden Kattilahallissa.
 
 
Taste Experience-gaalaillallisen aikana 1500 kilpailijan joukosta finaaliin selvinneet muotoiluopiskelijat esittelivät työnsä muotoilun ammattilaisista koostuneelle tuomaristolle. Haasteena oli ollut suunnitella tuote, jonka avulla tuetaan lasten elämää ja kasvua terveiksi ja onnellisiksi. Voittajaksi selviytyi Jordan Lee Martin Bloom-konseptillaan, joka yhdistää digitaalisen ja käytännön opetuksen kannustamalla hyviin keittiökäytäntöihin hauskanpidon kautta. Onnellinen voittaja palkittiin 10 000 eurolla ja puolen vuoden palkallisella harjoittelujaksolla Electroluxin kansainvälisessä suunnitteluyksikössä. Hieno alku nuoren miehen uralle!
 
 
Illallisen oli valmistanut Suomen kokkimaajoukkue, joka edustaa Suomea mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Minut oli plaseerattu lavan eteen hyvälle paikalle "pahamaineiseen pöytään no 13", jossa istui ruokabloggareita ja -toimittajia. Valaistus oli ruokakuvauksen kannalta haastava sininen. Kaikista värikuvista tuli sinistä mössöä, joten kuvasin loppuillan mustavalkoisia "taidekuvia".


Jotkut harkitsevammat valikoivat jälkiruokapöydän antimista, minä sen sijaan ilmoitin reippaasti kokeille "Minä maistan kaikkea!". Ja tein ihan oikein, huikea makujen sinfonia!
 
 
*kutsu blogin kautta




Last week I attended international Electrolux Design Lab finals in Helsinki. During Taste Experience dinner  the finalists introduced their projects to the design professional jury.

Young designers from around the world were invited to submit new ideas for Electrolux products based on theme Healthy Happy Kids.

The winner of the competition was Jordan Lee Martin with his Bloom concept, a concept that bridges the gap between digital and practical education by encouraging good kitchen habits in a fun way. He receives €10,000 and a six-month paid internship at an Electrolux global design centre.
 
A great start for the young designer's career.


Gala dinner was prepared by The Culinary Team of Finland, Finland’s official team, representing Finland in international culinary competitions. Lightning was very blue, so all color photos were just blue. I ended up taking b/w photos to somehow document the evening.

Maalaiselämää | Countryside life



 

 

 





Minun piti käydä I love me-messuilla perjantaina työasioissa, mutta muut työjutut veivät niin aikaa, etten ehtinyt. Illalla lähdettiinkin maalle, joka kyllä nyt vei voiton messuhulinoista. Vähän harmitti, että jouduin jättämään lauantaina aamiaisen brittiläisen ruokabloggarin Deliciosly Ellan kanssa, mutta olimme jo aikoja sitten luvanneet viettää viikonlopun maalla Siipan siskontytön kanssa ja lupauksethan on pidettävä, eikös vaan?
 
Hän oli viettämässä mummilassa syyslomaviikkoa. Nuori neiti oli innoissaan päästessään sienimetsään enon, parhaan kaverinsa kanssa. Suppissaalis tosin jäi pieneksi, vakiopaikoillakin niitä oli vähän, vaikeasti löydettävissä ja kovin pieniä. Vertasimme tasan vuosi sitten otettuun kuvaan, jossa sienikori oli kukkuroillaan.
 
Rauhallista eloa siis, mutta juuri nyt ihan parasta. Pari seuraavaa viikonloppua onkin täynnä menoa.
 
Kuulisin mielelläni millainen viikonloppu sinulla oli.
 
 
We spent weekend at the countryside with my inlaws and Husband's niece.
 
Relaxing times foraging, playing with animals, napping and cooking. Just perfect right now. The following weekends will be full of action.