Meillä on tapana syödä kerran kesässä, jonain kuumana päivänä parvekkeella tapaksia ja juoda sangriaa, tällä kertaa nautimme tapaksien kanssa roseviinisangriaa.
Perinteinen sangria valmistetaan tyypillisesti punaviinistä, konjakista, triple secista, sokerista, appelsiineista, sitruunasta ja limetistä. Se voi joskus tuntua hieman raskaalta kuumana kesäpäivänä. Halusinkin luoda kevyemmän version tästä suositusta juomasta. Ja mikä olisikaan parempi viini kevyemmän sangrian valmistamiseen kuin kesän suosikkiviini, rosé!
Kauniin vaaleanpunertava roseviinisangria sopii täydellisesti kuuman kesäpäivän tapasillalliselle. Vaikka helteet ovat hetkeksi väistyneet, näyttäisi seuraava lämmin jakso jo tulevan parin virkistävän, luonnon kuivuutta toivottavasti elvyttäneen sadepäivän jälkeen.
Resepti on helppo kaksinkertaistaa (tai jopa kolminkertaistaa) suuremmallekin joukolle ja aineksia voi varioida saatavuuden mukaan.
Kesäinen rosesangria
1 pullo roséviiniä
5 dl kivennäisvettä
0,5 dl Triple Seciä tai Grand Marnieria tai Cointreauta
2 dl viipaloituja persikoita, nektariineja tai aprikooseja
1 dl viipaloituja mansikoita
1 viipaloitu appelsiini
1 viipaloitu lime
Kaada roséviini kannuun.
Lisää Triple Sec, kivennäisvesi ja hedelmät.
Jäähdytä sangriaa muutama tunti ja maistele sitten juoman makeutta, sillä hedelmät lisäävät rosesangrian makeutta. Lisää tarvittaessa sokerisiirappia. Jos juoma on liian makeaa, lisää jäätä.
Tarjoile sangria jäiden kanssa.
Onko sinulla jotain kesäisiä ruoka- tai juomatraditioita?