Viisi viikon varrelta

Viimeisestä viikkokatsauksesta taitaa olla aika pitkä aika. Tämä siis viisi viikkojen varrelta.

Syyskuun paljaat nilkat



Syyskuuta ollaan päästy jo yli puolenvälin mutta aika kesäisiä kelejä, jopa hikistä, on ollut ihan miltei viime päiviin saakka. Toiset jo iloitsevat kun "saa vetää sukkahousut jalkaan", minä sinnittelen sukitta vähän viileämmillekin keleille - en nyt pakkaselle kuitenkaan, mutta hetken vielä. Sukkahousuja saa sitten olla kiskomassa jalkaan seuraavat kahdeksan kuukautta.


Lavera huulipunat



Sain Laveralta PR-lähetyksenä huulipunia, joissa on monta mielestäni sävyä. Yritän aina välillä kokeilla kirkkaita tai tummia sävyjä mutta en vaan tunne oloani niissä niin itsekseni. Murretut, maanläheiset sävyt ovat enemmän minua.

Three belly's pizza

Three belly's pizza

Three belly's pizza

Three belly's pizza



Johanneksen kentän kupeessa, Merimiehenkatu ja Yrjönkadun risteyksessä on lippakioski, josta on kesän saanut herkullista pizzaa. Three Belly's Pizzakioskilla söimme portugalilaista makrillipateeta ja mustekalaa ragukastikkeessa, sitten erinomaiset pizzat, viime viikonloppuna oli vielä leppeän lämmin keli joten ulkona oli ihana istua.

Three Belly's Pizzan kesäkioski taitaa sulkeutua ihan näinä päivinä, mutta uusi ravintola kuulemma avautuu lokakuussa Töölöntullinkadulle.

Nespresso vertuo latissima

Nespresso-aamu

Nespresso-aamu



Nespresso-aamu

Nespresso Secret Breakfast oli jälleen yksi vuoden kauneimpia PR-tilaisuuksia.

Tilaisuudessa esiteltiin uusi Nespresso Vertuo Lattissima -kahvikone, jolla loihditaan ihanan pehmeät maitokahvien klassikot. Pääsimme herkullisen aamiaisen kera nauttimaan Nespresso -kahveista -Pumpkin spice-latte, aah- ja itsekin päästämään luovuutemme valloilleen maalaamalla kahvilla toisistamme muotokuvat. Mallinani oli niin Tiia.


Krysanteemit



Jos haluat kestäviä, edullisia leikkokukkia, krysanteemit kestävät jopa pari viikkoa kauniina, ne ovat edullisia ja niissä on nyt hyvät valikoimat. Jopa ihan ruokakauppoja valikoimista saattaa löytää vähän erikoisempia krysanteemeja.

Mitä sinun viikkoihisi, viime viikkoon tai tähän viikonloppuun on kuulunut?








Rapeat paistetut gnocchit

Arki on taas varmaan melkein kaikilla alkanut lomien jälkeen ja syyskuukin on kierähtänyt käyntiin. Töiden jälkeen kaipaa helppoja, nopeasti valmistuvia reseptejä arkiruoaksi. Nämä rapeat paistetut gnocchit ovat yksinkertainen ja nopea resepti, gnocchit valmistuvat vain 20 minuutissa helpoksi arki-illan ateriaksi.

Perunagnocchit ovat italialaisia taikinamykyjä, joka valmistetaan perunasta, jauhoista, kananmunasta ja suolasta. Niitä voi tehdä itsekin, mutta jo keskikokoisista kaupoista saa nykyään myös gnoccheja.

Pakkauksen kypsennysohjeissa sanotaan, että gnocchit kannattaa keittää, mutta gnocchit voi paistaa ilman keittämistä paistinpannulla. Paistetut gnocchit ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ja anoppilan karva-assari Olinkin mielestä herkullisia.

Gnocchi ovat runsas, täyttävä ruokalaji, joten niihin ei kannata lisätä kastiketta, joka on liian paksua tai raskasta.


Paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit

Rapeat paistetut gnocchit


 2 rkl + 4 rkl voita

 1 paketti (500 g) gnoccheja

 1 tl valkosipulia hienonnettuna

 ½ tl kuivattua oreganoa/1 tl tuoretta oreganoa

 ½ tl kuivattua timjamia/ 1 tl tuoretta timjamia

 3 rkl parmesania


Sulata 2 rkl voita kattilassa keskilämmöllä.  Lisää gnocchit ja kypsennä niitä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja ulkopuolelta hieman kullanruskeita.  Pidä gnocchit tasaisena, jotta ne kypsyvät tasaisesti.  Sekoita ajoittain.

Kun gnocchit ovat melkein valmiita, aloita kastikkeen valmistus.  Sulata pienessä kattilassa loput neljä ruokalusikallista voita keskilämmöllä.  Kun voi on sulanut, lisää valkosipuli, oregano ja timjami ja hauduta noin kaksi minuuttia. Älä polta valkosipulia.

Kaada kastike gnocchien päälle ja sekoita. Lisää parmesaani ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.  Tarjoile heti. 

Voit myös paistaa sieniä gnocchien lisukkeeksi.


Pidätkö gnoccheista enemmän keitettynä vai paistettuna?

Tapasjuhlat kahdelle

Tapas, tuo Espanjan ruokalahja maailmalle, on helppo tapa kasata herkkutarjotin helposti.

Kotitekoiset tapasjuhlat ovat mielestäni loistava idea mihin tahansa pieneen kotijuhlaan. Tapakset sopivat hyvin ystävänpäivän, uudenvuodenaattoon, venetsialaisiin, syntymäpäivään tai vaikkapa ihan perjantaitreffeille kotona. Tapaksia voi tehdä isommallekin joukolle tarjottavaksi.


Tapastarjotin


Meillä tapakset ovat erityisesti kesäinen perinne aina jonain kesän lämpimänä päivänä.  Kesä ei vielä ole ohi Nyt kun säät ainakin täällä Helsingissä ovat olleet edelleen ihanan kesäisen lämpimät, tapasillan voi järjestää pihalla, terassilla tai parvekkeella.

tapasjuhlat ja rosesangria


Valmista erilaisia ​​pieniä, maukkaita ruokia, avaa pullo viiniä, esim. tempranilloa tai albarinoa tai tee raikasta rosesangriaa ja nauti illasta! Kokeile myös aprikoosisangriaa.


tapasjuhlat

tapasjuhlat

tapasjuhlat

Tapasilta


Tapastarjoiluna voi olla vaikka manchego tai joku muu espanjalainen juusto, espanjalaista salhichonia eli salamia, serranokinkkua, paahdetuilla manteleilla tai hasselpähkinöillä täytettyjä taateleita, kirsikoita, aprikooseja tai nektariineja, kapriksia ja leipää. Valikoima on loputon, voit tehdä myös pieniä leipäsiä, paistaa katkarapuja, grillata kasviksia ja tarjoilla oliiveja, tapenadea tai muita kasvistahnoja.

Mikä on sinun lempitapasannoksesi?