Copenhagen dinners & cocktails





 Terveisiä sohvan nurkasta! Korvat alkavat olla paremmat, mutta teen töitä kotisohvalta käsin ainakin vielä tänään. Korvat ovat edelleen aika lailla lukossa, jospa akvaario-olo alkaisi vaikka tänään  helpottamaan.

Tässä lupaamaani ruokaraporttia Kööpenhaminasta. Aamiais- ja lounaspaikoista kerron parin päivän sisään.


  Kööpenhaminaan lähdettiin ruoka mielessä. Olin tutkinut ravintoloita matkailusivuilta ja eri ruoka- ja matkailublogeista.

Halusin varata illallisille pöydät ajoissa, mikä olikin hyvä; pikkujoulukausi oli selkeästi alkanut ja ravintolat olivat täynnä.

Perjantaina söimme hotelliamme melko lähellä olevassa Madklubbenissa. Pelkistetysti sisustetun vaaleasävyisen ravintolan ruoka oli modernisti toteutettua tanskalaista, annokset melko isoja ja kohtuullisesti hinnoiteltuja. Suosittelemme!


Greetings from the corner of my sofa. My ears ar getting better, although they are still plugged, so I'll work from home at least still today.

Here is the short food report from Copenhagen, part two I will post wihtin few days.

 We planned our weekend in Copenhagen with food in mind. I had read food blogs and travel sites and decided to book restaurants early on. It was a good decision; restaurants were full of pre Christmas parties.

On Friday we had dinner at Madklubben nearby our hotel. Contemporary restaurant served modern Danish, didhes were quite large and prices moderate. We recommend!






Lauantai-iltana hyppäsimme bussiin 1A Kongens Nytorvilta  ja ajoimme kymmenen minuutin matkan Kødbyenin teurastamoalueelle. Pöytä oli varattu kalaravintola Fiskebarenista, joka oli rakennettu yhteen teurastamorakennuksista. Emme olisi koskaan löytäneet vahingossa aluetta ilman googlailua (eikä ravintolassa olisi ollut tilaakaan), kadulta päin alue näytti illaksi hiljentyneeltä teollisuusalueelta, mutta siellä on useita kiiteltyjä ravintoloita.
Ruoka oli erittäin hyvää, tosin lyhyen listan molemmissa kalapääruoissa lisäkkeenä oli punajuurta eri tavoin valmistettuna, enkä ole siihen niin hulluna. Otin ohra-sienilisäkettä vähän enemmän ja siirsin suurimmat punajuuriviipaleet Siipan lautaselle.

On Saturday night we hopped in a bus 1A at Kongens Nytorv and drove 10 minutes to Kødbyen meat packing district. Without search of restaurants online we would never had found the area. I had booked us a table at Fiskebaren, located in one of the old meat halls.
Food was really good, although both fish main courses had beetroots as side dish and I am not very fond of them. I moved the biggest beetroot slices on Husband's plate and took main share of the barley-wild mushroom side dish instead.



 Jatkoimme vielä kulman takana olevaan Karriere-baariin, jossa nautimme cocktailit. Happy hour Kööpenhaminan baareissa näytti yleisesti olevan perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 22-24. Tarjouksilla houkuteltiin asiakkaita kotietkoilta ajoissa ravintolaan. (Tosin sama käytäntö saattaa olla Suomessakin, en vain enää pahemmin käy baareissa Helsingissä...) 

We continued for cocktails, round the corned we found Karriere bar. Happy hour in Copenhagen seems to be on Friday and Starday nights form 10 pm to midnight. Bars want to get customers in early from pre bar home cocktails.

Back from Copenhagen and the mother of all ear infections













Kööpenhaminan lomanen meni hyvin, ostoksia ei tullut paljoa tehtyä, mutta kävelimme Köpenhaminaa laajasti ympäri, söimme erinomaisesti ja taide- ja kulttuuriannoskin tuli nautittua Glyptoteekissa.

Nyt olen rajun korvatulehduksen kourissa. Olin viime talvena korvatulehduskierteessä, joka ei tainnut ihan parantua kokonaan ja nyt tulehdus näyttää uusiutuneen. Kävin jo pari viikkoa sitten lääkärissä ja sain taas aika vähättelevän kohtelun, lääkettäkin määrättii tyyliin "lääkitään vähän, jos kerran haluat". Vähän tulehdus rauhoittui, mutta tulehdus alkoi uudestaan viikonloppuna ja  ja täksi aamuksi se olikin jo täysin villiintynyt niin että pää oli turvonnut ja ihottumaa oli poskilla saakka.... Onneksi älysin vihdoin mennä korvalääkärille yleislääkärin sijaan. Hän ottikin vaivani vakavasti ja nyt olen jollain kolmen lääkkeen megakuurilla, joka toivottavasti tehoaa. Kunhan vähän tokenen tästä teen vielä pikku ruokaraportin Köpiksestä.






Back from Copenhagen. Our weekend trip went well; didn't shop much, but we walked widely all around Copenhagen, ate very well and had our share of art and culture in Glyptotek.

Now I (again) have a massive ear infection. This time worse than ever. I finally skipped the general practitioners and went to ear specialist. Finally someone seemed to take my ears seriosly, so I hope the heavy dozes will help me for good. I will give a little food report form Copenhagen when I have recovered a bit.


St Martin's goose


Viime viikolla Lidlissä oli tarjouksessa hanhenrintaa.  Muuten hanhea saa hallista sekä varmaan Stockmannilta ja ehkä nykyisin jopa suurimmista marketeista. Täytyykin seuraavalla kerralla jossain isommassa marketissa kurkistaa pakastealtaaseen.

Ostin pari niitä sekä kokonaisen ankan, joka myös oli tarjouksessa. Vein toisen hanhenrinnoista ja ankan minun ja työnantajani yhteiseen "lihajemmaan" eli työpaikan kellarin pakastimeen, johon säilömme ruokia, jotka eivät mahdu kotipakkaseen... Nyt ohjelmassa onkin syödä kotipakkasta vähän tyhjemmäksi.

Toisen hanhenrinnoista annoin sulaa jääkaapissa hitaasti ennen valmistusta.

Martin hanhi 
 
1 kpl hanhenrintaa
 
Leikkaa terävällä veitsellä ohuen ohuita viiltoja hanhenrinnan rasvanahkaan. Aseta rinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle suolatulle valurautapannulle Laita levy kuumenemaan 4-5:lle ja paahda rintoja n. 10-12 minuuttia. Kaada paahtamisen välillä sulaa rasvaa pois pannulta. Käännä rinnat kun nahka on kauniin kullan ruskea ja rapea. Paahda lihapuolta vain hetki. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä uunissa 12-15 minuuttia 200 asteessa. Kääri lihat folioon paiston jälkeen ja anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua.

Hanhen kanssa tarjosin uunissa paistettuja, pippurilla,valkosipulilla ja suolalla maustettuja perunalohkoja, joihin hanhen rasva antoi vielä makua. Punasipuleihin lorautin basamicoa ja laitoin nokareet tuoreella timjamilla maustettua voita sisään. Perunat ja sipulit olivat 200 C uunissa n. 40min, nostin loppuvaiheessa hanhenrinnan perunoiden päälle kypsymään.

Kastikkeen tein samalla pannulla, jolla olin paistanut hanhea. Kaadoin ylimääräisen rasvan pois, lisäsin ripauksen jauhoja ruskistumaan, lorauksen punaviiniä ja balsamicoa, haihdutin nesteet ja lisäsin vettä sekä nokareen tuorejuustoa, vatkasin tasaiseksi vispilällä  ja maustoin lopuksi suolalla & pippurilla.



Last week I found goose breast on sale. I bought  two of them, and a whole duck. I placed another goose breasts and duck in a freezer I share with my employer at our workplace basement,

I gave the second goose breast slowly thaw in the refrigerator before cooking.



St Martin's goose

goose breast

Cut with a sharp knife cuts on the fat layers of the skin. Place the breasts, skin side down on the cold salted cast iron skillet. Heat to mid heat and roast for 10-12 minutes. Pour the melted fat out of the roasting pan . Turn the breasts when the skin is golden brown and crisp. Roast the meat side for only a moment. Season the meat on both sides with salt and pepper. Continue cooking in the oven for 12-15 minutes at 200 degrees. Wrap the meat in foil after baking and let it sit for a few minutes before serving.

I served the goose with oven baked, pepper, garlic and salt seasoned potato cubes, the goose fat gave them extra flavor. I sprinkled red onions with balsamic vinegar and seasoned with fresh thyme  butter. Potatoes and onions were 200 C oven for about 40min, I lifted the goose breast on  top of the potatoes for the last 15 minutes.

 I prepared the sauce in the same pan where I roasted the goose breast. I poured the excess fat off,  added a touch of flour and browned itabt. ½ dl red wine and few table spoons balsamic vinegar, evaporated liquid and added some water wiht a dollop of cream cheese, whisked and added salt & pepper.