Välimeren kanavartaita ja paahdettua fenkolikastiketta sadonkorjuujuhlissa Helsingin kattojen yllä

PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana


Kesälomien jälkeen on kiva jälleen nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Lauantaina joukko bloggaajia aveceineen kokoontui Juomavinkin upealle kattoterassille elokuun auringon alle.  


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, skål, kippis, kilistely

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, nelkytplusblogit




jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, lumo_lifestyle, Beachhouse_kitchrn



Beachhouse Kitchenin Heli ja minä ideoimme juhlajärjestelyitä,  jokainen toi nyyttikestituomisena jonkin ruoka-annoksen. Reseptit tekemiini Välimeren kanavartaisiin ja karamellisoituun fenkoli-jugurttikastikkeeseen postauksen lopussa.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, loppukesän_kukat





jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat
Mikä onni meillä olikaan säiden kanssa! Elokuinen aurinko helli juhlijoita paisteellaan koko iltapäivän. Kukka-asetelmien ja terassille istutetut ja kukat houkuttelivat pölyttäjiä paikalle.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, design_laakso_sundman

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kanavartaat

Oma vakioavecini piti lähteä Keski-Suomeen kuukauden työkeikalle juhlia edeltävänä päivänä joten olin kutsunut mukaan hänen siskonsa eli kälyni Mariian. Siipan työmatka alkoikin vasta tänään, joten lopulta minulla oli kaksikin avecia.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, beachhouse_kitchen, casa_mimi

Ja voi mitä herkkuja meillä olikaan! Tarjolla oli satokauden tuotteita omista puutarhoista ja parvekkeilta, alkupaloja, salaattia... Grillissä paistui vartaita, kasviksia sekä kalaa ja totta kai lopuksi oli myös jälkiruokia. 


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, juustotarjotin
jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, focaccia
Aluksi tarjoillusta juustotarjottimesta vastasi Meriharakka-blogi, Heli oli tehnyt juustojen seuraksi omenahilloketta Heli oli tehnyt myös mehevää focacciaa.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, tortilla
Aromipajan Mikko tarjoili meille espanjalaista munakasta, punajuurimajoneesia, chorizomurua ja palsternakkasipsejä.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, perunasalaatti
Sopusointuja-blogin Maarit oli tehnyt perunasalaattia ja romesco-kastiketta, Outi's Lifen annoksena oli nachosalaatti.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, salaatti
Casa Mimin Sari toi raikkaan runsasta salaattia.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, mansikkasalaatti
Kesän mansikkasadot eivät vielä ole ohi. Villa Valkon salaatissa oli makoisia kotimaisia mansikoita pinjansiementen kanssa.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, mieskin
  jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, pekoniporkkanat, aasialainen_lohi
.Heli oli käärinyt oman maan babyporkkanoita pekoniin ja Mieskin-Juri grillasi aasialaista lohta.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, burgerit
Mitä olisivatkaan grillijuhlat ilman burgereita? Maistelun maailman Mikael oli haudutellut hunajaolut-pulled porkia tuntikausia, lopputulos olikin mehevä.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kattoterassi
Terassilta aukesivat upeat näkymät keskustan yli. Terasseilta näkee sellaisiakin yksityskohtia, joihin katse ei kadulta kiinnity.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, lumo_lifestyle

Ruokajuomat, australialaiset Jacob's Creekin viinit tarjosi Juomavinkki & Pernod-Ricard Finland. 



Alkumaljan nostimme raikkaan tyylikkäällä Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brutilla. Sopusuhtainen, miellyttävän pehmeähappoinen kuohuviini olikin kaikkien mieleen.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, le_petit_rose

Tyylikäs, keväällä Alkoon saapunut Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä aikana suosituimmaksi roseeviiniksi, ja on vihdoin saatavilla myös Suomessa. VaikkJacob's Creek Le Petit Rosé on australialainen rosé, se on saanut inspiraationsa Provencesta. Intensiivinen, mutta raikas viini saa makunsa jo sadonkorjuun varhaisesssa vaiheessa poimituista Pinot Noir, Grenache ja Mataro -rypäleistä. Näin rypäleet säilyttivät luontaisen hapokkuutensa ja raikkautensa. Hentoinen kuorikäyminen antaa viinille kauniin vaaleanpunaisen värin.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, double_barrel_shiraz
Roteva, viskitynnyrikypsytetty Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on erittäin täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.   Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin Jacob's Creekin viinintekijät löysivät tapainoisen kokonaisuuden. Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii grilliruokien kanssa ja syksymmällä sitä kannattaa kokeilla myös riistan seurana.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kristallikimara













jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kristallin_hohtoa

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, jälkiruoat
Kristallikimaran Minna ja Kristallin hohtoa Cride olivat jälkiruokavastaavat, heidän taidonnäytteitään olivat kuppikakut ja suklaapalat.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, casa_mimi

Kuten aina, bloggarien kokoontuessa kuvia otetaan paljon. Kukaan ei närkästy jos pitää väistää kuvaajan tieltä tai hämmästele miksi ruoka-annoksesta pitää ottaa useampi kuva.



grillaus, jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat

Siippa siis grillaili juhlissa kotona grilliä vaille valmiiksi kasaamiani Välimeren kanavartaita. Olin marinoinut broileripalat etukäteen ja laittanut vuoden kasviksen, paprikan kanssa kootut kanavartaat valmiiksi kotona. Juhlissa jäi tehtäväksi vain nostella vartaat grilliin ja grillistä tarjolle sekä laittaa karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike tarjolle. Kurkuma antoi vartaille kauniin keltaisen sävyn ja minttu sekä valkosipuli herkullista aromia.

Kanavartaiden kanssa laitoin tarjolle fenkolin makeutta, sitruunan happamuutta ja jugurtin kermaista happamuutta yhdistävää karamellisoitua fenkoli-jugurttikastiketta.




jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kanavartaat, kanaresepti, kanan_grillaus

Välimeren kanagrillivartaat

450 g broilerin paistileikettä paloiteltuna
1 dl sitruunan tai limen mehu 
2 tl kuivattua minttua tai 1 dl tuoretta minttua
2 tl kurkumaa 
1tk rouhittuja korianterinsiemeniä
1 tl rouhuttua jeeraa eli intiankuminaa
2 rkl oliiviöljyä 
suolaa 
pippuria



Leikkaa jokainen paistileike kolmeen osaan. Sekoita marinadin ainekset ja anna kanan maustua marinadissa ainakin kaksi tuntia tai yön yli. 

Lisäksi

2 paprikaa
2 punasipulia

Leikkaa paprika ja punasipuli viipaleiksi, kokoa broileri, paprika ja sipuli vartaisiin. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä ensin kaksi tuntia vedessä, jotta ne eivät kärähdä grillissä. Grillaa keskilämmöllä käännellen vartaita välillä, kunnes broileri on kypsynyt.

Jollei grilliä ole käytössä, kanan voi myös paistaa paloina pannulla.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, karamellisoitu_fenkolikastike

Karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike

1 fenkoli
500 g paksua turkkilaista jugurttia
1 sitruuna, mehu puristettuna ja kuori hienoksi raastettuna
oliiviölyä
suolaa
pippuria
sumakkia (hyvin varustelluista marketeista tai etnisistä kaupoista)
(cayennepippuria)


Leikkaa fenkolin latvat, laita sivuun annoksen viimeistelyä varten. Leikkaa fenkolin kata pois ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi poikkisuuntaan.

Pane fenkoliviipaleet uunipellille, ripottele suolalla ja pirskottele oliiviöljyllä. Paahda fenkoliviipaleita  200 C° asteessa, kunnes viipaleet ovat kullanruskeitaa, noin 10-15 minuuttia, käännä viipaleet ja paista vielä 10 minuuttia.

Kun fenkoli paahtuu, poimi sivuun laittamistasi fenkolin latvoista kaikki kapeat pienet lehdet. Ota paahdetut fenkolit uunista ja anna jäähtyä. Hienonna jäähtynyt fenkoli silpuksi.

Sekoita jugurtti, hienonnettu paahdettu fenkoli, puolet fenkolin lehdistä, sitruunan mehu, ja raastettu kuori sekä ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla viimeistele sumakilla. Voit myös lisätä cayennepippuria, jos haluat hieman tulisuutta. Voit myös lisätä ripauksen cayennea, jos haluat hieman tulisuutta. Sekoita ja laita seos tarjoiluastiaan.

Pirskottele oliiviöljyä, ripottele jäljellä olevia fenkolinlehtiä kastikkeen päälle. Maistele, kastikkeesta voi tulla liian lakritsista maultaan jos lehtiä on liikaa.

Vinkki; voit myös valuttaa jugurttia ennen muiden aineiden sekoittamista kahvinkeittimen suodattimessa tai harsolla vuoratussa siivilässä jos haluat kastikkeesta kiinteämpää koostumukseltaan.



Mikä on sinun luottoruokasi nyyttärijuhliin?

Tehohoitoa iholle

PR-tuotteita*

Kesällä ihosta tulee pidettyä usein aika huolettomasti huolta. Arkeen paluu saa myös terästäytymään ihonhoidossa.

Apteekeissa myytävän Lieracin Lift Ingral-sarjasta olen aiemmin kokeillut ihoa mukavasti napakoittavia tuotteita. Nyt sain testiin kaula-ja dekolteealueen tehokiinteyttäjän sekä tehoseerumin, jotka ovat olleetkin nyt päivittäisessä käytössä.

Lift Ingral -sarjaa suositellaan  naisille, jotka haluavat korjata veltostuneita piirteitään ja palauttaa kasvojensa positiivisen ilmeen. 



Kaula ja dekoltee ovat alueita, joiden ihon hoito on usein aika retuperällä, vaikka juuri näiden alueiden ohut iho veltostuu helposti iän karttuessa. Usein kaulan ja dekolteen alueelle sipaistaan puolihuolimattomasti voidetta jos sitä jää kasvojen levityksestä käsiin. Kuulostaako tutulta?  Olen itsekin tähän syyllistynyt, mutta iän myötä koettanut muistaa nämäkin alueet ihonhoidossa.

Lieracin suosittu Lift Integral -linja on täydentynyt kaulan ja decolteen alueelle suunnatulla geelimäisellä Lift Integral Neck & Decollete Sculpting Lift Gel-Cream-tehokiinteyttäjällä*, jota pääsin testaamaan. Tehokiinteyttäjä on kiinteyttävä ja ihoa kohottava kaulavoide aikuisen kaulan ja dekolteen iholle. Se parantaa ihon tukikudoksia ja vahvistaa ihon luonnollista kimmoisuutta. Tehokiinteyttäjä sisältää mahonki- ja purppuratulppaaniuutetta sekä hyalu-3-tiivistettä, jotka kiinteyttävät ihoa ja palauttavat sen täyteläisyyden. Lisäksi kaulavoide sisältää ihoa vahvistavia peptidejä. Täyteläinen voide tekee iholle kestävän, joustavan ja liikkuvan verkon, iholle tuleekin kivasti napakka fiilis heti. Voiteessa on hentoinen tuoksu, se tulee valkoisista kukista, marjoista ja santelipuusta.



Lierac Supra Radiance Detox Serum* on ihoa heleyttävä ja ihon pikkuvirheitä korjaava seerumi, joka vähentää ihoon kertyneitä toksiineja sekä silottaa juonteita ja häivyttää ryppyjä. Jo seitsemässä päivässä tuloksia antava tehoseerumi luvataan tepsivän kun elämäntilanne vaatii vaatii veronsa. Kellepä elämänsä ruuhkavuosia elävälle vaativat elämäntilanteet eivät olisi tuttuja.

Aktiiviaineina seerumissa ovat soluja uudelleenaktivoiva valkohurtanminttu, ihon täyteläisyyden tehokkaasti palauttava ja silottava Hyalu-3-tiiviste, antioksidanttinen gojimarjauute ja mikroverenkiertoa aktivoivaa variksenmarjauute.  

Miedon tuoksuinen ja koostumukseltaan kevyt seerumi on hennon helmiäisvaaleanpunainen ja se näyttääkin raikastavan ihon sävyä välittömästi. Seerumi imeytyy nopeasti ja sopii kosteusvoiteen kanssa käytettäväksi meikin alle.







Muistatko sinä hoitaa myös kaulan ja dekolteen ihoa?


Munakoisosalaatti

Minulle tulee välillä "munakoisokausia" jolloin haluan munakoisoa eri muodoissaan. Välillä en taas kaipaa munakoisoa lainkaan.

Munakoiso on monipuolinen; siitä voi tehdä niin monenmoisia ruokia ja munakoisoa voi tarjoilla niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenkin.

munakoiso, kasvisruoka, munakoisoresepti

Yksinkertainen munakoisosalaatti syntyy paahdetuista munakoisoista, paksusta turkkilaisesta jugurtista, pestosta ja tomaateista. Salaatti sopii hyvin vaikka elokuisten juhlien noutopöytään.


munakoiso, kasvisruoka, munakoisoresepti

munakoiso, kasvisruoka, munakoisoresepti





Munakoisosalaatti


1 iso munakoiso noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi viipaloituna
rasiallinen kirsikkaluumutomaatteja puolitettuna
1 dl pestoa (itse tehtyä pestoa/ohje alla tai kaupasta ostettua)
2 dl turkkilaista jugurttia
korianterinsiemeniä rouhittuna
basilikanlehtiä
suolaa
pippuria
öljyä

Sivele munakoisokiekot ohuelti oliiviöljyllä, paista 200 C uunissa 25 min, käännä munakoisokiekot paistamisen puolivälissä.

Anna munakoisojen jäähtyä paistamisen jälkeen. Nosta munakoisot tarjoilivadille, mausta suolalla, pippurilla ja korianterinsiemenillä. Tarjoile tomaattien, basilikanlehtien, peston ja turkkilaisen jugurtin kanssa.

Pesto



½ l löyhästi pakattuja basilikan lehtiä

1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjan- tai kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.