Vuodenajan tärkeimpiä tuotteita ja arvontamuistutus












 




Muistuttelen vielä Tripla-ikkunanpesusetin* arvonnasta.


Kokeilimme pesuvälineitä viikonloppuna talven jäljiltä harmahtaviin ikkunoihin. Ikkunan pesu kuuluukin meillä  joka kevääseen (ja syksyyn), kirkkaista ikkunoista on mukava seurata kevään etenemistä.


Siippa pesi leveällä ikkunapesimellä näppärästi ikkunamme lauantaina, minä testailin paria muuta testiin tullutta tuotetta. Pesin pysyy hyvin lasissa ja ikkunan pesu sujuu  360 astetta kääntyvällä mikrokuitupesimellä pitkillä vedoilla. Ikkunanpesimen kolme pesupintaa nopeuttivat pesua. Minä käyttäisin jatkovartta, mutta hän pitkänä miehenä pesi pelkällä ikkunapesimellä, kuivaimella pesuvedet sai pyyhittyä hyvin. Lastan kuivaksi pyyhkiminen ja viimeistely sujui mikrokuituisella ikkunaliinalla. Ikkunan edestä suojasimme lattiaa pesuvedeltä  mikrokuitulattialiinalla jota voi siis käyttää siivotessaan myös lattioiden pyyhkimiseen. Ikkunoiden pesu sujui vauhdikkaasti ja pääsimme nopeasti kilistelemään hääpäivän kunniaksi.

Ikkunoista voi irrottaa niihin pahiten pinttynyttä likaa puhdistusterällä. Minä kuitenkin nappasin terän keraamisen lieden puhdistamiseen. Terä on paljon kätevämpi kuin keraamisen lieden pesuaineet, kiinni palaneet liatkin lähtevät irti.

Alun perin Siipan isoisän taloudesta hänen vanhempiensa kodin kautta meille kulkeutunut vanha, fasettihiottu, hieman naarmuuntunutkin peili kirkastuu parhaiten  lisäämällä pesuveden joukkoon tilkan etikkaa ja muutaman tipan käsiastianpesuainetta. Sama seos sopii myös ikkunoiden pesuun. Jos pesuaineliuoksessa on vain muutama tippa käsiastianpesuainetta, ei ikkunoita/peiliä tarvitse huuhtoa. Mikrokuitupesimellä vähemmän likaiset ikkunat voi pestä jopa ilman pesuainetta.
Pakkasella ikkunoita ei kannata pestä, sillä vesi jäätyy ikkunaan. Sitä voi tosin estää lisäämällä spriitä pesuveteen. Kannattanee kuitenkin odottaa plusasteita pohjoisemmassa, jossa vielä on pakkastakin. Suorassa auringonvaliossa ikkunassa oleva pesuvesi saattaa kuivua liiankin nopeasti. Muista vaihtaa pesuvesi ämpärissä tarpeeksi usein.

Kirkkaista ikkunoista paistanut aurinko paljasti sälekaihtimien pölyisyyden jota ei talven pimeysessä ollut huomannutkaan. Niiden puhdistaminen on mielestäni aina ollut hankalaa. Tai ainakin on ollut ärsyttävää hinkuttaa pölyä joka kaihtimen välistä, mutta siihenkin on keksitty näppärä ja vähän hassun näköinen apuväline; ankan räpylää muistuttava mikrokuitupölykinnas. Sillä pyyhkien pölyt lähtivät hämmästyttävän helposti. Pesimen vaihtopäällinen, mikrokuituliinat ja pölykinnas oli lopuksi kätevä heittää pesukoneeseen.




Arvontaan voi siis osallistua täällä vielä tänään. Pakettiin kuuluu Tripla-ikkunanpesin, kuivain, jatkovarsi sekä mikrokuituliina. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.


*Yhteistyö Sinituote



A lottery for my Finnish readers here; a handy Sinituote* window cleaning set.

In collaboration with Sinituote













Sushia ja superkosteutusta | Sushi and Japanese luxury























 Sain pari viikkoa sitten kutsun Hanko sushiin, jossa esiteltiin apteekeissa ja valikoiduissa kauneushoitoloissa myytäviä V 10 Plus-sarjan tuotteita ja nautittiin sushi-illallinen japanilaishenkeen. Kutsu oli enemmän kuin mieluisa, ihastuinhan japanilaiseen kosmetiikkaan taannoisella Japanin matkalla - ja sushihan maistuu aina!


Tuotesarjan perustaja, viehättävä japanitar Akiko Yokota kertoi kuinka Japanissa ihon hoito ja erilaiset puhdistusrituaalit ovat tärkeitä, Koreassa, Malesiassa ja Indonesiassa panostetaan enemmän värikosmetiikkaan. Japanittaret haluavat varjella ihoaan, siellä luonnollinen look ja tasaisen vaalea iho ovat tavoiteltavia. Ihoa suojellaan kosmetiikan lisäksi auringolta myös päivänvarjolla. Akikolla olikin huomattavan kaunis iho.



Sarjan uutuutena tutustuimme Deep Moist-geeliin, jossa on tehokas yhdistelmä neljää hyaluronihapon muotoa, jokainen neljästä hyaluronihaposta toimii omalla tavallaan ihon optimaalisen kosteutuksen ylläpitämiseksi

Tilaisuudessa esiteltiin myös V10 plus-seerumisarjaa. Monet niistä kuulostivat ihanilta, tein vielä seerumitestin saadakseni selville mitkä sopisivat juuri minun ihoni tarpeisiin; bio cell-seerumia aktivoimaan kollageenisynteesiä, lisäämään ihon kimmoisuutta, tasoittamaan juonteita,  sekä nopeuttamaan ihosolujen uudistumista , kollageeniseerumia pehmentämään ihoa, lisäämään elastisuutta ja kimmoisuutta, sekä tasoittamaan jo muodostuneita juonteita iholla sekä C-vitamiiniseerumia supistamaan ihohuokosia, vähentämään rasvoittumista.

Mukaan kotiin testattavaksi saimme LX advanced  lifting cream treatment-voiteen, Okinawa deep sea water mask-naamion ja neljää erilaista hyaluronihappoa sisältävän Deep moisture-geelin. Naamiota kokeilin heti illalla. Jätin geelimäisen naamion yöksi kasvoille ja aamulla iho tuntuikin mukavan kimmoisalta. Deep Moist-geeliä olen levitellyt meikkivoiteen alle aamuisin, se imeytyy hyvin, eikä meikki rullaa geelin päällä.

Akiko perehdytti meitä myös japanilaisiin ruokatapoihin ja syömäpuikkojen oikeaoppiseen käyttöön ennen kuin nautimme herkullista sushia. Tiesitkö, että sushiravintolan yhdessä olevat syömäpuikot vedetään oikeaoppisesti eroon toisistaan vaakatasossa, pöydän reunan alapuolella?



I attended Japanese luxury V10 Plus cosmetics series new products launch dinner at a Hanko sushi in Helsinki. Founder of the branch, Akiko Yokota told about her products. We got for testing at home LX advanced  lifting cream treatment, Okinawa deep sea water mask Deep moisture gel which includes four different hyaluron acids. I already tested the mask, left it overnight. My sknion felt moisturized and elastic in the mornig.

Akiko also told about how Japanese women value natural look and light skin. They prefer shadow over direct sunshine to prevent sun damage. Before we started to enjoy sushi, she told some facts aout Japanese table manners and teached us to hold the chop sticks in correct way.





Save the date; Taste of Helsinki 16.-19.6.2016






Jo viides Barry ja Mira McNamaran luotsaama Taste of Helsinki-ruokafestivaali on tulossa kesäkuussa 16.-19.6. tuttuun tapaan Kansalaistorilla.

Viime viikolla julkaistiin kymmenen ravintolaa, jotka ovat mukana tapahtumassa.


Aiempien vuosien osallistujista mukana ovat Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru. Uusina mukaan lähtevät Kolmon3n, Toca, tamperelainen Hella & Huone, uusi kasvisruokaan keskittynyt Grön sekä Tallinnasta maansa parhaaksi ravintolaksikin valittu Ö. Luvassa on taas huikeita makuja ja Helsingin sekä lähiseutujen kiinnostavimpia ruokatrendejä. Jokainen ravintola tarjoaa kolmiosaisen menun lisäksi nimikkoannoksensa. Näistä vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5-6€/kpl.

Ruokaelämysten lisäksi on luvassa myös laatujuotavaa; viiden maahantuojan viinejä,  klassikkoaperitiiveja. Johan & Nyströmin ja Moccamasterin kahveja, Sinebrychoffin tuo House of Beers -valikoiman ja André Clouet tarjoilee samppanjat.


Helsinkiläinen jazz-kollektiivi We Jazz tuo tapahtumaan maan parhaat jazz-yhtyeet ja kesäiseen  tunnelmaan sopivia tahteja soittavat DJ:t. Ruokaa on tarjolla iltakymmeneen asti,  juomatarjoilu ja livemusiikki jatkuvat yhteentoista saakka.
Early bird -hintaiset liput ovat myynnissä Taste Of Helsingin Facebook-sivuilla. Normaalihintaiset liput tulevat myyntiin Tikettiin 22. huhtikuuta klo 9:00.


The fift Taste of Helsinki food festival will be held at Kansalaistorin Puisto from 16th to 19th June. Participating restaurants familiar from the past years are Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru. New ones are Kolmon3n, Toca, Hella & Huone, Grön end restaurant Ö from Tallinn, Estonia. Each restaurant will offer three course menu and their signature dish, Most dishes will cost from five to six euros

Besides fantastic food there will be a wide selection of beverages from selected vendors; an Aperol bar, André Clouet Champagne Bar, wine pavillion, Sinebrychoff House of beer and Coffee Lab By Johan & Nyström and Moccamaster.
















Lehdistötilaisuudessa maisteltiin kolmen ravintolan valittuja paloja; Hella & Huone tarjosi kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää, Bistro o Mat aiemmin suuren suosion saavuttanutta haukiburgeria ja lopuksi vielä Ravintola Toca esitteli maitosuklaavanukkaan mansikan ja minttu-jugurttisorbetin kera.

Herkullisia annoksia, odotukset ovat taas korkealla!

Lopuksi kävin vielä Electroluxin Chef's secret -kokkikoulussa, jossa päästiin kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenen opastuksella lohitartaria. Annoksen ulkonäöstä käytiin jopa pikku kisa, mutta voitto ei kuitenkaan osunut tälle annokselleni. Revanssia voin ottaa Taste of Helsingissä, johon kokkikoulukonsepti myös tuodaan.
 

Taste of Helsinki on jo merkittynä kalenteriini, kesäkuu on täällä tuota pikaa!


In the press event three restaurants revealed one dish each form their Taste of Helsinki selection. Hella & Huone offered smoked Jerusalem artichoked, lovage and rye whisky seasoned Lappland beef, Bistro o Mat offered pike burger and Toca served milk chocolate pudding with strawberry and mint yogurt ice cream.


I already had a chance to prepare salmon tartar at Chef's Secret cookery school at the press event. Delicious taste, even though the outlook of my dish did not win the littel competition we had.

I have already marked Taste of Helsinki in my calendar, June will be here very soon!