Hiihtolenkin tai muun talvilomareippailun jälkeen maistuu nopeasti valmistuva, lämmin keitto. Meksikolainen valkopapu-maissikeitto lämmittää talvipäivänä.
Meksikolainen valkopapu-maissikeitto (kahdelle)
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 prk valkopapuja
2 dl pakastemaissia
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl rouhittuja korianterinsiemeniä
½ tl savuparikaa
1 tl tabascoa
suolaa
ölyä
Tarjoiluun
nachoja
½ dl hapankermaa
½ tl savupaprikaa
1 avokado kuutioituna
1 lime lohkottuna
tuoretta korianteria
tabascoa
Kuullota keskilämmöllä öljytilkassa hienonnetut salottisipuli ja valkosipulinkynsi 1 min Lisää korianterinsiemenet ja savupaprika, paahda 30 sek.
Lisää kattilaan valutetut ja huuhdellut valkopavut, maissinjyvät, vesi, kasvisliemikuutio, anna halutua 15 min keskilämmöllä. Soseuta blenderissä tai sauvasekottimella.
Mausta tabascolla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoile keitto nachojen, hapankerman, savupaprikan,avokadon, tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa.
Minulla "talviloma" häämöttää vasta huhti-toukokuussa. Oletko sinä jo talvilomaillut?