Hemmotteluviikonloppu Turun Seurahuoneella

Yhteistyö Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone/Pieni Ideapuoti


Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneessa on nyt saatu päätökseen toissa syksynä alkanut, 20 miljoonan euron hotellikiinteistön uudistus. 1920-luvun Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema klassikko on tuotu tyylikkäästi tähän päivään unohtamatta hotellin polveilevaa historiaa. Turun Seurahuoneella on kestitty niin liikemiehiä kuin perhejuhlien viettäjiäkin miltei sadan vuoden ajan.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Remontin suurin muutos on pääsisäänkäynnin palauttaminen Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Rakennuksen julkisivussa on terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattavat 1920-luvulle tyypillistä värimaailmaa.




Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku



Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku
orkidea, hotelli, turku

Sisustus on sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsialaa, innoituksena olivat 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloinen kepeys. Raikkaiden väriyhdistelmien rinnalla sisustuksessa on myös 1920-luvun värimaailmasta tuttua tummaa liilaa, myös aikakauden suosikkiasusteita helmiä näkyy siellä täällä.




Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Bloggaajat
Pääsin tutustumaan ja yöpymään kuukausi sitten uudistettuna avatussa hotellissa mm. Nelkytplusbloggaajien blogisiskojen Sopusointuja, Souliina ja Minäkö keski-ikäinen hauskassa seurassa.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Turun_seurahuone, hotelli, Turku




Turun_seurahuone, hotelli, Turku
Hotellin täydellisen uudistuksen myötä huoneiden lukumäärä on noussut sataan neljäänkymmeneen. Hotellissa on uudistuksen myötä seitsemän erilaista huonetyyppiä. Majoituimme Turun Seurahuoneella King Size- huoneissa, joiden 180 cm leveissä muhkeissa sängyissä on vartalon mukaan NASAn kehittämään materiaaliin perustuvat muotoutuvat huippupatjat.


Turku, hotelli
Olen melkoinen herneprinsessa, vuoteen ja vuodevaatteiden pitää olla just eikä melkein. Välillä nukunkin hotelleissa huonosti, mutta tässä ylellisessä sängyssä saa makoisat unet. Tyynyjäkin oli valittavana kolmea erilaista.

Kauniissa, maanläheisin värein sisutetuissa huoneissa on myös hyvät työskentelymahdollisuudet, kahvikone ja huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi. USB-portteja oli useita ja pistorasiota riittävästi. Minulla on yleensä mukana puhelin, tabletti ja kamera, latauspisteitä siis tarvitaan.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku



Rituals-kosmetiikka, hotelli, Turku


Kylpyhuoneesta löytyvät laadukkaat Ritualsin kylpytuotteet. Kylpyhuoneesen syttyy himmeä valo pesualtaan alle liiketunnistimella, yöllä ei siis tarvitse sytytellä kirkkaita valoja. Huoneen valoja voi säädellä eri tavoin mielensä mukaan myös vuoteen molemmin puolin.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Seurahuoneen toisessa kerroksessa on Mimosabaari. Ryhmäämme varten avattiin kolmen litran Jerobeam-kokoinen samppanjapullo, josta sekoitettiin mimosat. Hotellin nimikkosamppanja on Ayala, erittäin kuiva, mutta intohimoinen, hedelmäinen ja raikas samppanja. Ayalan nykyinen kellarimestari, ja toinen naispuolinen kellarimestari koko Champagnessa, Caroline Latrive vaalii samppanjatalon perinteitä. Hänen luomansa samppanja sopii hyvin vahvoja naisia juhlistavalle hotellilla.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku, Turku_ravintola





Hotellissa on tyylikäs ravintola Gunnar, jossa illastimme. Ravintolasta teen vielä oman postauksen, niin upean illallisen nautimme.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Seurahuoneen aamiaista tarjotaan viikonloppuisin aina puoli kahteentoista, aamiaista voi siis nautiskella rauhassa vaikkapa aamusaunan tai kuntosalin jälkeen. Toisen kerroksen muunneltavissa ravintolatiloissa nautitaan niin hotellivieraiden Solo-aamiainen kuin järjestetään juhlia ja kokoontumisia.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen aamiaisen luvataan olevan Turun paras! 


hotelli, hotelliaamiainen
Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Aamiaisella olikin todella runsas kattaus herkullisia artesaanituotteita kauniisti aseteltuna vastapaistetuista vohveleista tuorepuuroon. Tarjolla on myös paikallisia tuotteita lähialueilta, mm. hunajaa ja omenamehua.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Sokos Hotelsien paljon yöpyvät VIP-asiakkaat voivat tilata vielä erikseen lohibagelin tai kasvispiiraan veloituksetta, muille asiakkaille annokset maksavat joitain euroja. "Perusaamiainen" on tosin niin runsas, ettei lisäannokselle ehkä ole tarvetta. Lupaus parhaasta aamiaisesta tuli täytetyksi, en usko muista Turun hotelleista näin kattavaa aamiaista löytyvän.

Aamiaiselle voivat tulla muutkin kuin hotellissa yöpyjät, muille aamiaisen hinta on 21€/hlö.

Monen hotelliaamiaisen kompastuskivi on huonohko peruskahvi, mutta Seurahuoneen aamiaisella tarjolla on erikoiskahveja, jotka tarjoillaan pöytiin.


terraviiva, keramiikka

Turussa vierailimme myös Terraviivan tunnelmallisella keramiikkatehtaallaja myymälässä, josta osa ravintola Gunnarin lautasistakin tulee  ja  Nikkotakko Jewelryn tyylikkäässä showroomissa. Tunnelmakuvia tässä postauksessa.

Turun Seurahuoneen tunnuksena on #lempihotellini, ja toden totta; Turun Seurahuoneesta tuli uusi suosikkihotellini. "Devil's in the details" jolle ei löydy ihan yhtä näppärää vastinetta suomeksi, mutta yksityiskohdat ratkaisevat. Tässä hotellissa yksityiskohtiin todella on paneuduttu niin viimeistellysssä sisustuksessa, toimivuudessa kuin palvelussa. Turkuun täytyy tulla pian uudestaan ja yöpyä silloinkin Seurahuoneella.

Viisi viikon varrelta

Aurinkoista huhtikuun viimeistä viikonloppua, kuukausi tuntuu kiitäneen ohi todella nopeasti.


lammaspaimen
Voi näitä kuluneen viikon keväisiä päiviä, aivan ihanaa! Olen jopa jättänyt sukat pois monena päivänä kun mittari on kivunnut  kesäisiin lukemiin.


lammas

lammas



Olen kirjoittanut auringolta suojautumisesta blogissakin useaan kertaan. Kauniin aurinkoisen kevätsään kääntöpuolena on korkea UV-indeksi eli palaa voi hyvinkin herkästi. Äskettäisen Säteilyturvakeskuksen tiedotteen mukaan ihomelanooma on nopeasti yleistyvä syöpä, riittävällä suojautumisella voitaisiin välttää jopa 95 % syöpätapauksista. 


aurinkosuoja, apteekkikosmetiikka
Viime viikonloppuna maalla oltiin paljon ulkona ja nautittiin kevätpäivistä, suojasin kasvot hieman sävyä antavalla apteekeissa myytävän Lieracin Sunissime-sarjan anti aging BB-voiteella ja sävytetyllä silmänympäryksille tarkoitetulla aurinkosuojalla (PR-näytteitä). Kasvoille tuli hieman tasoittavaa väriä ja samalla iho tuli suojattua.


kesäterassi

kesäterassi

hampton_bay, terassikelit

kesäterassi


Kevätkelit suosivat myös Hampton Bayn kesäterassin avajaisia. Vaikka ravintolan ympäristössä on raitioreitin rakentamisen takia melkoinen myllerrys, terassilta on aukeat kesäiset maisemat.




Vappukin on jo tulevalla viikolla, tänä vuonna juhlapyhät -ja vapaapäivät! seuraavat toisiaan nopeaan tahtiin. Lomapäivät ovat kovin tervetulleita, en ole talvilomaakaan pitänyt vielä, se koittaa toukokuun loppupuolella.

Vapunpäivää seuraa torstain työpäivä useimmilla. Kevään ja vapun kunniaksi voikin kohottaa vähäalkoholisen kuohuvan cocktailin -tai tehdä kokonaan alkoholittoman cocktailin alkoholittomasta kuohuviinistä. Seljankukalla maustettu Hugo on ihastuttavan raikas juoma, jonka voi valmistaa kauniin hennon pinkkinä myös vaaleanpunaisesta kuohuviinistä.

Hugo-cocktail

1 rkl seljankukkamehutiivistettä
1 dl kuohuviiniä
1 rkl kivennäisvettä
jääpaloja
tuoretta minttua


Täytä lasilasi jäillä. Valuta lasin pohjalle mehutiivistettä. Kaada päälle kuohuviini ja kivennäisvesi. Sekoita varovasti. Koristele mintulla.





Olin perjantain ja lauantain välisen yön Turun Seurahuoneella hotellin vieraana (pressimatka). Tästä upeasta, uudistetusta hotellista kerron vielä lisää lähipäivinä. Turussa vierailtiin myös Nikkotakko Jewelryn showroomissa Grundlagen hienossa luovien alojen toimistojen keskittymässä.


Keramiika, Turku




Eilisaamuna vierailimme tunnelmallisella Terraviiva-keramiikkatyöhuoneella., josta Turun Seurahuoneen Gunnar-ravintolan nimikkolautaset valmistuvat.


kirsikkapuu, kirsikankukat

sakura, hanami, kirsikankukat


hanami, kirsikkapuu, kirsikankukka


Ja ekstrana tiedoksi jollette ole jo huomanneet, hanami on alkanut! Torstaina huomasin ensimäiset isot nuput, perjantaina puu oli jo puhennut kukkaan. Turussa kirsikkapuiden kukinta oli jo selvästi pidemmällä. Turussa olikin suorastaan kesäistä, 22 C!

Jumalainen juuriselleri

Pari viikkoa sitten julkaistiin Teemu Auran Viikonloppu lautasella-kirja. Helsinkiläisen Demon ja Groteskin sekä Patisserie Teemu ja Markuksen omistajan, kokin ja ravintoloitsijan ruokakirjassa on sopivan helposti toteutettavia ruokia viikonloppuun.



Juuriselleri on juures, jota keittiössäni ei ole kovin monta kertaa keittiössäni nähty, sitä oli siis kokeiltava, kun sopiva resepti tuli vastaan kirjasta.



Pyöreän mukula- eli juurisellerin raakana melko voimakas maku pehmenee kypsennettäessä makean aromaattiseksi. Happaman suolainen feta antaa sopivaa vastapainoa makealle situruunahunajalle ja paahdetuille tomaateille.






Jumalainen juuriselleri

1-2 (800 g) juuriselleriä
3 rkl oliiviöljyã
2 rkl suolaa
150-200 g fetajuustoa
4 oksaa lehtipersiljaa

Karamellisoitu sitruuna-hunaja

1 sitruuna
4 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Paahdetut minitomaatit

1 rs (200 g) minitomaatteja
4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese selleri huolellisesti. Hiero pintaan oliviöljy ja suola. Nosta selleri folion päälle uunipellille. Paahda uunissa 1-1 1/2 tuntia. Selleri on valmis, kun veitsi uppoaa sihen helposti.

Puolita sitruuna. Kuumenna paistinpannu liedellä. Laita sitruunan puolikkaat pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista hedelmälihaan tumman karamellisoitunut väri. Purista mehu kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja suola.

Aseta minitomaatit leivinpaperin päälle uunipellille, mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät.

Leikkaa selleri neljään yhtä suuren osaan. Valuta päille sitruunaista hunajaa, lisãä minitomaatit ja murennettu feta. Koristele lopuksi lehtipersiljalla tai basilikalla.