Ravintola Ragu, Helsinki

Kaupallinen yhteistyö Ravintola Ragu | Taste of Helsinki

Parin viikon takainen Taste of Helsinki-ambassadorien "safarikierros" huipentui Ravintola Raguun. Ragun jokainen annos, huikea leipäkori mukaanlukien, kirvoitti kaikkien huulilta ihastuksen huokauksia.

Pääsin Taste of Helsinki-yhteistyön merkeissä Beachhouse Kitchen-blogin ja Nelkytplus -blogeja vetävän Helin kanssa uudestaan Raguun illastamaan. Ravintola tarjosi meille huikean illan, jossa kohtasivat upeat ruoat ja niihin sovitetut tyylikkäät viinit huomaavaisen ja asiantuntevan palvelun siivittämänä.


Ragu_helsinki



ragu_helsinki, leipälajitelmaRagu_helsinki, samppanja

Ragu_helsinki
Rauhallisella Ludviginkadulla, aivan ydinkeskustassa sijaitseva 90-paikkaisessa (+20 paikkaa baarissa) Ragussa inspiroidutaa skandinaavisen keittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Ruoissa näkyvät myös ovat Italian ruokaperinteet ja upeat raaka-aineet sekä viinit. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja teema näkyy listalla: erityisesti liharuoissa maistuvat intensiiviset ja pitkään haudutetut maut.

Ravintolan viinilistalla on samppanjaa lukuunottamatta italialaisia viinejä, osa myös omaa tuontia. Ravintolan laajasta viinilistasta vastaa sommelier Riia Manninen. Alkuun nautimme lasilliset Petit & Bajanin Ambrosie Brut Grand Cru -samppanjaa. Pöytään kannettiin myös odottamme leipävalikoima, totta kai.



Ragu_helsinki


Ragussa palvelu oli huomaavaista, ilman turhaa pönötystä. Kokit tarjoilivat annoksia kaikkiin pöytiin tarjoilijoiden ohella. Arvostan yhä enemmän kivan luontevaa, mutta osaavaa palvelua hyvin tärkeänä osana ravintolakokemusta. Tarjoilijamme kertoi, että Ragussa on mukava olla töissä. Hyvä fiilis välittyikin henkilökunnasta.

Ragu palvelee myös ilman varausta paikalle pistäytyviä. Baari sopii viinilasillisen nauttimiseen, rennompaan ruokailuun tai seurusteluun. Vapaita pöytiä pyritään pitämään myös walk in-asiakkaille, vaikka maanantai-iltanakin ravintola oli täynnä työporukoita, illastavia ystäväseurueita ja matkailijoita. Kannattanee kuitenkin varmistaa pöytä varaamalla.







A la carte -listan lisäksi Antti Asujamaan ja Markus Murtovaaran luotsaama keittiö tarjoilee  menukokonaisuuksia, joiden antimissa korostuvat paikalliset erikoisuudet ja vuodenaikojen vaihtelu. Neljän ruokalajin Menu Ragussa ja kolmen, neljän tai viiden ruokalajin Menu Ludarissa nostetaan erityisesti esiin pienempiä tuottajia, luomuraaka-aineita ja sesongin makuja. Saimme maisteltavaksi annoksia molemmilta listoilta.

Ensimmäinen annoksemme oli Ahvenanmaan siikaa munan, tillimajoneesin ja paahdetun mallaksen kanssa, juomana Abbazia di Novacellan Praepositus Kerner. Raikkaita kesäisiä makuja.


ragu_helsinki  
Ragu_helsinki, tartarpihvi

Heli jo Facebookissa arvuuttelikin oliko tämä annos makea vai suolainen. Tartar-pihvihän tämä oli; Carne cruda luomunaudan sisäpaistista, mehustetut tomaatit ja kuttujuusto sulivat suussa.



Ragu_helsinki, kukkakaalikeitto

De Sanctis, jälkiruokaviini, ragu
Kuohkea kukkakaalikeitto hiillostetun kampasimpukan ja pikkelöidyn raparperin kera ihastutti. Kuten olen joskus aiemminkin kertonut, en ole suuri kukkakaalin ystävä. Tämän annoksen edessä kuitenkin antauduin; kukkakaali on herkullista!

Kukkakaalikeiton kanssa maistui makea viini De Sanctis, Diciassette Undici Malvasia


Ragu_Helsinki

Kukkakaalikeiton jälkeen tuotiin yllättäen ravintolan itsetehtyä makean sitruksista limoncelloa välijuomaksi. Ajatelimme jo siirtyvämme jälkiruokiin.

Annokset eivät kuitenkaan loppuneet siihen, limoncellolasillisen kera vedettiin vain hieman henkeä, ja sitten jatkettiin ruokailua!


Ragu_helsinki



ragu_helsinki

Nautimme seuraavaksi haudutettua kuhaa, kuha-rapukakkua, pinaattignoccheja ja silli-voikastiketta. Annoksessa oli upeita erilaisia kalaisia makuja ja struktuureita.




Ragu_helsinki

Ragu_Helsinki
Viimeisenä lämpimänä ruokana tarjoiltiin 24h haudutettua karitsanniskaa, karitsamakkaraa, savustettua puikulaperunaa ja suippokaalia. Annoksessa oli juuri niitä "ragumaisia" intensiivisiä ja pitkään haudutettuja makuja.


Ragu_Helsinki

Vähitellen alettiin päästä kohden aterian loppua, mutta ennen varsinaista jälkiruokaa Antti kantoi pöytään esijälkiruoan; seljankukkamascarponea, selleriä, omenaa ja paahdettua maitojauhetta. Selleri toimi loistavasti tässä jälkiruoassa.



Ravintola_ragu
ravintola_ragu, Leonildo Pieropani

Varsinainen jälkiruoka oli lakritsicremeux, sitruunasherbettiä ja marinoitua fenkolia. Sitruunan ja lakritsin liitto on taivaallinen, fenkolissa on myös lakritisisia makumaailmoja. Jälkiruoan pariksi meille oli valittu kauniin kullankeltainen, jalohomeinen Leonildo Pieropanin Le Colombare Recioto di Soave Classico.


Nimi Ragu voidaan hauduttamisen lisäksi johtaa sanaan ragoûter, joka tarkoittaa ruokahalun palauttamista tai yleensäkin mielenkiinnon lisäämistä. Ruokahalua ja mielenkiintoa annokset todela herättivät!


Taste of Helsinki on jo ensi viikolla, tapahtumassa(kin) Ragun menu on upea. Maistelimme safarilla nämä kaikki annokset, ovat toinen toistaan herkullisempia. Aion Taste of Helsingissä syödä nämä kaikki uudelleen, tuskin maltan odottaa!

MAA-ARTISOKKA 6€

Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli

VIIRIÄINEN 8€
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia

KARITSA 6€
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia

METSÄMANSIKKA 5€
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää




Nyt päästään siihen kilpailuun; kerro perjantaihin 8.6.2018 klo 24 mennessä mikä Taste of Helsinkiin osallistuvien ravintoloiden annoksista kuulostaa kiinnostavimmalta ja voita kahden hengen pääsyliput haluamaasi kattaukseen. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi (ei käytetä muuhun kuin tämän arvonnan voittajalle ilmoittamiseen).





Taste of Helsinki 14.-17.6.2018 Töölonlahden puisto
Torstaina, perjantaina ja sunnuntaina on kaksi kattausta; 11-15 ja 17-22.30 , sunnuntaina yksi; 12-17

49 kommenttia :

  1. Vaikea valita vain yhtä annosta ja ravintolaa kun niin monessa paikassa näyttää olevan kiinnostavia herkkuja. Pitkällisen harkinnan jälkeen valitsen kuitenkin tämän Ragun menun.
    Omnomnom, mitä herkkuja!

    VastaaPoista
  2. Oi oi mitä herkkuja olette Ragussa nauttineet ja voi taivas näitä sun kuvia! Ihana olisi päästä Taste of Helsinkiin ja oma valintani olisi varmaan Ragu ja Garden Olo. Ragussa pitää ehdottomasti vierailla tänä kesänä muutenkin.

    VastaaPoista
  3. Jo ToH -safarikäynti Ragussa lupasi hyvää, mutta tämän postauksen siivittämänä vierailen siellä piakkoin muutenkin uudelleen.

    VastaaPoista
  4. Vaikea valinta...mutta eiköhön se Ragun menu olisi.
    - Seijahannele

    VastaaPoista
  5. Valintani olisi Ragu tai Sky, vaikea valita...
    m.mattila@nic.fi

    VastaaPoista
  6. Sky:n Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä kuulostaa herkulliselta! Lapin voimaisia makuja!

    wilma.malm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Hankala vastata, kun tänä vuonna vegaanisia annoksia ei ole merkitty listaan. Luottavaisesti kuitenkin suhtaudun ja uskon, että voin viettää tuntikausia herkkuja syöden. Erityisesti toivon, että Latvan merilevävaahto-annos onnistuu vegaanisena!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana postaus ja niin kauniit kuvat! Tuosta Ragun menun jälkiruuasta jo haaveilen, aivan varmasti erinomainen yhdistelmä, se tällä hetkellä eniten kiinnostaa.
    (marisusann@gmail.com)

    VastaaPoista
  9. Itseasiassa tosi monella jälkuruoat on ihan ykkösenä listallani ���� ja Ragun jälkkäri ehdottomasti myös.muuten en edes kauheasti muista mitä kaikkea oli tarjolla mutta kaukaa lähetään sinne joka tapauksessa. 500km päästä jopa ����

    VastaaPoista
  10. Ja sähköposti jäi eli taina.ahonen@live.fi

    VastaaPoista
  11. Ragun maa-artisokka + hapanjuurivohveli. Kuullostaa niin jännittävältä. Myös Latvan tuohijälkkäri houkuttaa.

    VastaaPoista
  12. Nolla kokonaisuudessaan kiinnostaa eniten ja ravintolan konsepti ylipäätänsä. Jos annos pitää valita niin ihanan raikkaan kuuloinen siikacarpaccio sopisi kesään. �� mona.wahlroos(at)gmail .com

    VastaaPoista
  13. Skyn menu kuulostaa äärimmäisen hyvältä! :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Chapterin Naudan sydän saa jo veden kielelle...��
    kryoppy@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Sky kuulosti hyvälle. Jere.repola@outlook.com

    VastaaPoista
  16. Ragun karitsa-annos kuulostaa parhaimmalta. Liput lahjottaisin äidilleni ja isäpuolelleni, jos siis voitto osuisi kohdalleni.
    Ihanaa keskiviikkoa <3
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  17. Ragua on moni kehunut ja hyvältä vaikuttaa tämänkin jutun perusteella. Itsellä vielä kokeilematta, kovasti kiinnostaa!

    VastaaPoista
  18. Ragu tai Sky ❤
    yellows@jippii.fi

    VastaaPoista
  19. Kyllä se on Olon kukkakaaliannos. kaisla---(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Wino kiinnostaa! Ragulla ja Chapterilla on houkuttelevia annoksia myös.

    VastaaPoista
  21. Viiriäinen ��

    VastaaPoista
  22. Ragu menu /sandi.osterlund@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Ihanaa kuulla, että muutkin ovat hullaantuneet Ragun leipätarjonnasta! Haaveilen joskus ihan spontaanisti niistä parmesanmuffineista ja saaristolaisleivän ihanan karamellisesta pinnasta! Olemme jo vuosia viettäneet kahden ystäväni kanssa toistemme syntymäpäiviä Ragussa, koska siellä vaan kaikki on aina niin kohdallaan!

    Taste of Helsingissä odotan Oloa kovasti, koska en ole vielä käynyt siellä itse. Näistä Ragun valikoimista tuo maa-artisokka-annos on ainakin testattava!

    aure@live.fi

    VastaaPoista
  24. Fabrikin sekä Ragun menu.
    3kajomi5@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Ragu ehdottomasti! NAM! :)

    pesonen_outi@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Monta kiinnostavaa, kuten yuzu-marinoitu siika, risottopallo ja paahdettu maa-artisokka!

    lurkkeri AT gmail piste com

    VastaaPoista
  27. Vaikea valinta mutta Ragun jälkiruoka on ehdottomasti kaikista annoksista ylivoimaisin suosikkini.
    Ja palko vielä sanoa aivan mielettömän upeat kuvat tässä postauksessa!

    VastaaPoista
  28. Minua kiinnostaa eniten Latvan Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa. Voi olla wau tai sitten nou.

    VastaaPoista
  29. Valinta oli todella vaikea, kaikissa ravintoloissa hyviä annoksia, mutta Sky vei mielessäni voiton.

    VastaaPoista
  30. Ravintola Ounasvaaran Poro-annos <3

    VastaaPoista
  31. Ragun karitsamakkara!
    zimmermannsusannec@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Ragu onkin tuttu paikka minulle, harvoin on pettänyt.. päin vastoin!
    Isänpäivänä tarjoiltiin annos joka ei ollut makuuni eikä kyllä siihen kuuluva suositusviini, MUTTA yhdessä ne lumosivat minut, kuin keijukaisten tanssi!
    Harmi kun kahta annosta ei voi valita, ehdottomasti Ragun Metsämansikka, suolaheinä & suolakaramelli myisi minut näin makian ystävänä, mutta hetken jo kutkuttanut Ravintola Nolla käänsi pääni annoksella: PARSAA JA SAMPEA
    lisänä paahdettua uutta pottua ja mesiangervokastike.. siis mesiangervo on raaka-aine mistä tulee lapsuus ja edesmennyt mummoni mieleen, eikä ole niin tavanomainen!
    Valitsisin sen!

    S-postini on Heiniemilia.reis@gmail.com

    Ja aivan mahtava kirjoitus!
    Ihanaa kesää sulle!

    VastaaPoista
  33. Ainakin Chapterin Selleriä & seljankukkaa kiinnostaa kovasti, ja tosi moni jälkkäri :)

    khp (at) luukku.com

    VastaaPoista
  34. Winon tartar! :)

    josefinealexa@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Ragun menu kiinnostaa eniten

    tanjavanhala@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Winon tartar kiinnostaa eniten. Winon ja Olon menut kuulostavat parhailta.
    enimmakseen.syomista@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Ragun maa-artisokka annos kiinnostaa erityisesti. Tykkään paikasta siksikin, että viinipaketti on aina onnistunut ha sen saa vaikka puolikkaana jos haluaa.

    VastaaPoista
  38. Ragun menu kuulostaa ihastuttavalta, muta Skyn rautu ja kuningasrapu saattaa lähteä kokeiluun ensimmäisenä. Mahdollisimman monta annosta aion syödä kuitenkin!

    katriina.rikkonen @ gmail.com

    VastaaPoista
  39. Ehdottomasti RAgun menu houkuttelee. Erityisesti maa-artisokka. Olen kuullut paikasta paljon hyvää ja odotan kovasti Ragun makujen testausta.

    nina.tervonen1@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Kaikki Ragun kuulostavat herkullisilta, mutta Viiriäinen kiinnostaa eniten! :)
    alarm06.00@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Mielenkiintoisia annoksia on livassa paljon TOF:ssä. Ragulta maa-artisokka-annos menisi ekaksi kokeiluun, vaikka ehkä turhan vaikea valita noin pro-annoksista mielenkiintoisinta :)

    VastaaPoista
  42. Jotain mieletöntä nuo eriväriset lasit ja oot pro näiden kuvien ottamisessa. Lukitsen vastauksen Ragu <3

    VastaaPoista
  43. Oijjoiii, nyt on vaikea valinta, mutta kyllä tuo Ragun maa-artisokka kuulostaa täydelliseltä.

    VastaaPoista
  44. Ragu! Mielettömät nämä sun kuvat. Sä teet sen vielä niin rauhallisesti, turhia koohkaamatta ja täydellisiä otoksia tulee! Oi, joi! Silmä lepää!:)

    VastaaPoista
  45. Kiitos kaikille vastaajille, lippupaketin voitti Katriina.

    Taste of Helsingissä on hauskaa, kun voi maistella monia annoksia ja suosikkejaan vaikka pari kertaa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.