Saavuimme heti kahdeltatoista ravintola alkoi pian täyttyä ja useimmilla tuntui olevan pöytävaraus.
Klaus K:n brunssi on rakennettu lähituottajien valikoiduista tuotteista. Brunssi koostuu vaihtuvasti sesongin raaka-aineista ja jokainen ruokalaji valmistetaan huolellisesti alusta loppuun ravintolassa.
For Christmas we got a a gift card from my brother and his wife for Klaus K hotel's brunch.
Klaus K brunch offers products sourced from local producers. The brunch is compiled of seasonal ingredients and every dish is prepared with great care.
The starters and desserts are selected from an buffet and warm dishes are served to the table. The price includes a selection of juices, coffee and an assortment of teas. Additional drinks can be ordered separately.
Brunssilla alkuruoat ja jälkiruoat valitaan noutopöydästä, listalta kolmesta vaihtoehdosta valittavat lämpimät annokset tarjoillaan pöytiin. Brunssin hintaan kuuluu mehulajitelma sekä kahvi- ja teevalikoima. Lisäksi tarjolla on lisämaksusta erikoiskahveja, kuohuviiniä ja cocktaileja.
Lahjakorttimme riitti kuohuviinipullollisenkin. Kun tulin pöytään ensimmäistä annosta hakemasta, huomasin jäähdyttimessä huomasin kuitenkin pullollisen kuohuviiniä huomattavasti kalliimpaa Moetin samppanjaa, jota oli kaadettu jo laseihinkin. Juttelimme hovimestarin kanssa ja lopputulos oli Monopolin termein "Vahinko eduksenne". Hovi pahoitteli, mutta totesi, ettei ole pahoillaan puolestamme kuin saimmekin juoda pullollisen samppanjaa kuoharin hinnalla! Yhteinen laatuaika napsahti vielä tasoa korkeammalle.
We also ordered a bottle of sparkling wine, I noticed after returning to the table that we had By mistake been served much more expensive bottle of Moet Champange. In the end we got to keep the bottle and pay only the sparkling winec price. What a deal!
Maistelin laajan valikoiman alkuruokapöydän antimia; leppäsavustettua porsaanniskaa ja punakaali-coleslawta , kevyesti savustettua karitsanpaistia ja punasipulihilloketta, Västerbottens-juustoa, pekaanipähkinää ja hunajaa sekä omenaista metsäsienisalaattia: Alkuruokapöytään piti tehdä vielä toinen kierros hakemaan katajanmarjagraavattua lohta ja rosmariini-sinappikastiketta sekä lämminsavustettua rautua ja paahdettua lanttua ja porkkanaa, auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.
I first tasted smoked pork neck with coleslaw and lightly smoked roast lamb with red onion compote , Västerbottens cheese with peacans and honeyand forest mushroom salad with apple and on second round smoked vendace, sour cream and marinated red onion, juniper cured salmon with rosemary and mustard sauce, smoked arctic char with egg and caper sauce and roasted root vegetables with sunflower seeds and water cress.
Pääruoaksi valitsimme molemmat Egg Benedictin maalaiskyljen ja sitruunahollandaisen kera. Pääruoat brunssilla tarjotaan pöytään. Brunssiklassikko oli sopivan kokoinen, vielä mahtui pala juustoa ja jälkiruokiakin. Maapähkinä-suklaapiirakka oli todella täyteläinen, valkosuklaa-salmiakkimoussekakun salmiakkiseen makuun ihastuin.
Kaiken kaikkiaan hyvistä raaka-aineista valmistettu laadukas, ruokaisa brunssi. Plussaa laadun lisäksi kahvin sisältymisestä hintaan, aika monella kalliimmallakin brunssilla tavallinen kahvi veloitetaan erikseen. Erikoisruokavalioisillekin löytyi vaihtoehtoja, vaikken merkintöihin varsinaisesti kiinnittänyt huomiota.
Jälkiruokapöytä oli somistettu magnolianoksin ja tuollaisilla vihreillä kukilla, sattuuko joku tietämään mitä ne ovat? Näin keväisin olen ihastunut vihreisiin kukkiin.
For main course we both chose brunch classic Eggs Benedict with farmer’s bacon and lemon hollandaise. It was good on size so we still could taste a piece of cheese and some of the desserts; peanut and chocolate pie and white chocolate and salty liquorice mousse cake
A quality brunch all in all. Special diets were taken well into account.