Fast food my way; Avocado-tomato bruschetta and fried rice with salted peanuts, shrimps and tomato

Avocado-tomato bruschetta

Fried coconut rice with shrimp, salted peanuts and tomato

Most recipies I have ever posted are fast to prepare, but I thought I could start a "fast food" serie.

Both dishes were actually mostly made of left overs.

Avocado-tomato bruschetta
Mash two ripe avocados with fork, season wiht little salt and pepper, cube few tomatoes, toast handful of pumpkin seeds.
Toast rustic bread and spread avocado over bread. place tomatoes on top and sprinkle with pumpkin seeds and bbasil. Serve with other left over food, I had also some feta cheese and cured ham.
 
Fried coconut rice with shrimp, salted peanuts and tomato
We had some left over rice from the Tiki party, on Monday I fried the rice, whisked two eggs with few drops of tabasco and mixed with hot rice, added shrimp, salted peanuts, basil and tomato cubes.

Easy and fast!

Useimmat blogissani julkaistut reseptit ovat nopeita valmistaaa. Ajattelin silti, että voisin aloittaa "fast food "-reseptisarjan.

Molemmat tämänkertaiset ruoat ovat enimmäkseen tehty ylijääneista aineksista.


Avokado-tomaattibruschetta

Muussaa haarukalla kaksi kypsää avokadoa, mausta suolalla ja pippurilla, kuutio muutama tomaatti ja paahda kuivalla pannulla kourallinen kurpitsansiemeniä.

Paahda maalaisleipää ja levitä avokadoa leivälle, painele tomaatit avocadotahnan päälle. ripottele tomaattein päälle kurpitsansiemet ja basilikaa. Lisäkkeenä tarjosin jääkaapissa ollutta fetaa ja ilmakuivattua kinkkua.
 
Paistettua kookosriisiä, katkarapuja, suolapähkinöitä ja tomaattia

Meillä oli vielä jäljellä yli kookosriisiä Tiki-juhlista, maanantaina paistoin riisiä, vatkasin kaksi munaa parin tabascotipan kanssa. Sekoitin munat kuumaan riisin, lisäsin katkaravut, suolapähkinät, basilikan ja kuutioidut tomaatit

Helppoa ja nopeaa!

Weekend indulgence


A walk in city center, a coffee break at Cafe Neuhaus; latte macchiato, delicious chocolate ballotines... a weekend indulgence.

The first seedlings have started to grow. I did seed various flowers and herbs, Greek oregano was the first one to grow.

Kävelyä kaupungilla, kahvitauko Cafe Neuhausissa; latte macchiato ja pari palaa herkullista suklaata... viikonlopun hemmotteluhetki.

Ensimmäiset taimetkin olivat lähteneet kasvamaan. Kylvin kukkien ja yrttien siemeniä, kreikkalainen oregano ehti ensin.

Cold smoked salmon salad with fresh figs and avocado


I saw this recipe in Swedish magazine Damernas Värld. It looked so delicious I had to make my own version of it the next day.

Cold smoked salmon salad with fresh figs and avocado (for two)

200 g cold smoked salmon
one big avocado
four small fresh figs
Roman salad and arugula
a handful of pumpkin seeds

dressing

juice of a lime
1 tsp honey
dried chili flakes to taste

Slice the salmon, peels and cut avocado, cut figs in four slices, mix with salad. Toast pumpkin seeds in dry pan, sprinkle over salad.

Mix dressing incredients, pour over salad.


 Näin tämän reseptin ruotsalaisessa Damernas värld-lehdessä. Se näytti niin hyvältä, että minun piti tehdä oma versioni heti seuraavana päivänä.

Kylmäsavulohisalaattia tuoreiden viikunoiden ja avokadon kera (kahdelle)

200 g kylmäsavustettua lohta
iso avokado

neljä pientä tuoretta viikunaa
romano-salaattia ja rucolaa
kourallinen kurpitsansiemeniä

kastike

limen mehu puristettuna
1 tl hunajaa
kuivattuja chilihiutaleita maun mukaan


Viipaloi lohi, kuori ja leikkaa avokado, leikkaa viikunat neljään lohkoon, sekoita salaatin kanssa. Paahda kurpitsan siemenet kuivalla pannulla, ripottele salaatin päälle.

Sekoita kastikeainekset, pirskottele salaattiin.