Out of comfort zone



Black is my year around uniform; diferent woolds for winter and cottons, linen and silk for summer. Now I have decided to step out of my comfort zone and go for colors!

Ok, the faded rose cotton elastan satin isn't very bold, but what do you think of the bright yellow zebra jacquard? Take a closer look, those motifs are little zebras! It's nothing like the fabrics I usually favor, but it was so fun I had to order it! I already have yellow ballerina flats to match.

The models my seamstress will make of these are more conventional; yellow will be a narrow skirt and faded rose a dress.

I have a big scar on my left kee, I had quite a massive operation 20 years ago after I had twisted it badly and I also managed to fall on that same knee the day before my wedding, so the knee is quite shapeless. I have found it difficult to find skirts and dresses that hit just under knee, but seamstress can make me any lenght I want!

Musta on tavanomainen univormuni vuoden ympäri; erilaisia villoja talvella, puuvillaa, pellavaa ja silkkiä kesällä. Nyt olen päättänyt kuitenkin astua mukavuusalueeltani ulos ja valita värejä!

Ok, vanha roosa puuvillaelastaanisatiini on vielä aika neutraali, mutta mitä mieltä olette keltaisesta seeprajaqcuardista? Katso lähempää, nuo pienet kuviot ovat seeproja! Tämä kangas on kaukana yleensä suosimistani, mutta niin hassunhauska, että minun oli tilattava sitä. Samansävyiset keltaiset ballerinat kaapista jo löytyvätkin.

Teetän näistä kankaista ompelijalla vaatteet. Vaatteiden mallit ovat aika konservatiivisia; keltaisesta tulee yksinkertainen korkavyötäröinen kapea hame ja vanhasta roosasta mekko.On aika vaikeaa löytää hameita ja mekkoja jotka ulottuvat juuri polven alapuolelle. Minulla on iso arpi vasemassa polvessa ja polvi on muinoisen leikkauksen ja myöhemmän kaatumisen jäljiltä (päivää ennen häitäni...) aika muodoton muutenkin. Teettämällä saan juuri sen mittaisen kuin haluankin.

Fast food my way 3; meat balls with courgette salad

Fast meat balls with courgette salad

Meat balls; fresh, uncooked, good quality sausages from Stockmann department store formed as balls, fried on pan.

Side dish; courgettes roughly julienned, sprinkled with lemon juice and shortly fried on pan, they should be warm, slighlty browned and still al dente. Sprinkle with toasted slivered almonds and fresh mint. Working + cooking time; 10 min with two pans.

Nopeita lihapullia ja kesäkurpitsasalaattia

Lihapulla; chorizo- ja Toscana-raakamakkaroita Stockmannin leikkeletiskistä, niistä muotoiltiin pullia ja paistettin pannussa.

Lisäke; kesäkurpitsaa ranskalaisen kokoisiksi tikuiksi leikattuna ja sitruunamehulla pirskoteltuna. Paistetaan pannulla käännellen kunnes ovat hieman ruskistuneita, lämpimiä ja niissä on silti purutuntumaa. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja ja tuoretta minttua.

Valmistusaika; 10 min kahta pannua käyttäen.

Sunday moments

Sunday was very gray and wet. We got up early and headed to Pacifico for brunch. This rought rock club type venue has a popular brunch on weekends. Young crowds, we were almost the only ones over 40... Anyhow; the brunch was cheap and cheerful;  plenty and fresh.

Saw these pretty snow bells on our yard when we came back home. The first, brave little flowers literally growing trough snow always amaze me!

In the evening we headed to my aunt's to celebrate my birthday wiht my family.

A slow, nice Sunday despite the grey skies...

Sunnuntai oli harmaa ja märkä. Heräsimme aikaisin ja suntasimme Pacificoon brunssille. Brunssi näyttää olevan suosittu, mutta heti yhdeltätoista sai pöydän ilman varaustakin. Ei varsinainen gourmet-vaihtoehto, mutta edullinen, runsas ja tuore brunssi.

Kotiin tullessani huomasin pihallamme kasvavan viime viikonloppuna löytämien krookusten lisäksi myös lumikelloja. Lumen läpi puskevat ensimmäiset urheat kukat ovat aina häkellyttävä näky, kevät voittaa talven!

Ilalla kävimme vielä tätini luona juhlistamassa syntymäpäivääni perheeni kanssa.

Rauhallinen, mukava sunnuntai, harmaudesta huolimatta...