Pressed brisket recipe



Keitetty häränrinta on loistavaa sunnuntairuokaa, jos maltat aloittaa valmistuksen jo lauantaina; valmistus keittämisineen vie aikaa,  mutta työvaiheita ei ole paljoa.

Keitettyä ja paistettua härän rintaa

1,5 kg häränrintaa
3 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
1/4 selleriä
1 kpl palsternakka
mustapippuria ja suolaa

Härän rintaa saa ainakin hallien lihakauppiailta, halvempia ruhonosia ei marketeista useinkaan löydy.

Keitä rintaa pilkottujen vihannesten, timjamin ja mausteiden kanssa miedolla lämmöllä noin 4-5 tuntia. Anna lihan jäähtyä liemessään ja laita rinta kevyen painon alle yön yli. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Paista lihoja voissa kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa perunoiden ja suolakurkun kera.

Pala jonka ostin, oli luinen ja rasvainen, joten riivin lihan keitettyäni sen. Kokonaisista paloista olisi tullut ”pihvimäisempiä”. Haudutusnesteen soseutin, jäähdytin, kuorin rasvan pois ja käytin keiton pohjana.

Boiled Pressed Brisket of Beef


This makes a perfect Sunday dinner, if you boil the beef already on Saturday.


1,5 kg good quality pickled brisket of beef
2 onions
3 carrots
1 turnip
few garlic cloves
little celery if in season
fresh thyme
pepper
salt

Put the brisket in a saucepan of boiling water with the vegetables, pepper and salt and simmer gently for 3 to 4 hours.

Leave to cool in the liquid.

When still just warm, drain the brisket, discard all the bones and place the meat in a dish.

Press with a board and weight and leave for 12 hours.

Fry the brisket the next day.

Two new pair of glasses -almost for free

Facebookissa on pyörinyt useampaankin kertaan LensWayn kilpailu, jossa on voinut voittaa silmälasit. Koska 1000-2000 ensimmäistä osallistujaa on voittanut kilpailussa, voittaminen on ollut helppoa.

Ensimmäisellä kerralla valitsin puuta jäljittelevät tummanruskeat pokat. Hinta meni 5 € yli 60€ voiton ja päälle tuli 5€ lähetysmaksuja, mutta näitä 9€ laseja ovat kaikki kehuneet kilvan.


Ensimmäisestä voitosta ja palkinnon onnistumisesta rohkaistuneena (en ole koskaan aiemmin tilannut laseja netistä ja usein olen sovittanut noin sadat pokat eri paikoissa ennen ostopäätöksen tekoa) osallistuin toisenkin kerran - ja voitin, vaikka muistin osallistua vasta 4 h osallistumisajan auettua. Vasta voitettuani huomasin tekstin, ettei samalle osallistujalle toimiteta kaksia laseja. Kiersin tätä tilaamalla lasit töihin...

Toiset pokat ovat läpinäkyvät mattametallisomisteisilla sangoilla. Ihan kivat nämäkin (taas 9€ lasit), mutta noista tummista pidän vielä enemmän. Ja onhan minulla vielä huhtikuussa ostetut lasitkin!


I have won twice eye glasses in Lensway's Facebook competititon, it has been running several times and 1000-2000 people at a time have won glasses.

I paid a bit extra to get the frames I wanted, but still both of the glasses cost me only 9€ pair incl. delivery! Both frames are good, but I like the dark brown wood imitation frames even more.
And I do still have the glasses I bought in April.

Restaurant review; Grotesk in Helsinki


Viime aikoina olen syönyt ravintoloissa tavanomaista useammin. Perjantaina oli vuorossa Grotesk, vietimme työtoverini äitiyslomalle läksiäisiä.

Ruoka oli maittavaa, mutta tarjoilu oli hapuilevaa. Saapuessamme meidät otettiin vastaan, mutta jostain syystä tarjoilijat vain seisoskelivat, eivätkä olleet ohjata meitä pöytään, ennen kuin havaitsin kahdeksan hengen pöydän ja ryhdyin ohjaamaan itse seuruettamme sen suuntaan. Alkujuomat saimme itse miettiä, tarjoilijalla ei ollut mitään ehdotuksia, samoin (sinänsä ruokaan hyvin osuvien) ruokajuomien esittely oli ainoastaan "meillä on viinipaketti ruoille".

Ruoaksi nautimme kolmen ruokalajin yllätysmenu; kauniin väristä punajuurikeittoa pekonimurusten kera. Maistui minullekin, vaikken yleensä pidä punajuuresta. Pääruokana oli lampaan paahtopaistia ja mureaa lampaan lapaa, jäkiruoaksi omenapaistosta maukkaan inkiväärijäätelön kera.

Pähkinäallergikonkin (allergiasta oli kerrottu varattaessa ja ruokailun aluksi) ruoan päällä oli pinjansiemeniä.Tarjoilija jäi inttämään, että pinjansiemenet eivät ole pähkinöitä, joita ne tarkalleen ottaen eivät männyn siemeninä olekaan, mutta aiheuttavat silti monille pähkinäallergikoille vakavia oireita. Annos vaihdettiin. Kasvisyöjä ja gluteiiniton ruokailija oli huomioitu hyvin.

Ruoasta jäi hyvä mieli, tarjoilusta tuli hieman miinusta.

Halusimme vielä istua hetken ja jutella, suuntasimme ensin Klaus K:n Ahjoon, jossa portsari kiirehti kaksi kertaa hieman ärhäkkäästi sanomaan, että takit pitää jättää naulakkoon, mutta ei maininnut että kaikki pöydät olivat varattuja kun takkeja riisuessamme katselimme, mihin voisimme istua; seurueessamme oli yksi näkyvästi odottava ja toinen kainalosauvoilla. Emme siis jääneet Ahjoon, vaan istuimme Teatterin Kellobaarissa iltaa vielä jonkin aikaa.


Lately I've been eating out much often than normally. On Friday we celebrated my colleague's maternity leave in restaurant Grotesk in Helsinki.

I liked the suprise menu; beetroot soup, lamb shoulder with lamb roast and apple cake with ginger ice cream, but service was not totally up to the food; we had to wait too long in several occasions, wine package was not described at all (even though it matched the food well) and nut allergic had hazardous pine nuts in her food despite we had informed twice about her allergies.

Anyhow, it was a very nice night and the mother to be joined us also when we continued for night caps.