Advent calendar December 1st; Dear Santa, here is my wish list

 
Tästä pyörähtää käyntiin Lumon joulukalenteri.
 
Muiden bloggaajien tapaan minäkin olen koonnut oman pienen lahjaluetteloni.
 
"Rakas Joulupukki, olen ollut kiltti tänä(kin) vuonna. Tässä muutamia vaatimattomia toiveita..."
 
1. Geraldine James: Tee inspiroivat asetelmat (WSOY) tai sama englanniksi, tämän kirjan inspiroimana voisin välillä vähän muutella pienesineiden järjestystä uusiksi asetelmiksi
 
2. Nicole S. Young: Food photography. Olen ostanut jo yhden ruokakuvauskirjan, mutta tämäkin vaikuttaa kiinnostavalta
 
3.What Katie Ate; yhdeltä suosikkiruokabloggaajaltani ilmestynyt ihastuttava ruokakirja
 
4. Tine K:n kynttilä esim. Nougatista
 
5. Nahkainen hihna olisi kamerani kaunistus.
 
6. Kiehlsin kosmetiikkaa myydään nyt myös Suomessa, ihastuin Nashi Blossom ja Grapefruit-tuoksuun
 
7. YSL Baby Dollia ei myydä enää kuin joissain tax free-myymälöissä sekä netissä, sen kirpeän makea tuoksu on edelleen mieleeni ja muistuttaa mm. hääpäivästäni.
 
8. House Beautiful; yksi suosikkisisustuslehtiäni, vuoden tilaus Suomeen postitettuna 32 $.
 
 Muistutuksena; tänään on lumimyräkästä huolimatta erilaisia kivoja tapahtumia pääkaupunkiseudulla; Mariia ja Mary pitävät joulupuotia, Päivi myy pellavatuotteita ja Cafe Latte Spiritissä on joulumarkkinat.
 
As so many bloggers, I have put together a virtual advent calendar = Christmas themed posting every day until Decemberf 24th. I start with a little wish list for Christmas.

"Dear Santa, I have been good (also) this year, pls find below my (small) wishes for Christmas..."
 
1. Creative walls by Geraldine James, I could once in a while change the displays at home.
 
2. Food Photography by Nicole S. Young. I have bought one food photography book ,but this seem sinteresting as well
 
3. What Katie Ate; a beautiful cookbook fom one of my favorite food bloggers
 
4. Tine K's candles have lovely aroma
 
5. Leather neck strap woudl look good on my camera
 
6. Nashi blossom and Grapefruit edt by Kiehl's has lovely scent.
 
8. House Beautiful is one of my all time favorite home decoration magazines, they have inexpensive international subscriptions


Vintage crush



Vanhat tavarat ovat olleet minulle ja Siipalle jo vuosikausia keräilykohteita. Mitään kovin kalliita esineitä emme ole hankkineet, vaan lähinnä edullisia silmäämme miellyttäviä, hauskoja pikku löytöjä on lähtenyt mukaan antiikkiliikkeistä, markkinoilta ja kirpputoreilta ympäri maailman.

Kylttien lisäksi erilaiset teräsvadit,- pokaalit ja -astiat ovat etenkin mieleeni, nyt vaan kaapit ja tasot alkavat olla niin täynnä, että keräilyintoa täytyy vähän hillitä...
 

I and Husband have collected vintage for years. We haven't everf purchased any really expensive items, instead we have selected at flea markets, antique dealers and markets around the world inexpensive curiosa we have liked.

Besides signs I especially like steel bowls, plates and trophy cups. Now our cupboards anddesk tops are getting quite full, so we have to be rather selective with our purchases.

Funnel chantarelle pasta

 
 

Muistatteko vielä nämä? Kuukausi-pari sitten facebook ja ruokablogit olivat täynnä suppilovahveroita. Nyt niitä täytyy olla pakkaset pullollaan. Toisaalta, eikö tällaisina leutoina alkutalvina suppilovahveroita ole päässyt poimimaan vielä joulukuullakin Etelä-Suomessa? Onko joku teistä löytänyt vielä ennen lumen tuloa suppiksia? Nyt kun lumi on satanut, on liian myöhäistä.
 
Meillä on "Operaaatio pakastimen tyhjennys" meneillään, saimme pari viikkoa sitten laatikollisen lampaanlihaa ja olen lihaa roudannut jo työpaikan pakastimeenkin, kun kotiin ei kaikki mahtunut. Pakkasesta on nyt syöty mm. sieniä.
 
Helppo suppilovahverokastike pastalle syntyy kuullotetuista suppilovahveroista, tuorejuustosta (käytin kanttarellituorejuustoa), tilkasta vettä ja pippurista (sekä suolasta maun mukaan). Mukaan kinkkua ja parmesanraastetta (tai muuta raastettua kovaa/puolikovaa juustoa, tässä käytin goudaa).


A month or two ago all Finnish food blogs were full of funnel chantarelles: Most people have frozen their catch. Beginning of winter has been very warm in Southern Finland, so ther could still be funnel chantarelles to be found in the woods until today; it's snowing heavily now.
 
We are now emptying our freezer. We received a box of lamb meat few weeks ago and I had to place most part of it in our office basement freezer I share with my employer as our home freezer was full. Now we have eaten frozen mushrooms quite many times.
 
An easy funnel chantarelle sauce for pasta can be made in minutes. Saute funnel chantarelles, add few table spoonfulls of cream cheese (mine was chantarelle flavored), dash of water and pepper (you can add salt to taste). Add ham and parmiggiano reggiano or other hard cheese.