Advent calendar; December 6th; Christmas cards made of your own photos

 
Itsenäisyyspäivän vapaalla voi rauhoittua kirjoittamaan joulukortteja. Aloitin lahjojen pakkaamisen osittain jo marraskuulla ja kuvasin samalla hieman pakkausmateriaaleja blogin joulukalenteria varten. Samalla mieleeni tuli tehdä tämän vuoden joulukortti pakkausmateriaalikuvasta; otin yhden kuvan johon jätin tyhjää tekstiä varten ja lisäsin Picasalla joulutoivotuksen kuvaan.
 
Yleensä olen askarrellut kortit, mutta olin muutenkin tilaamassa kuvatuotteita joululahjoiksi, joten joulukortit menivät saman tilauksen jatkoksi. Kortit saapuivatkin ihan muutamassa päivässä, kun pahin tilausruuhka ei varmaan ollut vielä. Toiveeni olisi ollut saada mattapintaiset kortit, mutta valittavana oli vain kiiltäväpintaisia.
 
Nyt pitäisi enää kirjoittaa kortteihin ne osoitteet ja joulun toivotukset...
 
Today is a day off in Finland, we are celebrating Independence day today. Many people are taking also tomorrow off, so there is time to write Christmas greetings now.

I started to wrap Christmas presents already in late November and took some photos of the wrapping materials for my blog. I got an idea to make Christmas cards out of the wrapping material photos. I just styled one photo with space for the greeting and added the text with Picasa.

I was anyhow orderig photo products for Christmas presents, so I just added the photos in the order and few days later received the cards already. Now I just need to write the addresses and greetings on the cards.
 

Restaurant Suola's meatball menu tasting

 
 






Joulupostausten lisäksi kirjoittelen muutaman kerran joulua ennen myös muista aiheista.
 
 Sain kutsun tutustua Ravintola Suolan uuteen liha- ja kasvispullapainotteiseen ruokalistaan eilen illalla.
 
Ravintoloitsija Tio Tikka kertoi listan sliderien ja herojen idean olevan peräisin New Yorkista. Ne ovat kasvis- tai lihapullista, focaccia-leivästä ja lisäkkeistä rakennettuja leipäsiä. Suolan väki halusi tarjota mutkatonta syötävää niin suurempaan nälkään kuin seurustelun lomaan. Listan ruokia onkin saatavana lounasajasta aina pikkutunneille.
 
Maistelimme listan kaikkia slidereita ja U.S.A.-herosta pienennetyn version. Söimme vielä maisteluannokset lihapullapääruoista. Näistä maistoin Godfatheria; lihapullia, pastaa ja tomaattikastiketta.
 
Suosikkilistani kärkeen nousivat muut kuin pullat, jotka olivat makuuni hieman liian tiiviiksi pyöritelty. Maukkaimmat olivat Tokyo-slider; pala lohifileetä, vesikrassikreemiä, purjoa, sokerihernettä ja soijavinegretteä sekä U.S.A.-hero, revittyä porsaankylkeä, talon coleslawta ja aiolia oli myös maukas, olenhan revityn possun ystävä ja teen sitä välillä itsekin. Yllättäen pidin myös Beets-sliderista, jossa oli punajuurta, sinihomejuustokreemiä, rucolaa ja pinjansiemeniä, vaikka en yleensä välitä punajuuresta. Pöytäseurueen kanssa keskustelimme punajuurista enemmänkin, kun pähkäilin, miksi niitä näkyy ruokalistoilla niin paljon nykyisin. Onko kyse sesonki- ja lähiruokabuumista, kauden ruoka-aineesta, muuten vain trendikkäästä aineksesta vai raaka-aineen edullisesta hinnasta? Hampurilais-tyyppistä ruokaa on muutenkin ilmaantunut monen ravintolan listoille, kertoivat pöytäseurueen ravintoloiden heavy userit. Tässä näkyy ajan henki; rentoa ruokaa, joka valmistuu edullisesti.

Jälkkäriksi maistelimme suklaapallot; Valrhonan paahdettua valkosuklaata muotoiltuna tikkariksi. Cakepopsin muotoisen herkun suklaakuoren alta paljastui yllättäen moussemainen sisus, päällä oli maukasta suolaista keksinmurenaa.
 
Tapasin illan aikana Dinner4You:n Pauliinan ja Mirkan, joiden kanssa juttua riitti. Tytöt ovat tänään lähdössä Istanbuliin, jossa lomailin kesällä. Lähimpänä istui myös Helsingin "virallinen bloggaaja" eli Helsingin turisti-infon blogia kirjoittava Elisabeth, jolle jouduin tunnustamaan, etten edes tiennyt moisesta blogista... Kävin kuitenkin eilen jo kurkkaamassa ja sieltähän löytyi mm. monta ravintolapostausta. Reseptitaivaan Jannen kanssa puhuimme mm. viinien tilaamisesta Keski-Euroopasta ja koko pöytäseurueen kesken bloggaamisesta, blogiportaaleista, yhteistyökuvioista ja tietenkin ruoasta sekä ravintoloista. Paikalla oli ruokatoimittajien lisäksi muitakin bloggaajia, mutta keskustelut pöydässäni olivat niin mielenkiintoisia, etten päässyt irrottautumaan ja esittäytymään muille bloggaajille.

Besides daily Christmas posts, I will post few times about other topics before holidays.
 
I was invited to Restaurant Suola yesterday to taste their new meatball menu. Restauranteur Tio Tikka told us that the idea of slider, hero and meatball menu is inspired by New York's food scene. He wanted to offer his clientele social dining from whole meals to smaller tasting dishes. Menu is available from lunch time to late hours.
 
I preferred other dishes than meatballs. They were a bit too tight to my taste.
My favorites were Tokyo slider; salmon fillet, watercress, leek, snow pea & soy vinegrette and  U.S.A. hero; pulled pork, home made coleslaw and aioli. To my own suprise I also liked the beets slider; beetroot, bluecheese cream, rucola and pine seeds even though I normally am not fond of beetroots. There was a discussion of beetroots, I have seen them on almost in every restaurant menu lately. Is it because of the season, locavore trend or just because beetroort are inexpensive? The restaurant heavy users in my table told also that hamburgers and sandwiches are very trendy now in local restaurants. It's the sign of the time also; easy food to eat, inexpensive to preparere.
 
For dessert we tasted yummy salty chocolate balls; toasted white chocolate from Valrhona made into a proper candy. Instead of normal cake pops there was white chocolae mousse underneath chocolate cover.
 
I was seated in the end of the long table with some interesting people; Dinner4you bloggers Mirka and Pauliina, Helsinki tourist info blogger Elisabeth and Reseptitaivas writer Janne. It was a great place to be seated, we had good discussions of restaurants, food, wine, travel and blogging.

Advent calendar; December 5th, gift wrapping 2


 

Eilen vilautin hieman pakkausmateriaaleja, tänään muutamia valmiita paketteja.
 
Suosin yleensä edullisia, jopa kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. Pariisin kirpputoreilta löytyi edullinen pieni sikarirasia, johon voi kätkeä pikku lahjan. Voimapaperiin käärimällä saa "entisaikaisen näköisiä" paketteja ja kierrätyksen huippu (minulla) taitavat olla lehtikuvista kaksipuolisen teipin avulla askarrellut paperipussit. Pussit ovat muutenkin käteviä hankalanmuotoisten lahjojen pakkaamiseen.
 
Päivän lukuvinkkinä Adore homen joulunumero.
 
Yesterday I did show some wrapping materials I have, today you'll see some of the simple wrapped gifts.
 
I like inexpensive, even recycled wrapping materials. At the Clignancourt flea market in Paris I found a small, inexpensive sigar case, it fits a small gift perfectly. Brown craft paper is good for "old fashioned" wrapping and the most recycled wrapping materials are the little magazine page bags I have folded and taped together with two sided tape.
 
Online magazine tip of the day is Adore Home's Christmas issue.