Sain kyselyitä Lumo Lifestyle 10 vuotta-postauksen jälkeen miten saa selville kuinka monta kuvaa kameralla on otettu. Kerroin postauksessa ottaneeni nykyisellä Sony a6000-kamerallani 80000 kuvaa.
Itse tutkin asiaa ihan uteliaisuudesta, mutta kameralla otettujen kuvien määrä on hyvä tietää, jos on vaikka ostamassa käytettyä kameraa. Laukaisin halvemmissa malleissa kestää ehkä vain 50000 otosta, parhaissa ammattikameroissa viidestäsadastatuhannesta miljoonaan laukaisua. Viisikymmentätuhattakin on toki paljon, suurin osa kuvauksen harrastajista ei koskaan saa kamerallaan kuvattua viittäkymmentätuhatta kuvaa.
Joissain kameroissa valikoista löytyy laskuri, mutta ei kaikista. Netistä sen sijaan löytyy sivustoja, joissa on työkaluja kuvamäärän selvittämiseen. Googlaa "shutter count + oma kameran merkki ja malli", minulla haku oli siis "shutter count Sony a6000".
Sivustolta löytyi ikkuna, johon PC:llä avattiin kameran muistikortilta viimeisin käsittelemätön kuva. Hetken laskettuaan sivusto ilmoitti otettujen kuvien määrän. Testasin vielä satunnaisesti muutamalla muullakin kuvalla ja luvut täsmäsivät. Kamerani laukaisimen arvioidaan kestävän noin 100000 laukaisua, joten loppusuoralla taidetaan olla tämän kameran kanssa. Vaikka kamera on vielä hyvin käyttökelpoinen, on siitä on alkanut irrota pieniä osiakin. Jossain vaiheessa on siis edessä siirtyminen uuteen.
Kaikki 80000 kuvaa eivät ole tallessa; osan kuvista poistan jos ne ovat epäonnistuneita, en tarvitse niitä kuin johonkin tiettyyn tarkoitukseen tai samasta aiheesta on liikaa kuvia. Loput tallennan pilvipalveluun aiheen mukaan eri kansioihin ja alikansioihin, joista ne on myöhemminkin helppo löytää.
Lopuksi kuvat pilveen siirrettyäni alustan eli formatoin muistikortin kameran valikon kautta ennenkuin otan kortin uuteen käyttöön. Alustaminen poistaa kaiken datan ja uudelleenjärjestää kortin, joka tämän ansiosta pystyy taas käsittelemään dataa maksimaalisella nopeudella. Alustaminen on siis kortin täydellinen tyhjennys ja nollaus.
Kuinka monta kuvaa sinä olet ottanut kamerallasi?
Zuppa povera eli köyhän keitto
Zuppa poverasta eli "köyhän keitosta" on lukemattomia eri versiota, joista monet muistuttavat vain etäisesti toisiaan.
Itse tein fenkolikeittoa, joka tunnetaan myös yhtenä "köyhän keittona". Fenkolissa on raakana hieman aniksininen ja laktritsinen maku, keitettynä maku pehmenee.
Köyhän keitto on helppo arkiruoka ja edullinen. Meillä arkiruoat ovat yleensä hyvin edullisia ja nopeita valmistaa, eikä zuppa poveran valmistuskaan maksa kuin muutaman euron. Raaka-ainelistakin on lyhyt.
Itse tein fenkolikeittoa, joka tunnetaan myös yhtenä "köyhän keittona". Fenkolissa on raakana hieman aniksininen ja laktritsinen maku, keitettynä maku pehmenee.
Köyhän keitto on helppo arkiruoka ja edullinen. Meillä arkiruoat ovat yleensä hyvin edullisia ja nopeita valmistaa, eikä zuppa poveran valmistuskaan maksa kuin muutaman euron. Raaka-ainelistakin on lyhyt.
Zuppa povera eli köyhän keitto
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
4 fenkolia, ohueksi viipaloituna
1 l kanalientä
suolaa
pippuria
suolaa
pippuria
8 viipaletta paahdettua maalaisleipää
1 dl raastettua parmesania
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen.
Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä,
lisää murskatut valkosipulit ja kuullota minuutin ajan. Lisää viipaloitu fenkoli (ilman
latvoja ja lehtiä, säästä lehdet keiton viimeistelyyn) ja paista 5-10
minuuttia, kunnes fenkoli alkaa muuttua kullankeltaiseksi. Lisää liemi, mausta
suolalla ja pippurilla maun mukaan ja kiehauta. Hauduta 10-15 minuuttia.
Sillä välin sudi leipäviipaleet molemmin puolin jäljellä
olevalla oliiviöljyllä ja paista uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes leipä on
ruskistunut. Lisää päälle raastettu parmesan ja laita uuniin vielä viideksi minuutiksi
tai kunnes juusto on sulaa. Lisää fenkolin latvat keittoon. Jaa keitto neljään
kulhoon ja tarjoa parmesanpaahtoleivän kanssa.
Viisi viikon varrelta
Viikkoon on mahtunut niin näyttävä cocktaileja kuin sienimetsässä samoilua.
Joitain vuosia sitten Helsingissä ei ollut kuin muutama cocktailbaari, nyt kaupungissaon useita tyylikkäitä baareja, joissa valmistetaan taiten cocktaileja. Torstaina tapasin blogikavereita Katajanokan Kanavanrannan uuden Crazy Wine Barin avajaisissa. Vanhassa tiilimakasiinissa sijaitseva baari tarjoilee pikkupurtavan kera pientuottajien viinejä sekä cocktaileja. En itse juonut tuota ananasastiassa tarjoiltavaa cocktailia, mutta "juomalasi" oli niin hauskan näköinen, että nappasin kaverin juomasta kuvan.
Viikon kosmetiikkatuote on ylellinen Diego Dalla Palman 51+3 Hyalu Complex White Light 24 tunnin voide, joka ennaltaehkäisee, vähentää ja korjaa ihon pigmenttimuutoksia sekä juonteita. Kesän jäljiltä monella on pigmenttiläiskiä joita iän mukana alkaa ilmestyä iholle helpommin, tämän voiteen luvataan kiinteyttävän ja kirkastavan ihoa sekä myös häivyttävän näitä pigmenttimuutoksia.
Viikon hedelmä on viikuna, joka on nyt sesongissa. Vaikka viikuna ei koskaan ole se halvin hedelmä, täytyy niitä ainakin jonkin verran syödä sesongin aikana. Perjantain aamiainen oli arjen luksusta kun tuorepuuron kanssa oli viikunaviipaleita.
Sienisesonkikin on meneillään ja kausi on viimein korkattu. Heinä- ja elokuussa ei löytynyt yhtään ruokasientä, mutta eilen kahden ensimmäisen minuutin aikana löysimme kymmenen tattia! Ensimmäisissä ns. varmoissa paikoissa ei ollut suppilovahveroita, mutta vähän matkan päässä usea esiintymä. Ja ensimmäiset löytyivat tietysti seisomalla niiden päällä. Lisäksi löytyi kanttarelleja ja pari isoa lampaankääpäesiintymää. Kori olikin tunnissa täynnä.
Loppukevennyksenä "sheepie", jonka nappasin anoppilaan lammaslaitumella. Tämän kuvan oton jälkeen olin polvillani laitumella, kun toinen lammas tönäisi minut kumoon. Hänkin halusi kainaloon kuvattavaksi!
Millainen viikko sinulla on ollut? Oletko käynyt sienimetsässä vai eikö se ole sinun juttusi?
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)