Yksi kesän makoisimmista tapahtumista lähestyy vauhdilla; Taste of Helsinki valtaa Kansalaistorin 15.-18.6.2017!
Sain Taste of Helsingiltä Vaimomatskuu-blogin Juulian kanssa pressikutsun ravintola Shelteriin illastamaan ja fiilistelemään yhtä tapahtuman ravintoloista etukäteen. Nyt emme syöneet Shelterin Taste of Helsinki-annoksia (ne löytyvät tämän postauksen lopusta), vaan maistelimme viiden ruokalajin Chef's menun. Menussa oli monia klassikkoannoksia, jotka tarjottiin selkeän moderneina versioina.
Shelterissä leipä leivotaan itse ja sitä kiikutettiinkin heti pöytään maisteltavaksi. Keskustelimmekin, kuinka hyvä leipä on tärkeä osa ruokailukokemusta. Jos leipä on mitä tahansa tusinakänttyä, saattaa koko ruokailukokemus vähän latistua.
Tartaria tarjoaa parikin ravintolaa Taste of Helsingissä tänä vuonna. Shelterin TOH-annoksiin tartar ei kuitenkaan kuulu. Ravintolassa tartar tarjottiin marinoidun sipulin, lipstikan ja tomaatin kera. Rapsakka "keksi" on naudanrasvaa. Juomasuosituksena Edoardo Miroglio Pinot Noir Reserve 2012.
Vichysoisse – eli purjo-perunasosekeitto. Keitto olikin upean kuohkea ja maukas. Tämä taisi olla Juulian lempiannos. Keiton kanssa lasiin kaadettiin luomuviini Francois Pinon Silex Noir Vouvray 2015
Kuvepaistin parina oli täyteläinen, minulle aiemmin tuntemattomasta Bobal-rypäleestä tehty Hispano Suizas Bobos.
Jälkiruoassa oli marinoitua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja seljankukkasherbettiä. Jälkiruokaviininä oli täyteläinen, mutta raikas Dindarello Moscato Veneto IGT 2015.
Täytyyhän Shelterin annoksia maistella Taste of Helsingissäkin. Nyt tiedän ainakin neljä annosta, joihin sijoitan
Shelter Helsinki
METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Nimikkoannos
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa
Olemme Juulian kanssa tavanneet aiemminkin muutamissa tilaisuuksissa, mutta tällä lailla rauhassa ja pitkään ei ole tullut aiemmin rupateltua. Olipa kiva tutustua paremmin!
Oletko suunnitellut tulevasti Taste of Helsinkiin? Nyt sinulla olisi mahdollisuus voittaa lippu. Kerro minkä annoksen aiot ensimmäisenä maistaa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi. Tiistaihin klo 20 mennessä jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan. Ilmoitan voittajalle sähköpostilla.
I got an invitation with another blogger Vaimomatskuu to dine at restaurant Shelter in collaboration with the restaurant and Taste of Helsinki food festival which will take place 15.-18.6.2017.
We had a five course dinner, but they aren't the same dishes Shelter will serve at Taste of Helsinki.
Our Chef's menu was as following. Classics and retro dishes, but with a contemporary touch.
Roasted pike perch with roe butter milk sauce, pickled cucumber & horseradish
Tartar with marinated onion, lovage, tomato and crispy beef fat
Vichysoisse
Grilled flank steak with roasted potatoes, truffle butter & spring cabbage
Marinated rhubarb, toasted white chocolate and elderflower sherbert
At Taste of Helsinki Shelter's dishes are differet, have to taste them as well!
FOREST MUSHROOMS- Emmer wheat porridge with forest mushrooms, cream of Brazil nuts & sprouts with mushroom vinaigrette (v) -6mk
LAMB- 24h braised organic lamb belly, pickled chanterelle & smoked yogurt -6mk
RHUBARB- Marinated rhubarb, elderflower sherbet & roasted white chocolate -5mk
Signature dish
WHITE FISH- Sugar salted white fish & white fish roe, new potatoes cooked in brown butter & pickled apple -8mk
METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Nimikkoannos
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa
Olemme Juulian kanssa tavanneet aiemminkin muutamissa tilaisuuksissa, mutta tällä lailla rauhassa ja pitkään ei ole tullut aiemmin rupateltua. Olipa kiva tutustua paremmin!
Oletko suunnitellut tulevasti Taste of Helsinkiin? Nyt sinulla olisi mahdollisuus voittaa lippu. Kerro minkä annoksen aiot ensimmäisenä maistaa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi. Tiistaihin klo 20 mennessä jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan. Ilmoitan voittajalle sähköpostilla.
I got an invitation with another blogger Vaimomatskuu to dine at restaurant Shelter in collaboration with the restaurant and Taste of Helsinki food festival which will take place 15.-18.6.2017.
We had a five course dinner, but they aren't the same dishes Shelter will serve at Taste of Helsinki.
Our Chef's menu was as following. Classics and retro dishes, but with a contemporary touch.
Roasted pike perch with roe butter milk sauce, pickled cucumber & horseradish
Tartar with marinated onion, lovage, tomato and crispy beef fat
Vichysoisse
Grilled flank steak with roasted potatoes, truffle butter & spring cabbage
Marinated rhubarb, toasted white chocolate and elderflower sherbert
At Taste of Helsinki Shelter's dishes are differet, have to taste them as well!
FOREST MUSHROOMS- Emmer wheat porridge with forest mushrooms, cream of Brazil nuts & sprouts with mushroom vinaigrette (v) -6mk
LAMB- 24h braised organic lamb belly, pickled chanterelle & smoked yogurt -6mk
RHUBARB- Marinated rhubarb, elderflower sherbet & roasted white chocolate -5mk
Signature dish
WHITE FISH- Sugar salted white fish & white fish roe, new potatoes cooked in brown butter & pickled apple -8mk