Viisi viikon varrelta

Tällä viikolla ollaan oltu ihanissa kevättunnelmissa ja fiilistelty jo kesääkin.

Viikon aloitti 13. hääpäivämme eli pitsihäät. Tänä vuonna emme varsinaisena päivänä juhlineet hääpäivää, kumpikin oli pitkän töissä ja juhlia on jo ollutkin paljon viime aikoina. Aurinkoinen hääpäivämme muistuu kuitenkin aina mieleen. Taipaleemme alku ei ollut lupaava, mutta jatko on ollut sitäkin vakaampi.


avioliitto, rakkaustarina, suomalainen_rakkaustarina, vihkisormukset

Valko- ja keltakultaisissa sormuksissani on pieniä narmuja ja kolhuja, mutta rakastan niitä juuri sellaisena, elämän jäljet saavat näkyä.


elite helsinki, ravintola, perunaohukainen


Hääpäivä edeltävänä päivänä juhlimme äitini  80-vuotispäiviä Elitessä sukulaisten kesken. Äidin syntymäpäivä on itseasiassa -ihan sattumoisin kun 16.4. oli sekä kirkko että juhlapaikka vapaana, ei mitenkään suunnitellusti- sama kuin hääpäivämme. Halusimme juhlistaa merkkipäivää klassikkoravintolassa ajan kanssa nautitulla sunnuntailounaalla.  Piparjuurimajoneesin kera tarjottu siika-jokiraputartar sekä perunaohukainen olivat maukkaita.


kevätkukka, kevät

Kevätkukat, kevät

kevätkukat, kevät

kevät, kevätkukat
Luonnon herääminen keväällä on minulle aina suuri ilon aihe. Pitkän talven jälkeen tuntuu, että kasvit kasvavat ihan silmissä! Särkynyt sydänkin on jo 30 sentin korkeudessa vaikka pari viikkoa sitten sitä ei näkynyt versoakaan. Pian pääsen keräilemään taas villiyrttejä- ja kasveja. Litulaukka, horsmanversot ja ketunleipä taitavat päätyä ensimmäisten joukossa lautaselle.

#kreisikesä

Tällä viikolla pääsin kevätfiiliksistä suoraan kesätunnelmiin vai pitäisikö sanoa kreisin kesän tunnelmiin Lidlin katettua Kellohalliiin pöytään parhaat maistiaiset kesän ruoka- ja juomauutuuksista. Tarjolla olivat kesän ensimmäiset grilliruoat, mm. flank steakia sekä mocktaileja Lidlin juomista tehtynä.


Baletti, balettitunti

Tallink, blini, lohi

Tänään heräsin Tallinnassa, olen täällä Tallinkin vieraana balettimatkalla 40+ bloggaajien ryhmän kanssa. Hauska matka herkutteluineen,  balettitunteineen ja -näytöksineen, josta kerron pian lisää.

Mitä sinun viikkoosi kuuluu? Oletko fiilistellyt kevättä?

Dukkah-tuorejuustoa Brunssikirjan reseptillä

Kevään kaunein ruokakirja on Viimeistä murua myöten-blogin Saara Atulan ja  Liemessä-blogin Jenni Häyrisen Brunssikirja. Upeasti kuvitettu kirja houkuttelee selailemaan ja toteuttamaan reseptejä. Syön silmillläni ja minulle ruokakirjojen kuvat ovatkin todella tärkeitä. Jos kuvat eivät houkuttele, en jaksa uppoutua resepteihinkään. Tässä kirjassa ongelmana on valita inspiroivista, kauniista kuvista ne houkuttelevimmat. Kirja onkin innostanut jo useamman reseptin kokeiluun.

Kirjasta toteutin ensin sukulounaalle helpon dukkah-tuorejuuston.


viimeistä_murua_myöten, Liemessä, ruokakirja

ruokakirja, resepti, leviteresepti



Liemessä, dukkah, mausteseos, ruokakirja_2018
Pääsiäislounaalla syötiin pataleivän levitteenä helppoa dukkah-maustettua tuorejuustoa. Pähkinäallergikolle  muokkasin reseptiä, pähkinät vaihtuivat hampun- ja kurpitsansiemeniin. Näin teen usein; saan keittokirjasta inspiksen ja muokkaan reseptiä tarpeen ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.



Dukkah-tuorejuusto

½ dl manteleita
½ dl hasselpähkinöitä
½ dl seesaminsiemeniä
½ rl korinaerinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
ripasu sokeria
400 g tuorejuustoa
tuoretta timjamia koristeluun (halutessasi)

(Oma vinkkini; voit vaihtaa mantelit ja hasselpähkinät hampun- ja kurpitsansiemeniin, koristeluun käyvät muutkin yrtit)

Valmista dukkah. Rouhu manteleita ja hasselpähkinöitä hienommaksi. Paahsa manteleita, seesaminsiemeniä ja korianterinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes saavat ruskean pinnan. Lisää joukkoon juustokumina, suola ja sokeri.

Sekoita dukkah tuorejuuston sekaan ja aja vielä sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.


*arvostelukappale saatu blogin kautta

Esikatsaus Taste of Helsinki 2018-tapahtumaan

Yhteistyö Taste of Helsinki

Olen yksi Taste of Helsinki 2018-tapahtumaan valituista ambassadoreista eli ruokalähettiläistä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 14.–17. kesäkuuta 2018 Töölönlahden puistossa, Finlandia-talon takana.

Osallistun tapahtumaan neljättä kertaa ja se onkin muodostunut alkukesän odotetuimmaksi tapahtumaksi. Taste of Helsingin viehätys on paitsi tietenkin upeassa ruoassa ja viinissä, myös positiivisessa tunnelmassa. Fiilis on aina aurinkoinen, olipa sää mikä tahansa. Ruokakateudestakaan ei tarvitse kärsiä, sillä sopuhinnalla voi maistella useamman annoksen ja suosikkinsa vaikka toistamiseen.

Taste of Helsinkiin osallistuvat ravintolat julkistettiin eilen ravintola Chapterissa, joka on yksi tapahtumaan osallistuvista ravintoloista. Kaikki ovat Ragua lukuunottamatta uusina tapahtumassa.

Ravintolat Helsingistä:
Vierailevat ravintolat Rovaniemeltä ja Ruotsista
Sky




Taste of Helsinki 2018, Chapter Helsinki

Taste of Helsinki 2018, Chapter Helsinki

Taste of Helsinki 2018, Chapter Helsinki

Taste of Helsinki 2018, Chapter Helsinki, turska
Julkaisutilaisuudessa maisteltiin Chapterin selleriä ja seljankukkaa sekä vaellusturskaa. Turska tuntuukin olevan nyt trendissä.



Taste of Helsinki 2018, Laurent Perrier, samppanja, champagne

Tapahtuman perinteiset maksuvälineet, "markat", ovat nyt jääneet historiaan. Tilalle tulevat ladattavat maksukortit. Tapahtuman samppanja on perheomisteinen samppanjatalo Laurent-Perrier. Taste Of Helsingissä  on tänäkin vuonna Chef’s Secrets -teltan kokkaussessiot, joissa on mahdollisuus itse päästä valmistamaan ruokaa Electrolux kodinkoneilla Suomen Kokkimaajoukkueen opastamana. Kokkailu on aina ollut hauskaa. Välillä olen kokannut Siipan kanssa parina, joskus myös jonkun aivan tuikituntemattoman kanssa tiiminä.

Early bird-liput  tulivat myyntiin tänä aamuna Taste of Helsingin mobiiliapplikaatiossa. 

Kaikki viimeistään 20.4. lippunsa ostaneet osallistuvat Golden Ticket -lippupaketin arvontaan. Palkintoja on jaossa neljä kappaletta. Lippupaketti sisältää kahden hengen sisäänpääsyn festivaaleille sekä 150 €:lla ladatun Taste-maksukortin ja pullon Laurent-Perrier La Cuvée-samppanjaa.


Tulen postailemaan tapahtumasta lisää muutaman kerran kevän ja kesän aikana. Kannattaa seurata, arvon myöhemmin pääsylippuja tapahtumaan.