Kesäkuisessa Taste of Helsinki -tapahtumassa oli tuttuun tapaan Electroluxin kokkikoulu, jossa pääsi itse kokkailemaan Suomen kokkimaajoukkueen opastuksella.
Olimme heti ensimmäisenä iltana Siipan kanssa tekemässä vihergazpachoa siikacevichen ja uppomunan kera. Siipasta paljastuikin uusi puoli; hän on erinomainen uppomunan valmistaja. Uppomunista tuli todella kauniit ja oikeaoppiset. Nyt tiedän, kuka meillä tekee uppomuna tästä lähtien! Huomatkaa alla olevasta kuvasta kokkikaverin varusteet, herrasmies keittää uppomunat blazerissa ja taskuliina taskussa.
Kylmä, kesäinen keitto valmistui nopeasti. Taisimme olla ihan ensimäisinä valmiita, annos valmistui yhteistyöllä alle kahdessakymmenessä minuutissa.
Pari vuotta sitten tein kokkikoulun opein lohitartaria Taste of Helsingissä.
Vihergazpacho siikacevichen ja uppomunan kera kahdelle
Uppomuna
2 luomukananmunaa
Väkiviinaetikkaa
Kiehauta vesi ja lisää loraus väkiviinaetikkaa.
Tee veteen pyörre sekoittamalla vettä ja laske varovasti rikottu kananmuna keskelle pyörrettä. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Vihergazpacho
6 vihreää tankoparsaa
50 g herneitä
50 g babypinaattia
2dl kasvislientä
Keitetty kanannmuna
Pilko kaikki ainekset ja tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. halutessasi.
Siikachevice
100 g siikafile
Sitruuna
Kylmäpuristettua rypsioljya
suolaa
Koristeluun vesikrassia tai yrttejä
Poista siikafileestä nahka. Pilko veitsellä noin puolen senttimetrin kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy ja suola ja lisää seos kalan joukkoon. Sekoita. Sitruunamehun happo kypsentää kalan noin kymmenessa minuutissa.
Tarjoa keitto kulhosta uppomunan ja siikacevihen kera. Koristele annos vesikrassilla
Tarjoa keitto kulhosta uppomunan ja siikacevihen kera. Koristele annos vesikrassilla