Pariisissa pitkästä aikaa

Terveiset Pariisista, jossa oli pitkästä aikaa tällä viikolla.


Pariisi Seine

Pariisi place de victoires


Matka oli 50. kertani Pariisissa työmatkalla, kävin Pariisissa vuosikaudet tai itseasiassa vuosikymmenet kaksi kertaa vuodessa messuilla, nyt on ollut kolmisen vuotta välissä.

Grand hotel dechampaigne paris


Kaikki aiemmat kerrat olen ollut hotellissa vasemmalla rannalla, Luxembourgin puiston tuntumassa, kriteerinä on ollut lyhyt matka juna-asemalle, messut kun ovat yli puolen tunnin junamatkan päässä lentokentän lähellä. Tällä kertaa valitsin hotellin “rohkeasti” muualta, Samaritainen tavaratalon ja hallien läheltä. Taas sai todeta, ettei "Grand Hotel" varsinaisesti tarkoita, että hotelli olisi erityisen suurikoinen tai etenkään suurenmoinen. Olen ollut työmatkoilla muissankin Grand hoteleissa, ihan tavallisia majapaikkoja ne ovat olleet, välillä vähän nuhjaantuneitakin, eikä tämäkään ollut siinä poikkeus. Hotelli oli nähnyt parhaat päivänsä jo kauan sitten, huone oli kuitenkin hyvin siivottu. Grand vaan taitaa kuulostaa paremmalta kuin pelkkä hotelli. No, joka tapauksessa sijainti oli hyvä niin lyhyehkön kävelymatkan juna-asemalle kuin vapaa-ajankin kannalta. Illalla hotellilta ehti vielä kävelemään Seinen rantaan, Halleille ja Oopperan tienoille.


Metro Pariisi


Pariisi sateenvarjot

Joitain vuosia sitten kävin katsomassa upean Diorin näyttelyn. Vaikka olen vuosien varrella käynyt Pariisin-matkoilla muutamissa museoissa, en tuon näyttelyn lisäksi ole käynyt Pariisin muotimuseoissa tai näyttelyissä.

Nyt ajattelin käydä katsomassa messujen jälkeen illansuussa Musée Yves Saint Laurentin. Liikennelakko sotki kuitenkin suunnitelmat. Matka katkesi Gare du Nordille kun junat eivät kulkeneet sieltä eteenpäin. Aamullakin oli ollut lakon takia  junan vaihto. Opasteita ei juurikaan ollut, olin vain epäselvän kuulutusten varassa, mutta netistä sentään selvisi, että joitain junia kulkee lakosta huolimatta. Ryysis laitureilla oli niin valtaisa, etten halunnut jäädä enää odottamaan mahdollisesti joltain laiturilta ehkä jossain vaiheessa lähtevää junaa. Kävelin siis illalla Gare du Nordista Maraisiin ja jätin museon tällä kertaa väliin. Ihan hyvä valinta oli kävelylenkkikin. 

Pariisi kahvila


Marais ravintola

Moni ravintola, jossa olin käynyt jo 90-luvulla oli nyt näinä välivuosina lopettanut ja tilalla oli jotain muuta. Kolmen ruokalajin prix fix-menutarjouksetkin olivat miltei kokonaan hävinneet.


Pariisi ravintola

Pariisi ravintola

Pariisi ravintola

Pariisi ravintola


Viitisen vuotta sitten huomasin hampurilaisia ja amerikkalaistyyppistä ruokaa tarjoavien ravintoloiden olevan trendikkäitä, nyt näkyi useita runsaasti tekokukin koristeltuja, pastellisävyisiä "instagrammable"-ravintoloita.


Samaritaine tavaratalo Pariisi


Samaritaine tavaratalo Pariisi



Pariisi juustokauppa

Pariisi tuliaiset

Ostoksia en juurikaan tehnyt, kotiin toim patongin, juustoja ja kaksi ravunlihapurkkia sekä Samaritainen tavaratalosta Ranskan lipun väreissä olevan verkkokassin, jossa voin kuljettaa kotikulmien ranskalaisesta leipomosta patongin kotiin.  Pidän eniten ostoksilla käynnistä pienissä kaupoissa, mutta Pariisin perinteiset isot tavaratalot ovat arkkitehtonisesti upeita ja vierailun arvoisia 


Premiere Vision


Pariisin kaupunkitunnelmista huolimatta parasta matkassa oli pitkäaikaisten yhteistyökumppanien tapaaminen kasvokkain kolmen vuoden tauon jälkeen. Messutarjontaakin katsoi taas uusin silmin tauon jäljiltä.


Oletko ollut Pariisissa?

Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja PR-tuotteita*

Tammikuu jä selän taa, ollaan jo helmikuussa, kevättä kohden menossa! Tässä vuoden ensimmäinen katsaus nyt mielenpäällä oleviin asioihin.

Sitrushedelmät


Sitrushedelmien kausi on nyt. Veriappelsiinit, mandariinit, satsumat, klementiini... kaikki oranssi kiinnostaa nyt! Veriappelsiinit ovat trendanneet jälleen vahvasti tammikuussa, mutta meillä syötiin tammmikuussa eniten Lidlin parin kilon laatikoissa myytäviä klementiinejä, jotka ovat todella mehukkaita ja makeita. Sitruskausi jatkuu vahvana koko sesongin, nyt kroppa tuntuu huutavan hedelmistä saatavaa C-vitamiinia.


Nonna Sofia Porvoo italialaiset herkut
Porvoolaisen Trattoria Nonna Sophian delistä löytyy ihania italilaisia herkkuja. Calabrialaisen Pastificio Gioian bergamotilla maustettu pasta* on maultaan hienostuneen hennosti sitruksinen, pugliallaisen Frisinion No 1 -oliiviöljyssä* on vihreää hedelmäisyyttä.

Täydellisen vanhan roosan metsästys

Vaikka itse etenkin talvella pukeudun lähinnä vain mustaan, olen kuitenkin päivittäin töissä värien ympäröimänä. Kahviakin voi kulua, kun koetan koota värivalikoimaa ja valita vaikka sen täydellisen vanhan roosan tai beigen sävyn.


By Raili meikkiuutuudet 2023




Suomen tunnetuin meikkitaiteilija, kosmetologi Raili Hulkkonen on omistanut pitkän uransa suomalaisten naisten kauneudelle. Työssään hän korostaa erityisesti ihon tervettä hehkua. Suomalaisessa By Raili-sarjassa* on nyt entistä enemmän aikuiselle iholle räätälöidyn meikkituotettiat ihonhoitotuotteiden lisäksi. Aiempien meikkituotteiden seuraksi on nyt tullut mattaluomivärejä ja voideposkipunia. Luomivärit levittyvät hyvin ja pysyvät koko päivän ainakin pohjustettuna. Minulla on helposti rasvoittuvat luomet, pohjustan ne aina luomivärinpohjustustuotteella ennen luomiväriä. Pro glo-luomivärinappi* sävy Sand on hyvä mattainen, nutrian sävy. Poskipunat*ovat kevyitä ja ohuesti levittyviä, mutta niissä hyvin pigmenttiä. Mustan rajausvärin lisäksi sarjaan on tullut ruskea geelirajauskynä*, joka levittyy helposti ja pysyy hyvin.

  
Laventeli-sitrusposset

Sitrusposset on jälkiruoan, jonka usein teen kun tulee vieraita ja jälkiruoan pitää valmistua nopeasti ja helposti. Jouduin lauantaina käymään pari tuntia töissä ja iltapäivällä oli tulossa ystäviä syömään. Onneksi olin jo aiemmin päättänyt tehdä veriappelsiinipossetia jälkiruoaksi. Pyöräytin possetit aamulla jätin viilenemään ja hyytymään. Linkin reseptin sitruuunamehun voi korvata veriappelsiinimehulla (tai puolet sitruunaa/puolet veriappelsiinia) ja laventelinkin voi halutessaan jättää pois.


Mikä sinun lempijälkiruokasi sitrushedelmistä? Oletko kokeillut joitain uusia meikkejä?



Mehevän makuinen Raclette-perunapiirakka

Olen tehnyt ihania juustoisia perunavuokia useaan otteeseen. Sain myös mieleeni yhdistää perunavuoan piirakkapohjaan ja kokeilla juustona mehevän makuista raclettejuustoa, todella onnistunut kokeilu.

Raclette-juusto tosiaan taipuu myös moneen muuhun ruokaan; esim. kuumiin voileipiin, laatikkoruokiin ja piirakoihin.









Raclette-perunapiirakka

1,5 dl kermaa

0,5 tl suolaa

3 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 rkl voita

1 pieni salottisipuli kuutioituna

5 keskikokoista perunaa

10 racletteviipaletta (raclettea saa valmiiksi viipaloituna)

1 tl tuoretta timjamia

1 voitaikinapaketti

 

Kuumenna uuni 180 C asteeseen.

 

Kauli sulatettu voitaikina ohuemmaksi ja asettele isoon, voideltuun vuokaan.

Sekoita pienessä kattilassa kerma, suola ja valkosipuli. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä ja keitä viisi minuuttia, jotta valkosipulin maku imeytyy kermaan. Nosta kattila levyltä ja aseta sivuun.

Leikkaa perunat ohuiksi 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi

Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia salottisipulia voissa, kunnes salottisipuli on karamellisoitunut. Ripottele salottisipulit piirakkapohjalle.

Aseta viipaloidut perunat spiraalikuvioksi kuullotettujen salottisipulien päälle. Kaada kermaseos perunoiden päälle.

Peitä piirakkavuoka tiiviisti foliolla. Laita vuoka uuniin ja paista 70 minuuttia. 

Ota pannu pois uunista, levitä Erdemont-racletteviipaleet ja timjami perunoiden päälle. Laita uunin grillivastus päälle (jos on).

Laita valurautapannu uuniin ja paista vielä viisi minuuttia, kunnes juusto kuplii.

Ota raclette-perunapiirakka uunista ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.


Mikä on sinun suosikkijuustuoruokasi?