Kerroksellinen kotini

Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita*


Kotimme sisustus on kerroksellinen; sisustuksesta löytyy yli parikymmentä vuotta sittten hankkimani jo silloin yli sata vuotta vanhat ruokapöydän tuolit, leivontapöytä, eteisen lipasto ja makuuhuoneen kaappi sekä olohuoneen pöytä. Siipan peruja ovat pormestarintuolit 40-luvulta, noin satavuotias amerikkalainen kirjakaappi sekä eteisen vanha pyöreä fasettihiottu peili.

Nuorempana "sisustin" eli hankin erilaisia tyynynpäällisiä, maljakoita ja koriste-esineitä. Jo vuosikausia olen ollut harkitseva sisustusostoksissa. Viime vuoden ainoa siustusostos taisi olla maljakko (näkyy alemmassa kuvassa), jota palasin katsomaan monta kertaa ennen hankintaa vaikkei se maksanut kuin parikymppiä. Halusin olla varma, että haluan sen. Samalla laitoin pari vanhaa maljakkoa pois.


Muji nojatuoli

Kerroksellinen sisustus


Olemme koettaneet hankkia aikaa ja kulutusta kestävää kotiin. Kerroksellisuus yli sadan vuoden aikajänteellä onkin sisustuksen avainsana. Tänä talvena vaihtoon  tosin lähti yli 20-vuotias nojatuoli, uusi löytyi vähän yllättäen Mujista. Olin hakemassa Mujin suosikkikosmetiikkatuotettani, Siippa kierteli katselemasa muuta tarjontaa. Hän istuskeli pelkistetyn tyylisessä nojatuolissa, jonka pellavasävyinen verhoilu oli lähellä sohvamme verhoilun sävyä ja kehotti minuakin koeistumaan. Tilasimme tuolin samantien.



Basidishop marokkolainen pouf



Uuden nojatuolin pariksi hankittiin marokkolainen nahka-poufrahi Marrakechista. Kahlasin helsinkiläisliikkeiden nettivalikoimat ja monta kansainvälistä nettikauppaakin löytämättä ihan sopivaa. Lopulta löysin Etsystä marokkolaisen liikkeen Basidishop jolla oli valikoimissaan kauniiin ruskea rouheasti käsitikattu pouftyyny. Pouftyynyjen trendikkäimmät päivät taisivat olla jo pari vuotta sitten, mutta meitä tyyny varmasti miellyttää seuraavat vuosikymmenetkin. Käsinsolmitun villamaton hankimme nelisen vuotta sitten. 


Amerikkalainen kirjakaappi

Siipan suvusta on tullut yli satavuotias amerikkalainen kirjakaappi. Se vetää hyvin kirjoja, mutta kaapissa on silti vain osa kirjoistamme. Me luemme kirjat edelleen paperiversioina. 




Vanha kyltti

Siipan aikoinaan hankkima vanha Alkon arkku sopii vanhan fasettihiotun Alkon kylttini kanssa. 

Arkun alla olevan vanhan maton saimme ystävältämme, sen oli hänen emigrantti-isoäitinsä (vai olikohan isoisoäiti) tuonut Pietarista mukanaan. 


Siipan suvusta tulivat myös vanhat pormestarintuolit, jotka pitäisi verhoilla uudelleen. 

Pronssipatsas


Isosisäni sai pronssipatsaan aikoinaan perheeltä merkkipäivälahjaksi. Isäni kuoltua se siirtyi minulle. 




Vanhoja pyhimyspatsaita olen keräillyt eri puolilta maailmaa ihan niiden rosoisenn estetiikan takia. Itämaan tietäjät ja Jeesus & Maria ostettiin New Yorkista samalta antiikkikirppismyyjältä, tosin useamman vuoden välein. Jeesuksen sain lopulta ilmaiseksi kun myyjä onnistui napauttamaan patsaan kaulan poikki pakatessaan ostostani. Appeni liimasi pään paikoilleen ja maalasi saumakohdan. 


Freesia


Freesia on yksi kevättalven lempikukistani. Kimppu on melko edullinen ja kukat kestävät pitkään. Vaalea ja lila kimppu maksoivat yhteensä 14€ lähikukkakaupassa, lisäsi olisin ostanut vielä eukalyptusta, mutta niitä ei sillä kerralla ollut kukkakaupassa eikä ruokakaupoissakaan, joiden valikoimissa eukalytuksen oksia nykyisin on miltei jatkuvasti.

Olen nyt kokeillut somessa kiertänyttä vinkkiä laittaa viiden sentin kolikko maljakkoon pitämään bakteereja loitolla. Hyvin näyttää toimivan -tai sitten olen valinnut kestäviä kukkia. 


Gant pyyhkeet



Gantin pyyhkeet* ovat uusinta kotonamme. Viime kesänä raivasin liinavaatekaapista viimein teininä isoäidiltäni saamani käsipyyhkeet. Ne kestivät vuosikymmeniä, mutta viimein niidenkin tie vei tekstiilikeräykseen. Nyt tilalla ovat mm. nämä luomupuuvillaiset, kuohkeat pyyhkeet.




Yrttien lisäksi meillä ei ole viherkasveja kuin muutama orkidea. Sain tämän orkidean ystävältäni yli 20 vuotta sitten! Salaisuuteni on huono hoito, orkidea taitaa edelleen olla samassa lasipurkissa, johon laitoin sen 20 vuotta sitten. Joitain vuosia sitten kävin hakemassa kourallisen kaarnahaketta taoyhtiömme kukkapenkistä, muuten kastelen orkideoita muistaessani eli noin kerran kuussa. Silti ne kukkivat pari kertaa vuodessa.


Löytyykö sinun kotoasi eri aikakausia vai pidätkö enemmän modernista tyylistä? 


15 kommenttia :

  1. Kerroksellisuus kunniaan! Meillä ei taida olla uutena ostettua mitään muuta kuin sänky. Eiku hetkinen, sohvaa en ostanut käytettynä. Tai siis sohva oli mallikappale, että oli sillä sikäli jo istuttu, mutta muuteen uusi.

    Mietin juuri eilen lakanoita vaihtaessani, että ihmeen hyvin vanhat kankaat kestää. Vaihdoin eilen sänkyyn Marimekon pussilakanat, jotka on saatu lahjaksi joskus 90-luvun alussa. Alkavat olla jo hiutuneet kohta puhki, mutta juuri siksi ovat ihanan pehmeät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vanhimmat lakanasetit ovat parikymmentä vuotta vanhoja edelleen hyviä jatkuvassa käytössä.

      Poista
  2. Moderni tyyli ei ole ollenkaan minun tyyliäni. Tykkään yhdistellä eri aikakausien huonekaluja. Ainoa uuden tyylinen huonekalu meillä on valkoinen tv-taso. Teillä on todella kaunis koti ja tykkään sen värityksestä kovasti.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos, sisustus on kerralla uutena hankittua, se alkaa helposti näyttää ei niin hyvällä tavalla vanhalta kymmenen vuoden päästä, kerroksellisuus vanhenee kauniimmin.

      Poista
  3. Postauksessasi on ihania sisustuskuvia ja kauniita yksityiskohtia! Kyllä löytyy kodistamme kerroksellisuutta. Modernityyli on on hieno, mutta meillä on huonekaluja eri aikakausilta. Osa on alkuperäisessä "asussaan", osa tuunattuina tai ainakin puunattuina. Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Modernia tyyliä ihailen vaikkapa hotelleissa, mutta kotini sisustuksessa se ei ole oma juttuni.

      Poista
  4. Ihana, ihana postaus ja oikea toivepostaus ja hykertelin täällä innosta. Kaikki juuri sellaista, kuin pieninä pisteinä nähnytkin kuvista ja mun makuun ah niin täydellistä ja ihan kaikki. Niin kaunis väripilkku tuo matto ja nyt vihdoin haluan tuollaisen rahin. Olen niitä himoinnut, mutta en löytänyt täydellistä ja tuo on.

    Ihania kerroksia ja niin hienot nuo pyhimyspatsaat, joita en ole aiemmin kummemmin ajatellut, mutta nys iski fiilis, hei mäkin haluan.

    Kaikkea ihanaa teidän koti pullollaan, just niin kuin tykkään.

    Kyllä täällä on kerroksia, niin perintöä, kirpparia, matkamuistoja ja lahjoja ja sitten vielä ihan Ikean sohvaa sun muuta.

    Olipa kiva kun päästit kurkkaamaan kotiinne ja nyt joudun käydä kuvia uudestaan läpi, nautinnolla. <3

    Ihanaa tiistaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea sekaisin, sitä löytyy täältäkin. Ikean Billy-kaapit olin jo laittaa pois, mutta sitten päätin jatkaa niiden elämää "pari vuotta" maalaamalla ne sisältä valkoiseksi ja päältä mustaksi. No, siitä on jo kymmenisen vuotta ja kaapit miellyttävät edelleen.

      Poista
  5. Kaunis koti teillä ja tosiaan ihanan kerroksellinen. Itse ihastelen monenlaisia sisustuksia, mutta kodissa pitäisi minusta näkyä siellä asuvien persoonallisuus. Siksi en niin välitä suosituista sisustusblogeista tai instatileistä, joissa kaikilla on samat tavarat.
    Omassa kodissa on ripaus antiikkia ( yksi tuoli ), annos vintagea ( vnahoja Muuramen kalusteita ) ja aika paljon uutta, koska asuin pitkään ulkomailla ja Suomeen muuttaessa kaikki oli hankittava uudestaan. Niin ja jotain pientä Marokosta ;)

    Ihanaa Viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma elämä saakin näkyä kodissa, muistoineen ja tarinoineen.

      Poista
  6. Kiitos kutsusta ja olipa kiva vierailla kodissanne! Ihania esineitä ja juuri tuota uniikkia persoonallisuutta. Meidän kodista löytyy myöskin perintöjuttuja, paljon matkamuistoja ja kierrätys/kirppisjuttuja. Keittiön pöytä ja sänky ostettu uutena, säilytysratkaisut pääosin Ikeaa - ne vaan toimii. Kerroksellisuus ja kierrätys juurikin tätä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea toimii, sitä meiltäkin löytyy, mm. Billy- kaapit tuunattuna vetävät sisäänsä valtavat määrät astioita.

      Poista
  7. Teillä on superkaunis koti, ja ihanan paljon taidetta esillä! Minäkin olen ehdottomasti kerroksellisuuden puolestapuhuja, pidän myös Heli-Hannelen tavoin siitä, että matkat näkyvät kodissa. Meidän sisustuksemme on sekoitus uutta (yhdessä ja erikseen ostettua) ja perittyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on seinät todella, täynnä. Kuvissa näkyy vain murto-osa. On paljon grafiikkaa, akvarelleja, muutama öljymaalaus. Lisäksi vanhoja kylttejä, suklaamuotteja, antiikkijulisteita. Välillä kaipaa suurempaa kotia, jotta olisi seinäpinta-alaa enemmän!

      Poista
  8. Olipa kiva päästä vierailemaan kotiinne. Teillä on ihastuttava ja tyylikäs koti! Muistorikkaita huonekaluja ja upeaa taidetta. Ja mielenkiintoisia esineitä. Ja hyvin sopii Mujin nojatuoli kotiinne.
    Kiitos Tuuli kauniista postauksesta! Ja ihanaa tulevaa viikonloppua <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.