Tunnelmakuvia Pariisista | Parisian moments

Olihan taas viikko Pariisissa - hullun pitkiä työpäiviä, mutta muutama päivä vapaampaakin aikaa.


What a week in Paris - Super long work days, but also some free time.



Pantheon Pariisi, auringonnousu, kaupunkiloma


Pantheon, pariisi, auringonnousu


auringonlasku, pariisi, pariisin katot


paris


Paris_rooftops
 Hotellin ullakkohuoneesta oli komeat kattonäköalat, mutta ensi kerraksi vaihdamme hotellia kun vuosia käyttämämme hotelli alkaa olla vähän nuhjaantunut.

Olen 45 messumatkalla ollut vain neljässä hotellissa Pariisissa! Yleensä hotellia on vaihdettu, kun hinnat ovat pompahtaneet vaikka aulan remontin takia viisikymppiä ylöspäin yöltä - mutta huoneet ovat pysyneet remontoimatta. Hotellit ovat ihan ensimmäistä lukuun ottamatta olleet Luxmembourgin RER-junan aseman lähistöllä, messumatkoilla ykköskriteeri kun on helppo pääsy messuille. Nyt kuitenkin vaihdamme hotellia vähän freshimpään, mutta sijaintia vain korttelin ympäri.



Great views over the roofs from my room, but next time we will stay in another hotel, this one is getting too shabby. But will stay in the same area for comfor's sake, short walk to the train is essential on long days at the fairs.



Paris_outdoor_cafe

mini_car_paris

Viikko tosiaan oli taas melkoisen rankka, messupäivien jälkeen kävin läpi vielä sähköpostit iltaisin, useita satoja sähköposteja ei voinut jättää kasautumaan koko viikoksi. Perjantain "vapaapäivänäkin" hoitelin työasioita aamulla ennen kaupungille lähtöä, vastailin työpuheluihin ja kiireisimpiin sähköposteihin pitkin päivää ja kävin vielä päivän sähköpostit kokonaisuudessaan läpi illalla. Kaukana ovat ajat jolloin parin viikon messumatkoilta soitettiin kerran päivässä toimistolle, kyseltiin miten menee ja annettiin ohjeita, jos oli ongelmatilanteita. Nyt ne ongelmat, tilaukset, selvittämiset ja kaikki muukin on hoidettava itse matkapäivinäkin. Sama on varmaan monella muullakin.


Long gone are the days when I ould just call office once a day and ask how everything was going. Now I have to take care of requests, orders, problems back in home market even on busy days or at the fairs.



Paris_romance
 Lauantaina ympäri kaupunkia näkyi pariskuntia kuvaajineen. Etenkin kiinalaiset näyttävät palkkaavan kuvaajia päiväksi kuvaamaan hääkuvia Pariisin romanttisimmissa paikoissa.

On Satuday I saw many couples with hired photographers. Especially the Chinese couples had their wedding photos taken in scenic spots of Paris.



sign, paris


PaRIS_OUTDOOR_CAFE

Paris_restaurant

Paris_cafe

Paris_doors

Paris_bridge
ratsastajapatsas_pariisiViikoksi oli luvattu sadetta, mutta ilma oli varsin mukava. Lämpötilat parissakympissä ja aurinkokin paisteli.


There was rain in the forecast, but fortunately weather was pretty warm and sunny most of the time.




Rodin_museum_paris_garden

Paris_rodin_museum_garden



Pari kulttuurikokemustakin matkaan mahtui. Torstai-iltapäivänä lähdin  kahdelta messuilta ja menin Rodin-museon puistoon. Se tosin paljastuikin olevan remontissa, mutta oli silti neljän eron pääsymaksun arvoinen.  

Perjantain kohokohta oli fantastinen, upea, loistokas Dior-näyttely, jota sanat eivät sitä kuvaamaan. Näyttelystä lisää omassa postauksessaan myöhemmin.

Visited the gardens of Rodin museum. They were under renovation, but still worth 4€ admission. Higlight of the week was the fantastic House of Dior 70th birthday exhibition. More about it later.



macarons_paris
paris_icecream
Ladureén macaronsit jäivät syömättä tällä kertaa, mutta jäätelöä maistoin pari kertaa. Suloisesti ruusun muotoon koottu annos on kaunis ja herkullinen.


Skipped Laurée macarons this time, but ate few pretty -and tasty- ice creams.



Pariisi_ravintola

Tämänkertainen(kin) ruokasuositus menee L'Avant Comptoir du Marche-ravintolalle tai itseasiassa gourmetpystybaarille, jossa kävin syömässä pari annosta ja nautin lasillisen kohtuuhintaista laatuviiniä. Saman omistajan toisessa L'Avant Comptoir -ravintolassa muutaman sadan metrin päässä söin Siipan kanssa viime syksynä.


Sellainen viikko tällä kertaa, Dior-museosta ja Pariisin konseptikaupoista vielä myöhemmin lisää.


My favorite meal was few smallish dishes at L'Avant Comptoir du Marche on 6th arr.  Last fall I and Husband at in the sister restaurant L'Avant Comptoir.


L'Avant Comptoir du Marche,14, rue Lobineau, 6arr, Paris



Luksusaamiainen; marjainen uunipuuro | Baked berry oatmeal

Lupailin aiemmin sarjaa "luksususaamisista". Sarja aloitettiin marjaisella englantilaisella leipävanukkaalla ja marjoilla jatketaan nytkin. Luksusta tässä on maku - ei hinta! Pakastemarjat käyvät tähän yhtä hyvin kuin tuoreetkin.



A while ago I started a new series of posts on "luxury breakfasts". Series started with English bread and berry pudding and I'll continue with berries.


uunipuuro, puuro, luksusaamiainen, brunssi, brunssiruoka


uunipuuro, puuro, luksusaamiainen

uunipuuro, puuro, luksusaamiainen, brunssiruoka
Yleensä syön puuroni keittämättä tuorepuurona, mutta näin tämä oli hauska vaihtelu viikonloppuaamuun. Uunipuuron voi valmistaa myös etukäteen, joen siitä voi nautiskella myös kiireisinä arkiaamuinakin.


Marjainen uunipuuro

1 rkl kookosöljyä
5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
hyppysellinen suolaa
0,5 dl karkeasti pilkottuja pähkinöitä
1,5 dl tuoretta marjoja valintasi mukaan
1 iso banaani, kuorittuna ja viipaloituna
1 iso muna
1 dl vaahterasiirappia
(2 tl vaniljauutetta)
5 dl kookosmaitoa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 20 cm:n neliönmuotoinen uuninkestävä astia kookosöljyllä tai käytä yksittäisiä uunin kestäviä tarjoiluastioita.

Suuressa kulhossa sekoita kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli, suola ja pekaanipähkinät. Kaada vuokaan. Lisää marjat ja viipaloidut banaanit kaurahiutaleiden päälle, levitä tasaisesti.

Pienessä kulhossa sekoita muna, vaahterasiirappi, vaniljauute ja kookosmaito. Sekoita hyvin. Kaada tasaisesti kaurahiutaleiden päälle. Paista 30 - 35 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan kullanruskea. Syö lämpimänä tai anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa enintään kolmen päivän ajan.


Normally I eat my porridges as cold/room temperature overnight oats, but on a cold morning a warm breakfast soothes body and soul.


Baked berry oatmeal

1 tablespoon coconut oil
5 dl rolled oats
1 teaspoon baking powder
2 teaspoons ground cinnamon
pinch of salt
0,5 dl coarsely chopped nuts
1,5 dl fresh berries of your choice
1 large banana, peeled and sliced
1 large egg
1 dl cup maple syrup
2 teaspoons vanilla extract (optional)
5 dl coconut milk


Preheat the oven to 200 degrees C. Grease an 20 cm square baking dish with coconut oil or use ramekins for individual portions.

In a large bowl, mix together the oats, baking powder, cinnamon, salt and pecans. Pour into the baking dish. Layer the berries and sliced bananas over the top of the oats, spreading evenly.

In a small bowl, whisk together the egg, maple syrup, vanilla extract and coconut milk. Mix until well combined. Slowly pour over the oats. Bake for 30 to 35 minutes, or until the top is golden brown. Serve warm or allow to cool slightly before serving. Store covered with the refrigerator for up to three days. 


Hurmaavan boheemeja viikonloppukimppuja | Bohem bouquets

Erottajan Urban A-liikkeessä on shop in shop-kukkakauppa Wild Things, jonka hurmaavan luonnollisesti ja vapaasti sidottuja kimppuja alkoi vilahdella monissa seuraamissani somekanavissa vuosi sitten.


kukkakauppa, kimppu, perjantaipuska


Perjantaipuska, kukkakauppa

Kukkakimppu, kukkakauppa

kukkakauppa, leikkokukat














Kesällä en leikkokukkia ostanut lainkaan, vaan ihastelin oman parvekkeen, kotipihan sekä luonnon kukkaloistoa ja poimin luonnonkukkia kodin koristeeksi. Näin syksyn tullen alan taas silloin tällöin ostaa leikkokukkia kotiin. Useimmiten muutaman euron markettikimppuja, joskus jotain spesiaalimpaa. Kun olen halunnut viikonlopuksi jotain pientä ylellistä, muttei silti taloutta kaatavaa, olen käynyt hakemassa Wild Thingsin kimpun kotiin. Välillä olen hankkinut 12 euron pikkukimpun, toisinaan myös 28 euron viikonloppukimpun. Kimppuja on saatavilla torstaista lauantaihin.

Britti Natalie Sucksdorff avasi oman kukkakaupan Wild Thingsin ilman aiempaa kokemusta, opiskeltuaan sidontaa viikon kurssilla Lontoossa! Hän suunnittelee kimput pitkään säilyviksi ja kauniisti kuivuviksi. Omat kimppuni ovat kestäneet parikin viikkoa.

Mikä on sinun lempikukkakauppasi Helsingissä?


(Postaus ei ole yhteistyöpostaus/bloggaaja ei saa postauksesta mitään hyötyä, satun vain pitämään näistä kimpuista)


LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA


Flowers from a lovely florist Wild Things in Helsinki.

Pikaterveiset Pariisista | A quick hello from Paris

Nopeat terveiset Pariisista, 45. messumatkaltani Ranskan pääkaupunkiin! Tai itseasiassa kaupungin ulkopuolelle, sillä messut ovat lähellä lentokenttää. RER-paikallisjuna Luxembourgin puiston kupeesta messukeskus Parc d'expositioniin onkin minulle tutumpi kuin moni Pariisin kaupunginosa.


pariisi, katunäkymä, matkailu

pariisi, katunäkymä, matkailu

pariisi, katunäkymä, matkailu

pariisi, katunäkymä, matkailu

pariisi,  matkailu

pariisi, ravintola, matkailu

pariisi, katunäkymä, matkailu


Messupäivien jälkeen en yleensä ehdi kuin hieman pyörähtää hotellin naapurustossa ja köydä syömässä, sähköpostitkin kun on käytävä läpi illalla. Maanantaina olin 21 h hereillä, kun lennon, pitkän messupäivän ja nopean illallisen jälkeen piti käydä vielä toistasataa emailia läpi... Eilen illalla hyppäsin junasta pois yhtä pysäkkiä aiemmin, kävelin hämärtyvässä illassa ja ehdin ottaa muutaman kuvankin ennen hotellille suuntaamista.

Olen ottanut tavaksi jäädä Pariisiin syksyn messujen jälkeen pariksi päiväksi, jotta ehdin vähän kierrellä kaupungillakin. Niin tänäkin syksynä, messut päättyvät torstaina, mutta lennän Helsinkiin vasta lauantai-iltana. Suunnitelmissa on käydä katsastamassa ainakin Rodin-museon puutarha ja viettää päivä lempikaupunginosassani Maraisissa.


Katso kaikki kaikki matkapostaukset


A quick hello prom Paris, attending few fairs from Monday to Thursday and staying here few more days for leisure.

Viisi viikon varrelta | During this week

Ja taas on yksi viikko vierähtänyt ja ollaan jo syyskuun puolivälissä! Uskomatonta! Viikkoon on mahtunut lanseerauksia, työmatkaa, luonnonilmiöitä ja designiakin.


Yet another week has gone by and we are already in mid September!


tuorepuuro, karviaiset

Marjakausi alkaa olla lopuillaan, mutta ystävän vanhempien marjapensaista sain vielä tervehdyksenä tummia karviaisia, jotka ovatkin suurta herkkua tuorepuuron kanssa.

End of berry season, but still got a box of gooseberries from my friend's parents to garnish my overnight oats.


helsinki-ravintola, stockmann


helsinki-ravintola, stockmann

stockmann, helsinki-ravintola


Stockan 3. kerrokseen on jokin aika sitten auennut trendikäs Bar Primero, joka netin perusteella on espanjalaishenkinen kahvila-ravintola. YesTo-luonnonkosmetiikkabrändin lanseerauslounaalla tarjottiin kuitenkin muitakin makuja, mm. falafeleja ja hummusta, cevicheä sekä nyt niin trendikästä kukkakaalia.

There is a newish Bar Primero at Stockmann dept store's 3rd floor. Cosmetic brand Yesto was launched there with delish flavors.


yesto, luonnonkosmetiikka

yesto, luonnonkosmetiikka
Suomessa uusi, etenkin naamioistaan tunnettu yhdysvaltalaismerkki Yesto on hedelmistä, marjoista ja vihanneksista tehtyä luonnonkosmetiikkaa. Kaikki ainesosat ovat vähintään 95% luonnollista alkuperää, eikä mikään tuote sisällä parabeeneja, ftalaatteja, silikoneja tai SLS:a. Tuotteita saa ostaa mm. Sokokselta.




Yes to is a US natural vegetable based cosmetics brand known especially for their masks.



stockmann, muotilehti syksy 2017

stockmann, muotinäytös, muoti



Stockalla tapahtui myös seuraavana aamuna, kun lifestyle-lehti Stockmann Magazine julkaistiin syksyn ja talven muotinäytöksessä. Kyseessä on tyylikäs, toimitettu aikakauslehti samaan tyyliin kuin vaikkapa Net-a-Porterin Porter-lehti ja John Lewisin Edition. Lehden voi noutaa Stockmannilta ilmaiseksi ja jatkossa sen on tarkoitus ilmestyä kolmesti vuodessa, seuraavan kerran joulusesonkiin.

Department store Stockmann launched a new, stylish lifestyle magazine this week. Free copies available at Stockmann's.





bassoradio, helsinki design week

Helsinki Design Week jatkuu vielä tänään. Muutamassa kohteessa olen käynyt viikon aikana, mm. Bassoradion tiloissa Unionkadulla vielä tänään esillä olevassa RED" RED? RED! - Crafting Plastic Waste- näyttelyssä, jossa on Aalto-yliopiston opiskelijoiden kierrätetyistä Coca Cola-koreista valmistettua taidetta sekä käyttöesineiden prototyyppejä.

Helsinki Desing week is still going on today. In RED" RED? RED! - Crafting Plastic Waste Aalto university students exhibit their art and utensils prototypes at Bassoradio, Unioninkatu 25 still today.


tallinna, tellisikivi, sateenkaari


Tallinnassakin olin tälläkin viikolla työmatkalla. Yhden kuvan nappasin illansuussa Telliskiveltä, kun upea sateenkaari nousi vanhankaupungin ylle ja kaikki muutkin palaverissa ryntäsivät ikkunaan kuvaamaan sitä. Telliskiven ja aseman seutu muuttuu nopeaa tahtia, muutaman vuoden päästä alue näyttää varmasti aivan erilaiselta.



I also was back to Tallinn again this week, had a tight business schedule. At the end of the day a rainbow appeared over the old town and everyone ran to windows to take photo of it.



Tänään pakkailen huomenna alkavaa Pariisin messumatkaa varten. Viime syksynä alkuviikosta oli yli 30 astetta, pitkien messupäivien ja hikisten junamatkojen ohessa oli gaalaillallinen Four Seasons-hotellissa ja loppuviikosta asteiden painuessa kahdenkympin alapuolelle jäin vielä viettämään viikonloppua Siipan kanssa Silloin piti varata erilaisia asuja, nyt toivon selviäväni vähemmällä.. Tulevalla viikolla luvassa on n. 18 astetta päivisin, mikä on ihan sopiva lämpötila messupäiville ja niiksi muutamaksi loppuviikon päiväksi kun jään Pariisiin vapaalle. Kunhan ei vain sataisi. Selvinnen vähän vähemmillä vaatteilla kuin viime vuonna, messuille kun voi pukeutua melko rennosti ja käyttää samoja vaatteita vapaa-aikanakin. Pakkaamisen -tai lähinnä karsimisen- tueksi tein kuvitetun pakkauslistan. Yleensä olen piirtänyt itselleni listan, nyt käytin Polyvorea apuna.


Mukavaa sunnuntaita, toivottavasti ei sada yhtä paljon kuin eilen.


Now I am packing for a business trip to Paris. I hope I could be that woman who can handle aweek of business, leisure and party with one small hand luggage, but apparently I am not...

Bistro 1718 Deidesheim

Kesämatkalla Saksan viinitiellä Pfalzissa yövyimme yhden yön Deideshemissä. Googlailin kesälomareissun varrelle jääviä ravintoloita aika pintapuolisesti ennen matkaa, enkä tehnyt matkalle yhtään ravintolavarausta. Deidesheimissakin kävelimme alkuillasta kylällä tutkaillen ravintoloiden ruokalistoja ennen lopullista ravintolavalintaa. Ensimmäisenä kuljimme tyylikkään hotellin pihapiirissä olevan Bistro 1718 -ravintolan ohi, sen ruokalista vaikutti houkuttelevalta ja hinnat olivat melko kohtuulliset. Palasimmekin kierroksen jälkeen tähän ravintolaan. Onneksi - ilta oli loistava, tätä ravintolaa voi suositella jos olette matkalla tuolla päin.

During our summer road trip on the German wine road in Pfalz we stayed overnigth in Deidesheim and ate a superb dinner in Bistro 1718.



german wine road, deidesheim restaurant

german wine road, deidesheim restaurant

german wine road, deidesheim restaurant

deidesheim restaurant, contemporary art

modern art, deidesheim restaurant


Ravintola oli vasta auennut päivälliselle ja olimmekin illan ensimmäiset asiakkaat. Ravintola oli vanhassa rakennuksessa, sisustuksessa oli kuitenkin vahva moderni ote. Taidekin oli sekoitus perinteitä ja uutta näkemystä.

We were the first customers of the evening, so I could walk in all rooms and look at the details in my own pace.



deidesheim, cocktail


wine menu, deidesheimrose wineTarjoilijallamme oli hyvin aikaa meille. Hän kertoi juomista sekä ruoista kattavasti, mutta ilman ulkolukua tai pitkiä luentoja. Kun kysyimme sopisiko roséviini ruokien kanssa, hän suositteli viereisen Dr. Bassermann-Jordanin viinitilan La-Vie-roséta. "Vaihdetaan, jollei ole makuunne". Naapuripöydässä haluttiinkin vaihtaa tukevampaan punaviiniin kun molemmilla oli jo viini lasissa, pullo vaihdettiin muitta mukinoitta toiseen.


Our waiter had time to tell about food and wines, but without rote learning or formal "cookie cutter lectures". He recommended Dr. von Basserman-Jordan La Vie rose from the winery next door wen we told that we were craving for rosé.

.




bistro 1718, deidesheim, german wine road
Pinaatti-perunapuree-kesätryffelialkuruoka oli herkullinen.

Spinach - potato pure - summer truffle dish was a tasty start for the dinner.






bistro 1718, deidesheim
Juuresten kera tarjoiltu murea häränposki tuli paikalliselta kasvattajalta.

Tender ox cheek is supplied by a local farmer.


bistro 1718, deidesheim, risotto


Tämän parmesaanivaahdon kanssa tarjotun kanttarellirisoton koetin tehdä itsekin kotona. Herkullinen, yksinkertainen annos.


This tasty chanterelle risotto served with parmesan foam I tried to recreate at home. A simple, delicious dish.


caramel ice cream, bistro 1718, deidesheim


Jälkiruoaksi suklaakakkua mansikoiden, hunajan ja karamellijäätelön kanssa.

Dessert was chocolate cake with strawberries, honey and caramel ice cream.


genuss deidesheim

Ravintola tarjoilimme meille vielä juomat kahvin kanssa koska olimme kuulemma niin mukavia asiakkaita! Hasselpähkinäsnapsi tuli samasta paikasta kuin häränposkikin, snapsin tuoksu oli uskomattoman syvä, vielä tyhjä lasikin tuoksui huumaavasti hasselpähkinältä. Olisi pitänyt vielä käydä ostamassa pullo tätäkin, mutta meillä oli matkalaukuissa jo useampi viinipullo -enkä edes tiedä saiko tätä ostaa suoraan tuottajalta.

We got complimentary schnapps with coffee as we were "so nice customers"! Excellent local hasselnut schnapps had a very intense scent.




bistro 1718 deidesheim

bistro 1718, deidesheim restaurant


Myöhemmin luin, että ravintolalla on Michelinin uusi L` Assiette Michelin-tunnustus, joka jää yhden tähden ja Bib Gourmandin väliin.  L` Assiette-tunnustuksia myönnetään ravintoloille, jotka tarjoavat erittäin hyvän ruoan ja juoman tason. Bistro 1718 oli hyvinkin ansainnut tunnustuksensa, ravintolakokemus jäi mielissämme ihan kärkikastiin.



Last year, Michelin introduced a new symbol, L` Assiette Michelin which Bistro 1718 also has achieved.

Michelin say L`Assiette endorsed restaurants will guarantee a very good standard of a food and wine experience.

Bistro 1718, Ketschauerhofstraße 1, 67146 Deidesheim, Germany