Today's jewerly selection

I wear daily my engagement and wedding bands, a bracelet or bangle and a neclace. Jewerly selection is based on my choise of clothes and general feeling. Today wear a black silk top, black trousers and long flax shade melange cotton cashmere cardigan with smoky quartz&silver bracelet and turquoise-pyrite necklace. 

Both neclace and bracelet are by Mariia.

Käytän päivittäin kihla- ja vihkisormustani ja vaihtelevia ranne- ja kaulakoruja. Koruvalinta perustuu päivän vaatevalintoihin ja yleiseen fiilikseen. Tänään päällä on musta silkkitoppi, mustat housut ja pitkä pellavansävyinen meleerattu puuvilla-kashmereneuletakki (odottelen edelleen hieman lämpimämpiä kelejä, jotta voin pukeutua taas hameeseen tai mekkoon paljain säärin niinkuin jo muutamana päivänä ehdin, sukkahousuja en periaatteesta enää vedä jalkaani ennen syksyä...). Koruina on savukvartsi-hopearannekoru ja turkoosi-pyriittikaulakoru.

Sekä ranne- että kaulakoru ovat Mariian tekemiä.

Zoo in my neighbourhood


Who needs a zoo, when you can watch cute wild animals in your own neighbourhood almost in city center? The jackrabbit was in on neighbour's yard and the squirrel in nearby woods. They still seem to have partly their winter fur left, but when the weather turns warmer, they will have their neat summer pile again.

Kuka tarvitsee eläintarhaa, kun kotikulmilla Helsingin keskustan tuntumassa voi ihailla söpöjä villieläimiä? Rusakko asustelee erään naapuruston talon pihalla ja orava puuhasteli lähimetsässä. Talvikarva ei näköjän kummaltakaan ole vielä täysin lähtenyt, mutta kunhan ilmat taas (toivottavasti pian) lämpenevät, turkkikin vaihtuu kesäkarvaan.

Fast food my way 4; Polenta cakes, tomato salsa and three minute meat balls

It's time again for fast food my way...

Polenta cakes, tomato salsa and three minute meat balls

In the morning, prepare a portion of instant polenta according to directions in the box, mix in fresh herbs and pour it in a dish. You ca do it; it takes only five minutes. Cover the dish and place in the fridge.

In the evening, cut tomatoes in cubes, mix in pinch of salt and pepper, basil, minced garlic and parmesan flakes. Set aside. In mean time, prepare the meat balls; form meatballs out of good quality raw sausages.Fry in pan. Cut the now firm polenta cake in squares and fry in another pan in drop of olive oil.

Fifteen minutes and your dinner is ready.

On taas aika valmistaa pikaruokaa minun tavallani ...

Polentakakkuja, tomaattisalsaa ja kolmen minuutin lihapullat

Valmista aamulla pikapolentaa pakkauksen ohjeen mukaan, sekoiteta tuoreita yrttejä joukkoon, sekoita ja kaada seos astiaan. Polentapuuron keittäminen kestää vain kestää vain viisi minuuttia, ehdit siis hyvin tehdä sen aamulla. Peitä ja laita astia jääkaappiin.
Illalla leikkaa tomaatit kuutioiksi, sekoita joukkoon ripaus suolaa ja pippuria, basilikaa, murskattua valkosipulia ja parmesanlastuja. Anna seistä vartin ajan. Tällä välin valmistele lihapullia, muotoile pullat hyvälaatuisista raakamakkaroista (mm. Stockmann, hallit yms.). Paista pannulla, muutama minuutti riittää.

 Leikkaa jähmettynyt polentakakku paloiksi ja ruskista toisella pannulla tilkassa oliiviöljyä.

Ruoka on valmista, aikaa kului 15 min.